Új haszongépjármű eladás az EU-ban: 12 %-os...

Januárban 12 %-kal nőtt az új haszongépjárművek európai értékesítése, közel 160 ezer darabot adtak el. Olaszországban 23,9, Spanyolországban 21 %-kal helyeztek több új haszongépjárművet forgalomba az első hónapban.

Az új 3,5 tonna alatti kisteherautók értékesítése januárban 11 %-kal nőtt, meghaladva a 130 ezres eladási számot.

Az első hónapban az új 16 tonna feletti nehéz teherautók eladása 18,4 %-kal nőtt, közel 22 ezer darabot értékesítettek.

Az eladásra került új 3,5 tonna feletti haszongépjárművek száma 19,1 %-kal nőtt januárban, közel 27 ezer darabot adtak el.

Januárban az új buszok piaca stabil maradt (-0,2 %) Európában.

2016. február 29. hétfő, 15:05

Jól teljesít a mezőgazdasági lízingpiac

A 2014-es rendkívüli növekedés után tavaly is szinten tudott maradni a kihelyezés a mezőgazdasági gépfinanszírozásban, 2016-ban azonban korrekcióra számítanak a szereplők az agrár lízingpiacon. Jó évet zárt tavaly a magyarországi lízingpiac – derült ki a Magyar Lízingszövetség évértékeléséből. A szövetség tagvállalatai összesen 513 milliárd forintot helyeztek ki az elmúlt évben, ami 13,5 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest, az összegen belül a termelőeszközök esetében 279 milliárd forintra rúgott az új kihelyezések értéke, ami 6,1 százalékos növekedésnek felel meg.

2016. február 22. hétfő, 09:32

EU - új személyautó forgalomba helyezés: 6,2 %-os...

Pozitívan indult az év, januárban 6,2 %-kal emelkedett az unió piacain az újonnan eladott személyautók száma, több mint 1 millió darabot értékesítettek. Biztatóak a számok, 2016. január már a 29. egymás után emelkedő hónap volt.

A nagyobb piacok közül Olaszországban 17,4, Spanyolországban 12,1, Franciaországban 3,9, Németországban 3,3, az Egyesült Királyságban 2,9 %-kal nőtt a piac az év első hónapjában.

2016. február 17. szerda, 16:17

Az NHP húzta a lízingpiacot

Közel 16 százalékkal növekedett tavaly a magyar lízingpiac, amiben jelentős szerep jutott az MNB növekedési hitelprogramjának is. Idén visszafogottabb bővülés jöhet.

2016. február 17. szerda, 09:53

Két számjegyű bővülés a lízingpiacon

Növekedéssel zárta a múlt évet a magyar lízingpiac. A Magyar Lízingszövetség tagvállalatai összesen 513 milliárd forintot helyeztek ki, ami 13,5 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. Ezzel párhuzamosan a szerződésszám 10 százalékkal nőtt. A lízingpiaci szereplők szerint 2016-ban, ha lassabb tempóban is, de folytatódhat növekedés, elsősorban a vállalkozások finanszírozási igényei miatt, és elképzelhető, hogy az ingatlanlízing is emelkedő pályára áll.

2016. február 16. kedd, 11:55