A pénzügyi lízingszerződés kötelező tartalmi elemei

Pénzügyi lízingszerződés esetén nem a kamat, hanem a tőkerészből és a kamatrészből álló lízingdíj és annak ütemezése a szerződés lényeges eleme – a Kúria eseti döntése.

Részletek

2016. június 17. péntek, 11:30

Illetékmentesek lesznek a lízinggel megszerzett...

A 2016. évi 79. számú Magyar Közlönyben megjelent  1269/2016. (VI. 7.) kormányhatározat alapján illetékmentesek lesznek a lízinggel megszerzett haszonjárművek (nyergesvontató, tehergépjármű, pótkocsi, félpótkocsi és autóbusz).

2016. június 09. csütörtök, 09:48

Így adózunk 2017-ben – elfogadták az adócsomagot

Megszűnik a tartós bérlet, új cafeteria-rendszer, áfacsökkentés, az adócsalás elleni keményebb - informatikailag megtámogatott – fellépés, google- és facebook-adó, jövedéki adóváltozás, még kedvezőbb kata és kiva – többek között ezeket hozza a 2017-es adócsomag, amelyet kedden fogadott el az Országgyűlés.

2016. június 07. kedd, 14:23

Hogyan veszítenek értékükből az autók, mi okozta a...

Hogyan veszítenek értékükből az autók, mi okozta a drágulást? Kattintson!

2016. május 27. péntek, 11:01

Várható változások a társasági adóban

A társasági adó is számos ponton fog változni, amennyiben az adótörvényeket módosító csomagot elfogadják. A következőkben a legfontosabb újdonságokat olvashatják el.

2016. május 27. péntek, 09:23

Új haszongépjármű eladás az EU-ban: 14,6 %-os...

Áprilisban 14,6 %-kal nőtt az új haszongépjárművek európai értékesítése, több mint 195 ezer darabot adtak el. Minden szegmensben növekedést mértek. Olaszországban 32,5, Spanyolországban 19,5, Németországban 12,3, az Egyesült Királyságban 11,2 %-kal helyeztek több új haszongépjárművet forgalomba.
Az első négy hónapban közel 759 ezer új haszongépjármű talált gazdára, ami 12,8 %-kal több mint az előző év azonos időszakában. Ez időszak alatt Olaszországban 29,2, Spanyolországban 12,9, Franciaországban 10,1, Németországban 10, az Egyesült Királyságban 4,1 %-kal nőtt az eladás.

2016. május 26. csütörtök, 11:46