Megkedvelték a lízinget a magyarok

Komoly mértékben nőtt a lízingfinanszírozás vonzereje a kis- és középvállalkozások számára, ami jól látszik a növekvő kihelyezéseken. A növekedési hitelprogram (NHP) nyomán kedvező az árazás.

2015. október 14. szerda, 10:43

A kkv-k a lízingcégek célkeresztjében

A vállalkozások, azon belül is a kis- és középvállalkozások körében egyre népszerűbbek a költséghatékony finanszírozást biztosító lízingkonstrukciók – áll a lízingszövetség friss elemzésében. A lízingpiac a legtöbb szegmensben bővülést ért el már az első félévben is: a flottaszegmensben például a finanszírozott összeg 40 milliárd forintot tett ki, ami 25 százalékos növekedést jelent éves szinten, a termelőeszközök esetében pedig a finanszírozott összeg 24,2 százalékkal 123 milliárd forintra nőtt elsősorban a vállalkozások, azon belül is a kis- és középvállalkozások fokozott érdeklődése miatt – derül ki a Magyar Lízingszövetség összeállításából. A szövetség a lízing népszerűsítésére országos roadshow indít, amelynek első állomása Győr lesz október 15-én.

2015. október 13. kedd, 15:12

A nap, amikor a bérlet pénzügyi lízinggé vált -...

A jogi szakma évtizedes vágyát teljesítette az új Ptk., amikor a nevesített szerződések közé beemelte a pénzügyi lízinget. Az új szabályozás azonban számos olyan elemet tartalmaz, amelyek mind adózási, mind jogi szempontból nem várt meglepetést okozhatnak az óvatlan gazdasági szereplők számára.

2015. október 09. péntek, 11:57

Magáncsőd – a bíróságon kívüli adósságrendezés

Első körben a legnehezebb helyzetben lévő adósok kérhetnek csődvédelmet. Az eljárás kezdeményezését, folyamatát, határidejét, költségeit mutatjuk be a magáncsődöt ismertető cikksorozatunk második részében.

2015. október 08. csütörtök, 11:24

Autóshitelek forintosításáról szóló törvény

A Magyar Közlöny 142. számában megjelent az autóshitelek forintosításáról szóló törvény.

2015. október 05. hétfő, 15:43

Új haszongépjármű eladás az EU-ban: 8,7%-os...

Augusztusban 8,7 %-kal nőtt az új haszongépjárművek európai értékesítése, közel 114 ezer darabot adtak el. Minden szegmensben növekedést mértek. Spanyolországban 43,6, Olaszországban 21,2, az Egyesült Királyságban 15,8 %-kal helyeztek több új haszongépjárművet forgalomba, Franciaországban stabil maradt a piac (+0,2 %), Németországban pedig 8,7 %-kal csökkent a kereslet.

Januártól augusztusig több mint 1,3 millió új haszongépjármű talált gazdára, ami 11,8 %-kal több mint az előző év azonos időszakában. Ez idő alatt Spanyolországban 37, az Egyesült Királyságban 19, Olaszországban 10,3, Németországban 2,4, Franciaországban 0,8 %-kal nőtt az eladás.

2015. szeptember 29. kedd, 10:38