EU - új személyautó forgalomba helyezés: 8,8 %-os...

Szeptemberben 9,8 %-kal emelkedett az unió piacain az újonnan eladott személyautók száma, több mint 1,35 millió darabot értékesítettek. A nagyobb piacok mindegyikén nőtt az eladás: Spanyolországban 22,5, Olaszországban 17,2, Franciaországban 9,1, az Egyesült Királyságban 8,6, Németországban 4,8 %-kal.

2015. október 19. hétfő, 17:25

Megkedvelték a lízinget a magyarok

Komoly mértékben nőtt a lízingfinanszírozás vonzereje a kis- és középvállalkozások számára, ami jól látszik a növekvő kihelyezéseken. A növekedési hitelprogram (NHP) nyomán kedvező az árazás.

2015. október 14. szerda, 10:43

A kkv-k a lízingcégek célkeresztjében

A vállalkozások, azon belül is a kis- és középvállalkozások körében egyre népszerűbbek a költséghatékony finanszírozást biztosító lízingkonstrukciók – áll a lízingszövetség friss elemzésében. A lízingpiac a legtöbb szegmensben bővülést ért el már az első félévben is: a flottaszegmensben például a finanszírozott összeg 40 milliárd forintot tett ki, ami 25 százalékos növekedést jelent éves szinten, a termelőeszközök esetében pedig a finanszírozott összeg 24,2 százalékkal 123 milliárd forintra nőtt elsősorban a vállalkozások, azon belül is a kis- és középvállalkozások fokozott érdeklődése miatt – derül ki a Magyar Lízingszövetség összeállításából. A szövetség a lízing népszerűsítésére országos roadshow indít, amelynek első állomása Győr lesz október 15-én.

2015. október 13. kedd, 15:12

A nap, amikor a bérlet pénzügyi lízinggé vált -...

A jogi szakma évtizedes vágyát teljesítette az új Ptk., amikor a nevesített szerződések közé beemelte a pénzügyi lízinget. Az új szabályozás azonban számos olyan elemet tartalmaz, amelyek mind adózási, mind jogi szempontból nem várt meglepetést okozhatnak az óvatlan gazdasági szereplők számára.

2015. október 09. péntek, 11:57

Magáncsőd – a bíróságon kívüli adósságrendezés

Első körben a legnehezebb helyzetben lévő adósok kérhetnek csődvédelmet. Az eljárás kezdeményezését, folyamatát, határidejét, költségeit mutatjuk be a magáncsődöt ismertető cikksorozatunk második részében.

2015. október 08. csütörtök, 11:24