Az OTP-s Becsei András lett a Bankszövetség új elnöke

A Magyar Bankszövetség 2019. július 1-jén Rendkívüli Testületi Ülést tartott, amelyen új elnök, alelnök és új elnökségi tagok megválasztására került sor az elmúlt időszak banki vezetőváltásai miatt.

A Bankszövetség Testületi Ülése egyhangú támogatással elnökének választotta Becsei András eddigi alelnököt, valamint a megüresedett alelnöki pozícióra Jelasity Radován eddigi elnökségi tagot. Új elnökségi tagként kapott mandátumot a döntéshozó testülettől Búza Éva és Vida József.

A Magyar Bankszövetségben a rendes tisztújítás háromévente esedékes, legközelebb 2020 tavaszán. Így a most megválasztott tisztségviselők a jövő év tavaszáig terjedő időszakra vállalták feladatukat, amikor teljes tisztújítás keretében választ majd a szövetség új elnökséget, felügyelő bizottságot és etikai bizottsági elnököt.

A frissen megválasztott bankszövetségi elnök felszólalásában kiemelte, hogy a Magyar Bankszövetség folytatni kívánja az eddigi konstruktív együttműködést a kormányzattal és a jegybankkal, melynek révén a bankszektor stabil pénzügyi hátteret tud biztosítani az EU-s átlagot meghaladó növekedéshez.

2019. július 08. hétfő, 12:47

Agrárgazdasági Kutató Intézet Pénzügyi hírlevele -...

Az Agrárgazdasági Kutató Intézet 2019. 2. számú pénzügyi hírlevele elérhető itt

2019. július 07. vasárnap, 20:45

7 személyes autók: A lízingcégek felkészültek a...

Extra keresletet hoz a fokozatosan bővülő magyar újautó-piacra és a lízingcégeknek a nagycsaládosok számára júliustól elérhető autónként maximum 2,5 millió forintos állami támogatás – közölte a Magyar Lízingszövetség. A kedvezmény elősegítheti, hogy csökkenjen a teljes magyarországi autóflotta 14 évet meghaladó átlagéletkora. Fontos, hogy az állami támogatás önerőként beszámítható az új autó árába, ugyanakkor a Lízingszövetség felhívja a figyelmet arra, hogy ezeknél az ügyleteknél is hitelképesnek kell lenniük a vásárlóknak a finanszírozáshoz. A lízingcégek felkészültek a várhatóan megnövekedő finanszírozási igények kielégítésére.

2019. július 06. szombat, 21:12

Magyar Közlöny - Nagycsaládosok...

A 2019. június 26-i Magyar Közlönyben megjelent a nagycsaládosok személygépkocsi-szerzési támogatásáról szóló 45/2019. (III. 12.) Korm. rendelet eltérő szöveggel történő hatálybalépéséről szóló 151/2019. (VI. 26.) Korm. rendelet.

2019. június 27. csütörtök, 10:57

Nagycsaládosok autóvásárlási támogatása

A nagycsaládosok autóvásárlási támogatásra való jogosultságról, a rendszer működéséről, fontos eljárási szabályokról és tudnivalókról a magánszemélyek illetve az autókereskedők részére az alábbi linkeken található részletes információ:

Tájékoztató  a nagycsaládosok autóvásárlási támogatásról szóló 45/2019. (III.12) Kormányrendelet 2019. július 1-től hatályos szövege alapján
magánszemélyeket érintő fontos tudnivalókról

Tájékoztató a nagycsaládosok autóvásárlási támogatásról szóló 45/2019. (III.12) Kormányrendelet 2019. július 1-től hatályos szövege alapján az
autókereskedőket érintő fontos tudnivalókról

Nyomtatvány letöltése

2019. június 20. csütörtök, 15:30

Nagyon kapós az olcsó lízing

Fölényben van a lízing a mikrovállalkozásoknál az olcsó forrást nyújtó NHP Fix programon belül. A mikrovállalkozásokhoz ugyanis több mint 66 milliárdos összeg került az idén, 34 milliárd forintra rúgott a lízingkonstrukciók összege. A teljes kihelyezés tekintetében is igen magas, 46%-os a lízing részesedése.

2019. június 14. péntek, 15:08