A nap, amikor a bérlet pénzügyi lízinggé vált -...

A jogi szakma évtizedes vágyát teljesítette az új Ptk., amikor a nevesített szerződések közé beemelte a pénzügyi lízinget. Az új szabályozás azonban számos olyan elemet tartalmaz, amelyek mind adózási, mind jogi szempontból nem várt meglepetést okozhatnak az óvatlan gazdasági szereplők számára.

2015. október 09. péntek, 11:57

Magáncsőd – a bíróságon kívüli adósságrendezés

Első körben a legnehezebb helyzetben lévő adósok kérhetnek csődvédelmet. Az eljárás kezdeményezését, folyamatát, határidejét, költségeit mutatjuk be a magáncsődöt ismertető cikksorozatunk második részében.

2015. október 08. csütörtök, 11:24

Autóshitelek forintosításáról szóló törvény

A Magyar Közlöny 142. számában megjelent az autóshitelek forintosításáról szóló törvény.

2015. október 05. hétfő, 15:43

Új haszongépjármű eladás az EU-ban: 8,7%-os...

Augusztusban 8,7 %-kal nőtt az új haszongépjárművek európai értékesítése, közel 114 ezer darabot adtak el. Minden szegmensben növekedést mértek. Spanyolországban 43,6, Olaszországban 21,2, az Egyesült Királyságban 15,8 %-kal helyeztek több új haszongépjárművet forgalomba, Franciaországban stabil maradt a piac (+0,2 %), Németországban pedig 8,7 %-kal csökkent a kereslet.

Januártól augusztusig több mint 1,3 millió új haszongépjármű talált gazdára, ami 11,8 %-kal több mint az előző év azonos időszakában. Ez idő alatt Spanyolországban 37, az Egyesült Királyságban 19, Olaszországban 10,3, Németországban 2,4, Franciaországban 0,8 %-kal nőtt az eladás.

2015. szeptember 29. kedd, 10:38

Kocsi helyett is szolgáltatást vásárolunk

Komoly tartalékok vannak még a hazai flottalízingpiacon, mivel a lízingelt flotta komoly költségcsökkentő tényező lehet, de a fókusz az eszközről egyre inkább a szolgáltatásokra és az élményre helyeződik.

2015. szeptember 25. péntek, 09:45

Hétköznapi nyelven a lízingről

A Magyar Lízingszövetség fontos célja a lízing, mint finanszírozási forma és pénzügyi konstrukció ismertségének és elismertségének növelése. Ennek érdekében jött létre együttműködés a Szövetség, és Magyarország első online oktatási platformja, a Webuni között. Az együttműködés lényege, hogy a Szövetség munkatársainak segítségével online videós kurzusok keretében mutatjuk be az érdeklődőknek a lízinget. Kiemelten fontos cél volt, hogy közérthetően, hétköznapi nyelven mutassuk be az említett területeket, hiszen ezek a leckék legfontosabb célja az ismeretterjesztés.
Az együttműködés pilot fázisa lezárult, az első 8 lecke elkészült, már elérhetőek a felületen.

2015. szeptember 24. csütörtök, 10:02