Tömeg az autószalonokban

A magyar mellett az európai autópiac is szépen hízik. Az első félévben több mint 8 százalékkal nőttek az eladások. Extraként egy márkasorrendet is bemutatunk.

2015. július 22. szerda, 12:27

EU - új személyautó forgalomba helyezés: 8,2 %-os...

Júniusban 14,6 %-kal emelkedett az unió piacain az újonnan eladott személyautók száma, több mint 1,36 millió darabot értékesítettek ekkor, ami 2009 decembere óta a legnagyobb havi növekedés. A nagyobb piacok mindegyikén nőtt az eladás: Spanyolországban 23,5, Franciaországban 15, Olaszországban 14,4, Németországban 12,9, az Egyesült Királyságban 12,9 %-kal.

2015. július 20. hétfő, 14:44

Minden a munkáltatói lakástámogatásról

Nem célszerű összekeverni a munkáltatói kölcsönt a munkáltatói lakáscélú támogatással, mivel az előbbit vissza kell fizetnie a dolgozónak a munkáltató részére, a támogatás viszont vissza nem térítendő összeg, ha az előírt feltételeknek megfelel.

2015. július 15. szerda, 10:29

Új jogintézmény: a magáncsőd

Magánszemélyeknél a fizetőképesség vizsgálatára eddig nem került sor. Az adós mulasztása esetén végrehajtást lehetett indítani ellene, amely bizonyos korlátokkal, a teljes vagyonára kiterjedt. Ezen változtat a természetes személyek adósságrendezéséről szóló 2015. évi CV. törvény, amely bevezeti a magáncsőd intézményét.

2015. július 14. kedd, 11:08

A Magyar Lízingszövetség állásfoglalása a Kúria...

A Kúria 2015. július 7-én döntést hozott a Magyar Lízingszövetség egyik tagvállalatával szemben indított perben. A döntés értelmében a finanszírozott járművet önhatalmúlag nem, csak bírósági határozat ellenében vehetik vissza a pénzügyi szolgáltatók az adós nemfizetése esetén.

2015. július 12. vasárnap, 12:30

A zárt végű pénzügyi lízing adózási és...

Háromrészes cikksorozatunkban a pénzügyi lízingformák és az operatív lízing adózási és számviteli kérdéseit igyekszünk áttekinteni részletesen. A gyakorlatban sokszor komoly problémákat okoz a lízing ügyletek jogi, adózási és számviteli minősítése és megkülönböztetése. Először a pénzügyi lízingen belül is a zárt végű lízinghez kapcsolódó kérdéseket járjuk körbe.

2015. július 08. szerda, 09:51