Lendületben van a lízingpiac

Az idei első három negyedévben 329 milliárd forint volt a lízingcégek által finanszírozott érték, 6,5 százalékkal több, mint a múlt év azonos időszakában - mondta Lévai Gábor, a Magyar Lízing és Finanszírozó Társaságok Szövetségének főtitkára.

2015. november 08. vasárnap, 15:35

Mezőgazdasági beruházások: bekapcsolódhatnak a...

A 2020-ig tartó uniós költségvetési ciklusban évi 628 milliárd forint jut a mezőgazdaság támogatására, ennek 80 százaléka a beruházásokra, amelyek finanszírozásába a lízingcégek is bekapcsolódhatnak - mondta Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára csütörtökön Kecskeméten, a Magyar Lízing és Finanszírozó Társaságok Szövetsége éves konferenciáján.

2015. november 08. vasárnap, 15:32

A járművek pörgetik a lízingpiacot

329 milliárd forintra nőtt a finanszírozott összeg

A magyar lízingpiac a harmadik negyedévben is bővülést ért el: az év első kilenc hónapjában a finanszírozott összeg 329 milliárd forintot tett ki, ez 6,5 százalékos növekedést jelent éves összevetésben. Az új szerződések száma hasonló mértékben, 6,2 százalékkal 55,8 ezerre nőtt – derül ki a Magyar Lízingszövetség harmadik negyedéves adataiból, amit a szervezet éves szakmai rendezvényén, a Lízing Szakmai Napokon hoztak nyilvánosságra. A szervezet tagvállalatai továbbra is bővülésre számítanak, a növekedés motorja pedig a kis- és középvállalkozások eszközök iránti igénye és az ehhez társuló finanszírozási kereslet lehet.

2015. november 05. csütörtök, 21:50

Fókuszban az agrárium és az eszközlízing

Egyre népszerűbbek a lízingkonstrukciók a vállalkozások, így a kis- és középvállalkozások körében is: az első félévben a flottaszegmensben a finanszírozott összeg 40 milliárd forintot tett ki, ami 25 százalékos növekedést jelent éves szinten, a termelőeszközök esetében pedig a finanszírozott összeg 24,2 százalékkal 123 milliárd forintra nőtt. A legfrissebb adatok szerint pedig 2015 harmadik negyedévében pedig közel 10 százalékkal nőtt ismét a lízingpiac. A Lízing Szakmai Napok konferencián, november 5-én többek között a lízingpiac szabályozásáról, a fejlődési lehetőségekről tart előadást Harangi Sándor, a Magyar Nemzeti Bank Hitelintézetek és pénzügyi vállalkozások felügyeleti igazgatója, az agrárfinanszírozásban rejlő lehetőségekről pedig Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség Agrár-és Vidékfejlesztésért Felelős államtitkára beszél majd.

2015. november 03. kedd, 14:24

Új haszongépjármű eladás az EU-ban: 12,2 %-os...

Szeptemberben 14,7 %-kal nőtt az új haszongépjárművek európai értékesítése, több mint 208 ezer darabot adtak el. Minden szegmensben növekedést mértek. Spanyolországban 53,2, az Egyesült Királyságban 19,9, Franciaországban 9,7, Olaszországban 4,9 %-kal helyeztek több új haszongépjárművet forgalomba, míg Németországban stabil maradt a piac (+0,6 %).

Januártól szeptemberig közel 1,52 millió darab új haszongépjármű talált gazdára, ami 12,2 %-kal több mint az előző év azonos időszakában. Ez idő alatt Spanyolországban 38,6, az Egyesült Királyságban 19,2, Olaszországban 10, Németországban 2,2, Franciaországban 1,9 %-kal nőtt az eladás.

2015. november 02. hétfő, 15:28