Öreg német dízelek a magyar utakon? Komoly...

Budapest, 2018. március 23. - Bár a magyar autópiac folyamatosan bővül, tavaly 116 ezer új autó talált gazdára, viszont a külföldről behozott 156 ezer használt autó több, mint 30 százaléka 15-20 éves, korszerűtlen, magas károsanyag kibocsátású gépkocsi. A jövőben pedig akár tovább nőhet a használtautó-import, így kérdéses műszaki állapotú és futásteljesítményű, elavult autók jöhetnek az országba, ami környezetvédelmi szempontból további kihívást jelenthet. A Magyar Lízingszövetség és a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetsége (GÉMOSZ) szerint a modern, alacsony környezetterhelésű autókra kell koncentrálni, amelyek kedvező kamatozású konstrukciókkal finanszírozhatóak.

2018. március 23. péntek, 15:47

Mi lesz az autópiacon 2025-ben és 2030-ban?- íme a...

Az elektromos és hibrid autóké a jövő, a kérdés csak az, hogy milyen gyorsan terjednek el. Többek között erről is szó volt a Magyar Lízingszövetség workshopján, amelyen az Autovista (Eurotax) szakértői vázolták a következő évtizedekben várható forgatókönyvet.

2018. március 12. hétfő, 10:47

Rekord a magyar lízingpiacon - infografika

2018. március 07. szerda, 13:55

Magyar Lízingszövetség: Hódító útra indulnak a...

Az elektromos autókból még világszerte kevés van, de egyre népszerűbbek lesznek, ahogy az automatizált járművek elterjedése is biztosra vehető - áll a Magyar Lízingszövetség összeállításában, amelyből kiderül, hogy a villanyautók akkumulátorainak kapacitása növekedni fog a jövőben, az áruk pedig csökkenhet, 2030-ban pedig már az autók közel 50 százaléka alternatív hajtású lehet.

2018. március 06. kedd, 14:35

Lízingszövetség: Rekord a magyar lízingpiacon

Kilencéves rekord született a lízingpiacon: 2017-ben a finanszírozott összeg éves szinten 18 százalékkal 613 milliárd forintra nőtt, ennél magasabb összegre pedig legutóbb a válság elmélyülése előtt, 2008-ban volt példa - közölte a Magyar Lízingszövetség. A múlt évben a járműfinanszírozáson belül a személyautók és kisteherautóknál a finanszírozott összeg 27 százalékkal 184 milliárd forintra nőtt. Kedvező, hogy az eszközfinanszírozásban is jelentős volt az emelkedés: ebben a szegmensben 334 milliárd forintra nőtt a kihelyezett összeg.

2018. február 14. szerda, 16:04

Szépen bővül a magyar autópiac

A 2017-es több mint 20 százalékos bővüléssel szemben közel 40 százalékos többletet ért el januárban a magyar autópiac.

2018. február 06. kedd, 08:50