Lízingszövetség: Nagyot lépett a magyar lízingpiac...

Két számjegyű növekedést ért el a magyar lízingpiac: az év első kilenc hónapjában 428,3 milliárd forintot tett ki a finanszírozott összeg, ami 19 százalékos növekedést jelent - közölte a Magyar Lízingszövetség. A gépek részpiacán az átlagos bővülést jóval meghaladó mértékben, 41 százalékkal nőtt a finanszírozott összeg. A lízingpiacon további bővülés várható a jövőben, a járműfinanszírozás mellett egyre nagyobb hangsúlyt kap az eszközfinanszírozás is. A magyar lízingpiac bővülésének üteme jelentősen meghaladja az európai és a régiós piacokéit.

2017. október 30. hétfő, 09:28

Amit egy lízingbe vevőnek tudnia érdemes a lízinget...

A Magyar Lízing- és Finanszírozó Társaságok Szövetsége folyamatosan dolgozik azon, hogy a lízingről minél több és pontosabb információ legyen elérhető, és a lízingcégek meglévő, illetve potenciális ügyfelei minél átfogóbb tájékoztatásban részesüljenek.

A cikk a Számviteli tanácsadó 2017. szeptemberi számában jelent meg.

2017. október 11. szerda, 09:54

Deloitte-Az év lízingszakembere díj 2017

2017. október 03. kedd, 12:51

Lízingszövetség: Sztárok lettek a traktorok

Közel 77 milliárd forint értékben szereztek be új mezőgazdasági gépeket a magyar vállalkozások az első félévben, ami 40 százalékos növekedést jelent éves szinten. Az új traktorok piaca 32 százalékkal bővült, új kombájnokból pedig 12 százalékkal több talált gazdára. A Lízingszövetség szerint a mezőgazdasági gépek piacán folytatódhat a növekedés, ami bővülést eredményezhet az agrárlízing területén is.

2017. szeptember 26. kedd, 08:14

Lízingszövetség: Rápörögtek a gépekre a cégek

A beruházások látványos bővülésében a lízingpiac is fontos szerepet kapott: a vállalkozások egyre nagyobb része lízingkonstrukció segítségével szerzi be a gépeit. A lízingpiacon belül a gépfinanszírozás 31 százalékkal nőtt az idei második negyedévben és a Magyar Lízingszövetség további növekedésre számít.

2017. szeptember 19. kedd, 08:47

Ötödszörre mérhetik össze tudásukat a...

Immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre a PénzSztár Hazai és Határon Túli Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozási Versenye, amelyre 2017. október 9-ig regisztrálhatnak négyfős hazai és határon túli magyar diákcsapatok.

Részletek

2017. szeptember 05. kedd, 11:28