EU - új személyautó forgalomba helyezés: 13,7 %-os...

Novemberben 2,9 %-kal emelkedett az unió piacain az újonnan eladott személyautók száma, közel 1,1 millió darabot értékesítettek. A nagyobb piacok közül Spanyolországban 25,4, Olaszországban 23,5, Franciaországban 11,3, Németországban 8,9, az Egyesült Királyságban 3,8 %-kal nőtt a kereslet.

Az első tizenegy hónapban 8,7 %-kal nőtt az új forgalomba helyezések száma, több mint 12,6 millió darab új személyautót helyeztek forgalomba. Spanyolországban 20,9, Olaszországban 15,5, az Egyesült Királyságban és Franciaországban 6,2, Németországban 5,4 %-kal bővült a piac ez időszak alatt.

2015. december 17. csütörtök, 10:53

Jó választás a nyílt végű pénzügyi lízing

A vállalkozás használatában álló személyautók finanszírozására ideális megoldást jelenthet a nyílt végű pénzügyi lízing, hiszen számos olyan előnnyel rendelkezik, amelyek gazdaságosabbá teszik a cég számára az autó fenntartását.

2015. december 15. kedd, 09:44

10-15 százalékkal csökkenhet a devizás autóhitelek...

A devizaalapú lakossági autóhiteleket december 1-jén forintosítják a Magyar Lízingszövetség tagvállalatai, az erről szóló tájékoztató levelet pedig december 15-én postázzák az ügyfeleknek. A forintosítással eltűnik a szerződésekből az árfolyamkockázat - közölte a Magyar Lízingszövetség kedden az MTI-vel.

2015. december 02. szerda, 09:57

A lízingszerződések többségénél csökkenhet a...

A devizalapú lakossági autófinanszírozási szerződéseket december 1-jén forintosítják a Magyar Lízingszövetség tagvállalatai, ez erről szóló tájékoztató levelet pedig december 15-én postázzák az érintett ügyfeleknek. A forintosítással eltűnik a szerződésekből az árfolyamkockázat, és a törlesztőrészlet az adósok többségénél 10-15 százalékkal csökkenhet. Fontos ugyanakkor, hogy a kamatkockázat továbbra is fennáll – közölte a Magyar Lízingszövetség, amely arra számít, hogy a forintosítás után kevesebb lesz a problémás hitel és tartós, kiszámítható emelkedés várható a járműfinanszírozásban.

2015. december 01. kedd, 21:38

Szja mentes a lízingszerződésből származó...

2015. november 28-ától szja mentes a lízingszerződésből származó elengedés is a lentiek alapján:

2015. évi CLXXXVII. törvény 73. § a), 3. melléklet 1.
Az Szja tv. 1. számú melléklet 7.21. pontja a következők szerint módosul:
(7. Egyéb indokkal adómentes:)
„7.21. a pénzügyi intézmény által elengedett, a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló törvény szerinti pénzkölcsön nyújtásából, pénzügyi lízingszerződésből származó követelés (akkor is, ha az elengedés egyezség keretében történik) feltéve, hogy a követelés elengedésére a pénzügyi intézmény belső szabályzatában foglaltak alapján, az azonos helyzetben lévőket egyenlő elbánásban részesítő elv betartásával - független felek között - kerül sor.”

2015. december 01. kedd, 15:47

Új haszongépjármű eladás az EU-ban: 11,6 %-os...

Októberben 6,6 %-kal nőtt az új haszongépjárművek európai értékesítése, több mint 189 ezer darabot adtak el. Minden szegmensben növekedést mértek. Spanyolországban 22,9, Olaszországban 7,6, Németországban 6,7, Franciaországban 3,9 %-kal helyeztek több új haszongépjárművet forgalomba, míg az Egyesült Királyságban ugyanekkor 3 %-kal csökkent a piac.

Januártól októberig több mint 1,7 millió új haszongépjármű talált gazdára, ami 11,6 %-kal több mint az előző év azonos időszakában. Ez idő alatt Spanyolországban 36,5, az Egyesült Királyságban 16,6, Olaszországban 9,8, Németországban 2,7, Franciaországban 2,1 %-kal nőtt az eladás.

2015. december 01. kedd, 13:42