Szintet lépett a magyar autópiac

A múlt évben összesen 103 ezer új jármű talált gazdára a magyar járműpiacon, ami 13,8 százalékos növekedést jelent éves összevetésben, 2013-hoz viszonyítva pedig közel 40 százalékos bővülésnek felel meg – közölte a Magyar Lízingszövetség a Datahouse adatai alapján. A szervezet arra számít, hogy a járműpiacon növekedhetnek az eladások az idén is.

2016. január 07. csütörtök, 09:21

Új haszongépjármű eladás az EU-ban: 17,8 %-os...

Novemberben 17,8 %-kal nőtt az új haszongépjárművek európai értékesítése, közel 180 ezer darabot adtak el. Minden szegmensben növekedést mértek. Spanyolországban 52,2, Olaszországban 28,4, Németországban 14,9, az Egyesült Királyságban 14,3, Franciaországban 5,6 %-kal helyeztek több új haszongépjárművet forgalomba.

Januártól novemberig közel 1,9 millió új haszongépjármű talált gazdára, ami 12,2 %-kal több mint az előző év azonos időszakában. Ez idő alatt Spanyolországban 37,9, az Egyesült Királyságban 16,4, Olaszországban 11,9, Németországban 3,9, Franciaországban 2,4 %-kal nőtt az eladás.

2015. december 28. hétfő, 15:53

EU - új személyautó forgalomba helyezés: 13,7 %-os...

Novemberben 2,9 %-kal emelkedett az unió piacain az újonnan eladott személyautók száma, közel 1,1 millió darabot értékesítettek. A nagyobb piacok közül Spanyolországban 25,4, Olaszországban 23,5, Franciaországban 11,3, Németországban 8,9, az Egyesült Királyságban 3,8 %-kal nőtt a kereslet.

Az első tizenegy hónapban 8,7 %-kal nőtt az új forgalomba helyezések száma, több mint 12,6 millió darab új személyautót helyeztek forgalomba. Spanyolországban 20,9, Olaszországban 15,5, az Egyesült Királyságban és Franciaországban 6,2, Németországban 5,4 %-kal bővült a piac ez időszak alatt.

2015. december 17. csütörtök, 10:53

Jó választás a nyílt végű pénzügyi lízing

A vállalkozás használatában álló személyautók finanszírozására ideális megoldást jelenthet a nyílt végű pénzügyi lízing, hiszen számos olyan előnnyel rendelkezik, amelyek gazdaságosabbá teszik a cég számára az autó fenntartását.

2015. december 15. kedd, 09:44

10-15 százalékkal csökkenhet a devizás autóhitelek...

A devizaalapú lakossági autóhiteleket december 1-jén forintosítják a Magyar Lízingszövetség tagvállalatai, az erről szóló tájékoztató levelet pedig december 15-én postázzák az ügyfeleknek. A forintosítással eltűnik a szerződésekből az árfolyamkockázat - közölte a Magyar Lízingszövetség kedden az MTI-vel.

2015. december 02. szerda, 09:57