Lízingcégek kivonulását hozza az autóhiteles...

A deviza alapú autóhitelek forintosítása nyomán alapos átalakulás várható a hazai lízingpiacon. A Magyar Lízingszövetség várakozása szerint egyes lízingcégek az anyabankjukba olvadva folytatják a tevékenységüket, mások a portfóliójukat leépítve kivonulnak a piacról. A kivonulók helyét bizonyos szegmensekben átvehetik a megmaradó aktívabb szereplők, akik szélesítik a termékpalettájukat, bár az érintett cégek zöme az autóhitelezésben volt aktív.

Jenei Viktor, a Lízingszövetség elnöke szerint az autóhitelek forintosítása jelentős működési teher lesz a lízingcégek számára, ám a másik oldalon eredmény lehet az, hogy ezzel a lépéssel véget érnek az ügyfelekkel folytatott jogviták jelentős része, és letisztul a piac.

A fentiek nyomán reméli a szövetségi elnök, hogy a bankadó tervezett csökkentését lízingcégekre is kiterjesztik, így megszűnhet a versenyhátrányuk.

2015. augusztus 19. szerda, 09:13

Már több a lízingelt autó

Kismértékű növekedés tapasztalható a lakossági gépjármű-finanszírozási piacon a nagyobb szereplők beszámolói szerint. A lakossági ügyfelek még többnyire használt járműveket finanszíroztatnak, szinte kizárólag lízing konstrukcióban. A piac erősebb élénkülése nagyon kellene a lízingcégeknek.

2015. augusztus 17. hétfő, 09:31

Új haszongépjármű eladás az EU-ban: 12,9%-os...

Júniusban 18,6 %-kal nőtt az új haszongépjárművek európai értékesítése, 197,2 ezer darabot adtak el. Minden szegmensben növekedést mértek. Németországban 9,4, Olaszországban 12,5, Franciaországban 12,9, az Egyesült Királyságban 18,5, Spanyolországban 49,7 %-kal helyeztek több új haszongépjárművet forgalomba.

Januártól júniusig több mint 1,03 millió új haszongépjármű talált gazdára, ami 12,9 %-kal több mint az előző év azonos időszakában. Ez idő alatt Spanyolországban 36,8, az Egyesült Királyságban 21,8, Olaszországban 8,6, Németországban 4,6, Franciaországban 1,6 %-kal nőtt az eladás.

2015. augusztus 12. szerda, 12:08

Autóhiteles csomag: megszólaltak a bankok és a...

A tárgyalófelek már közel állnak ahhoz, hogy az augusztusi kormánydöntés után az autóhiteleket is forintosítsák - mondta Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára az MTI megkeresésére. Révész Tamás, a Magyar Lízingszövetség elnökségi tagja, a Budapest Autófinanszírozási Zrt. vezérigazgatója szerint a kormány, a Magyar Bankszövetség és a Magyar Lízingszövetség közös érdeke, hogy a deviza-autóhitelesek megsegítése ügyében minél előbb olyan megoldás szülessen, amely az ügyfeleknek és a finanszírozóknak is elfogadható.

2015. augusztus 10. hétfő, 11:37

Banki elszámolás csak konkrét hiba esetén vitatható

Az általános pénzügyi békéltetés kifejezetten sikeresnek mondható az idén, hiszen a Pénzügyi Békéltető Testület (PBT) a megindított eljárások mintegy 43 százalékánál tudott a fogyasztó és a pénzügyi intézmény között egyezséget létrehozni. Eközben az elszámolási ügyek túlnyomó többségét az eddigi tapasztalatok szerint nem lehet érdemben felülvizsgálni, mivel. a fogyasztók hiánypótlásra sem jelölik meg pontosan az általuk vitatott számítási hibát - tájékoztatta Kardos-Nagy Tünde, a testület szóvivője

2015. augusztus 06. csütörtök, 12:09

Megveri Európát a magyar autópiac

12,6 százalék, 39,2 százalék – ennyivel nőttek a járműeladások 2014 és 2013 első hét hónapjához képest.

2015. augusztus 04. kedd, 12:11