Új haszongépjármű eladás az EU-ban: 12,4 %-os...

Decemberben 14,8 %-kal nőtt az új haszongépjárművek európai értékesítése, közel 192 ezer darabot adtak el. Minden szegmensben növekedést mértek. Olaszországban 23,2, Spanyolországban 23, az Egyesült Királyságban 20,4, Franciaországban 9,4, Németországban 8,7 %-kal helyeztek több új haszongépjárművet forgalomba.

2015-ben több mint 2 millió új haszongépjármű talált gazdára, ami 12,4 %-kal több mint az előző évben. Tavaly Spanyolországban 36,4, az Egyesült Királyságban 16,7, Olaszországban 13,2, Németországban 4,3, Franciaországban 3,1 %-kal nőtt az eladás.

2016. február 01. hétfő, 15:53

Lízing: sok céget érint az új IFRS-standard

Január 13-án a Nemzetközi Számviteli Standard Bizottság (IASB) megjelentette a lízingekről szóló új IFRS standardot, amelynek értelmében a lízingbe vevőknek – egyes kivételektől eltekintve – minden lízingügyletet ki kell mutatniuk a mérlegükben. Ez a rendelkezés leginkább a jelenleg is jelentős operatív lízingállománnyal rendelkező vállalkozásokat érinti (ingatlanbérlők, továbbá ipari berendezéseket, gépeket és a gépjárműveket lízingelők).

2016. január 21. csütörtök, 09:44

EU - új személyautó forgalomba helyezés: 9,3 %-os...

Decemberben 16,6 %-kal emelkedett az unió piacain az újonnan eladott személyautók száma, több mint 1,1 millió darabot értékesítettek. Amióta újra emelkedőben van a piac, most mérték a legnagyobb keresletnövekedést. A nagyobb piacok közül Spanyolországban 20,7, Olaszországban 18,7, Franciaországban 12,5, az Egyesült Királyságban 8,4, Németországban 7,7 %-kal nőtt a kereslet.

2015-ben 9,3 %-kal nőtt az új forgalomba helyezések száma, több mint 13,7 millió darab új személyautót helyeztek forgalomba. Bár emelkedőben van a piac, a növekedés üteme továbbra is alacsony. Spanyolországban 20,9, Olaszországban 15,8, Franciaországban 6,8, az Egyesült Királyságban 6,3, Németországban 5,6 %-kal bővült a piac ez időszak alatt.

2016. január 18. hétfő, 15:47

Módosítaná a Ptk.-t a kormány

Máris módosítaná a Ptk.-t a kormány, így változhatnak a vezető tisztségviselők felelősségére vonatkozó szabályok. Az új Ptk. előkészítését irányító Vékás Lajos jogászprofesszor nyílt levélben tiltakozik az igazságügyi miniszternél.

2016. január 12. kedd, 09:37

Szintet lépett a magyar autópiac

A múlt évben összesen 103 ezer új jármű talált gazdára a magyar járműpiacon, ami 13,8 százalékos növekedést jelent éves összevetésben, 2013-hoz viszonyítva pedig közel 40 százalékos bővülésnek felel meg – közölte a Magyar Lízingszövetség a Datahouse adatai alapján. A szervezet arra számít, hogy a járműpiacon növekedhetnek az eladások az idén is.

2016. január 07. csütörtök, 09:21

Új haszongépjármű eladás az EU-ban: 17,8 %-os...

Novemberben 17,8 %-kal nőtt az új haszongépjárművek európai értékesítése, közel 180 ezer darabot adtak el. Minden szegmensben növekedést mértek. Spanyolországban 52,2, Olaszországban 28,4, Németországban 14,9, az Egyesült Királyságban 14,3, Franciaországban 5,6 %-kal helyeztek több új haszongépjárművet forgalomba.

Januártól novemberig közel 1,9 millió új haszongépjármű talált gazdára, ami 12,2 %-kal több mint az előző év azonos időszakában. Ez idő alatt Spanyolországban 37,9, az Egyesült Királyságban 16,4, Olaszországban 11,9, Németországban 3,9, Franciaországban 2,4 %-kal nőtt az eladás.

2015. december 28. hétfő, 15:53