A zárt végű pénzügyi lízing adózási és...

Háromrészes cikksorozatunkban a pénzügyi lízingformák és az operatív lízing adózási és számviteli kérdéseit igyekszünk áttekinteni részletesen. A gyakorlatban sokszor komoly problémákat okoz a lízing ügyletek jogi, adózási és számviteli minősítése és megkülönböztetése. Először a pénzügyi lízingen belül is a zárt végű lízinghez kapcsolódó kérdéseket járjuk körbe.

2015. július 08. szerda, 09:51

"Going abroad" alkalmazás

Nem csak céges autóval rendelkezők figyelmébe ajánljuk az Európai Unió applikációját a „Going abroad” alkalmazást.

2015. július 07. kedd, 13:58

Naponta 244 autó kelt el júniusban

Bár májusban minimálisan csökkentek az eladások a magyar járműpiacon, júniusban jelentős, 17 százalékos volt a növekedés.

Júniusban összesen 9519 jármű kelt el a legfontosabb kategóriákban (személyautó, kis- és nagyteherautó, busz, motorkerékpár), ami tavaly júniushoz képest 17 százalékos emelkedésnek felel meg. Ez egyben azt jelenti, hogy a májusi 1,2 százalékos éves szintű visszaesés után felpörgött a járműpiac – derül ki a Magyar Lízingszövetség összeállításából.

Tovább a lízing blogra a teljes cikkhez.

2015. július 06. hétfő, 13:50

Új haszongépjármű eladás az EU-ban: 6 %-os...

Májusban 6 %-kal nőtt az új haszongépjárművek európai piaca, 160,55 ezer darabot adtak el. Minden új haszongépjármű szegmensben növekedést mértek. A legnagyobb piacok vegyes képet mutattak: az Egyesült Királyságban 17,4, Spanyolországban 30,1 %-kal emelkedett a kereslet, míg Németországban 9,1, Franciaországban 5,6 %-kal csökkent.

Januártól májusig közel 832,8 ezer új haszongépjármű talált gazdára, ami 11,6 %-kal több mint az előző év azonos időszakában. Ez idő alatt Spanyolországban 34,1, az Egyesült Királyságban 22,6, Olaszországban 7,5, Németországban 3,4 %-kal nőtt az eladás, míg Franciaországban kissé csökkent (-1 %).

2015. július 01. szerda, 11:11

Agrárlízing: nincs megállás

Az agrárlízingpiac akár két számjegyű bővülést érhet el a következő egy-két évben a növekvő forrás- és eszközigények miatt – mondta el a Világgazdaságnak Jenei Viktor. A Magyar Lízingszövetség elnöke szerint a bővülés az export oldaláról is jelentős támogatást kaphat, a kormány ugyanis 2020-ra 10 milliárd euróra növelné a jelenleg 8 milliárd euró körüli értékű agrárexportot.

2015. június 25. csütörtök, 09:27

Beindult a lízing Európában is

Látványos bővülést ért el az európai lízingpiac az idei első negyedévben - közölte a Magyar Lízingszövetség az MTI-vel az európai lízingszövetség, a Leaseurope friss jelentésének adataira hivatkozva.

2015. június 19. péntek, 10:17