Kocsi helyett is szolgáltatást vásárolunk

Komoly tartalékok vannak még a hazai flottalízingpiacon, mivel a lízingelt flotta komoly költségcsökkentő tényező lehet, de a fókusz az eszközről egyre inkább a szolgáltatásokra és az élményre helyeződik.

2015. szeptember 25. péntek, 09:45

Hétköznapi nyelven a lízingről

A Magyar Lízingszövetség fontos célja a lízing, mint finanszírozási forma és pénzügyi konstrukció ismertségének és elismertségének növelése. Ennek érdekében jött létre együttműködés a Szövetség, és Magyarország első online oktatási platformja, a Webuni között. Az együttműködés lényege, hogy a Szövetség munkatársainak segítségével online videós kurzusok keretében mutatjuk be az érdeklődőknek a lízinget. Kiemelten fontos cél volt, hogy közérthetően, hétköznapi nyelven mutassuk be az említett területeket, hiszen ezek a leckék legfontosabb célja az ismeretterjesztés.
Az együttműködés pilot fázisa lezárult, az első 8 lecke elkészült, már elérhetőek a felületen.

2015. szeptember 24. csütörtök, 10:02

EU - új személyautó forgalomba helyezés: 11,2 %-os...

Augusztusban 11,2 %-kal emelkedett az unió piacain az újonnan eladott személyautók száma, közel 745 ezer darabot értékesítettek. (A februári hónap mellett augusztusban szokták a legkevesebb új autó eladni.) A nagyobb piacok mindegyikén nőtt az eladás: Spanyolországban 23,3, Olaszországban 10,6, Franciaországban 10, az Egyesült Királyságban 9,6 Németországban 6,2 %-kal.

2015. szeptember 23. szerda, 12:48

Megszavazták az autóhitelek forintosítását

Az Országgyűlés szeptember 22-én megszavazta az autóhitelek forintosítását, amit az augusztus 19-i árfolyamon hajtanak végre.

2015. szeptember 23. szerda, 09:36

Bankok nélkül nem megy: így osztja szét a kormány az...

Jelenlegi árfolyamon közel 710 milliárd forintnyi visszatérítendő EU-támogatás juthat el a magyar vállalkozásokhoz a 2014-2020-as EU-ciklusban. A Portfolio megtudta: ebből 445 milliárd forintot hitel formájában fognak kihelyezni, de ezt többször is megforgatnák a magyar gazdaságban. Az elosztás legnagyobb újdonsága, hogy ezúttal nem refinanszírozási programként, hanem közvetlen MFB-hitelként jut el a forrás a cégekhez, mégpedig a hitelintézetek fiókhálózatában kialakított legalább 400 MFB Ponton keresztül. Bár szűkül a feladatkörük, nem teljesen hagyják ki tehát a bankokat sem, infrastruktúrájukat hamarosan közbeszerzési pályázat keretében ajánlhatják fel díjazásért a hitelt folyósító MFB-nek.

2015. szeptember 22. kedd, 10:05

Autóhitelek forintosítása - Törvényjavaslat

Megjelent az egyes fogyasztói kölcsönszerződésekből eredő követelések forintra átváltásával kapcsolatos kérdések rendezéséről szóló T/6241 törvényjavaslat. Bővebb információkért kattintson tovább linkre.

2015. szeptember 18. péntek, 14:05