Új haszongépjármű eladás az EU-ban: 11,6 %-os...

Októberben 6,6 %-kal nőtt az új haszongépjárművek európai értékesítése, több mint 189 ezer darabot adtak el. Minden szegmensben növekedést mértek. Spanyolországban 22,9, Olaszországban 7,6, Németországban 6,7, Franciaországban 3,9 %-kal helyeztek több új haszongépjárművet forgalomba, míg az Egyesült Királyságban ugyanekkor 3 %-kal csökkent a piac.

Januártól októberig több mint 1,7 millió új haszongépjármű talált gazdára, ami 11,6 %-kal több mint az előző év azonos időszakában. Ez idő alatt Spanyolországban 36,5, az Egyesült Királyságban 16,6, Olaszországban 9,8, Németországban 2,7, Franciaországban 2,1 %-kal nőtt az eladás.

2015. december 01. kedd, 13:42

EU - új személyautó forgalomba helyezés: 2,9 %-os...

Októberben 2,9 %-kal emelkedett az unió piacain az újonnan eladott személyautók száma, több mint 1,1 millió darabot értékesítettek. A nagyobb piacok közül Olaszországban 8,6, Spanyolországban 5,2, Németországban 1,1, Franciaországban 1 %-kal nőtt a kereslet, míg az Egyesült Királyságban 1,1 %-kal csökkent.

2015. november 20. péntek, 10:47

Nyikos Katalin az év lízingszakembere

15 éves lízingszakmai tevékenységének az elismeréseként is az idei évben Nyikos Katalint, a Deutsche Leasing Hungaria igazgatósági tagját, a Lízingszövetség alelnökét választották meg „Az év lízingszakemberének”.

2015. november 09. hétfő, 21:16

Lendületben van a lízingpiac

Az idei első három negyedévben 329 milliárd forint volt a lízingcégek által finanszírozott érték, 6,5 százalékkal több, mint a múlt év azonos időszakában - mondta Lévai Gábor, a Magyar Lízing és Finanszírozó Társaságok Szövetségének főtitkára.

2015. november 08. vasárnap, 15:35

Mezőgazdasági beruházások: bekapcsolódhatnak a...

A 2020-ig tartó uniós költségvetési ciklusban évi 628 milliárd forint jut a mezőgazdaság támogatására, ennek 80 százaléka a beruházásokra, amelyek finanszírozásába a lízingcégek is bekapcsolódhatnak - mondta Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára csütörtökön Kecskeméten, a Magyar Lízing és Finanszírozó Társaságok Szövetsége éves konferenciáján.

2015. november 08. vasárnap, 15:32

A járművek pörgetik a lízingpiacot

329 milliárd forintra nőtt a finanszírozott összeg

A magyar lízingpiac a harmadik negyedévben is bővülést ért el: az év első kilenc hónapjában a finanszírozott összeg 329 milliárd forintot tett ki, ez 6,5 százalékos növekedést jelent éves összevetésben. Az új szerződések száma hasonló mértékben, 6,2 százalékkal 55,8 ezerre nőtt – derül ki a Magyar Lízingszövetség harmadik negyedéves adataiból, amit a szervezet éves szakmai rendezvényén, a Lízing Szakmai Napokon hoztak nyilvánosságra. A szervezet tagvállalatai továbbra is bővülésre számítanak, a növekedés motorja pedig a kis- és középvállalkozások eszközök iránti igénye és az ehhez társuló finanszírozási kereslet lehet.

2015. november 05. csütörtök, 21:50