Autóhiteles csomag: megszólaltak a bankok és a...

A tárgyalófelek már közel állnak ahhoz, hogy az augusztusi kormánydöntés után az autóhiteleket is forintosítsák - mondta Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára az MTI megkeresésére. Révész Tamás, a Magyar Lízingszövetség elnökségi tagja, a Budapest Autófinanszírozási Zrt. vezérigazgatója szerint a kormány, a Magyar Bankszövetség és a Magyar Lízingszövetség közös érdeke, hogy a deviza-autóhitelesek megsegítése ügyében minél előbb olyan megoldás szülessen, amely az ügyfeleknek és a finanszírozóknak is elfogadható.

2015. augusztus 10. hétfő, 11:37

Banki elszámolás csak konkrét hiba esetén vitatható

Az általános pénzügyi békéltetés kifejezetten sikeresnek mondható az idén, hiszen a Pénzügyi Békéltető Testület (PBT) a megindított eljárások mintegy 43 százalékánál tudott a fogyasztó és a pénzügyi intézmény között egyezséget létrehozni. Eközben az elszámolási ügyek túlnyomó többségét az eddigi tapasztalatok szerint nem lehet érdemben felülvizsgálni, mivel. a fogyasztók hiánypótlásra sem jelölik meg pontosan az általuk vitatott számítási hibát - tájékoztatta Kardos-Nagy Tünde, a testület szóvivője

2015. augusztus 06. csütörtök, 12:09

Megveri Európát a magyar autópiac

12,6 százalék, 39,2 százalék – ennyivel nőttek a járműeladások 2014 és 2013 első hét hónapjához képest.

2015. augusztus 04. kedd, 12:11

Jól nézd meg, kitől veszel autót: hogy működik a...

Jelentősen átalakult a zálogjogi nyilvántartás rendszere, az új szabályok szerint bárki letöltheti az internetről a hitelbiztosítéki nyilatkozatát és tájékozódhat a zálogjogok fennállásáról. De mi az a hitelbiztosítéki nyilvántartás? Ki és hogyan tehet nyilatkozatot, mennyibe kerül ez és hogyan kell regisztrálni ahhoz, hogy ezt megtehesse a felhasználó? A Magyar Országos Közjegyzői Kamarát kérdeztük.

2015. július 30. csütörtök, 09:57

Autóhitelek: önkéntes lesz a forintosítás

A Nemzetgazdasági Minisztérium elkészült az autó- és fogyasztási hitelek forintosításáról szóló javaslatával, amit a közeljövőben tárgyalhat a kormány – jelentette be tegnap a tárca miniszterhelyettese. Tállai András elmondása szerint a folyamat önkéntes lesz, de az ügyfelek és a bankok számára is ösztönzőket vezetnek be.

2015. július 28. kedd, 16:06

Tömeg az autószalonokban

A magyar mellett az európai autópiac is szépen hízik. Az első félévben több mint 8 százalékkal nőttek az eladások. Extraként egy márkasorrendet is bemutatunk.

2015. július 22. szerda, 12:27