Jól teljesít a mezőgazdasági lízingpiac

A 2014-es rendkívüli növekedés után tavaly is szinten tudott maradni a kihelyezés a mezőgazdasági gépfinanszírozásban, 2016-ban azonban korrekcióra számítanak a szereplők az agrár lízingpiacon. Jó évet zárt tavaly a magyarországi lízingpiac – derült ki a Magyar Lízingszövetség évértékeléséből. A szövetség tagvállalatai összesen 513 milliárd forintot helyeztek ki az elmúlt évben, ami 13,5 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest, az összegen belül a termelőeszközök esetében 279 milliárd forintra rúgott az új kihelyezések értéke, ami 6,1 százalékos növekedésnek felel meg.

2016. február 22. hétfő, 09:32

EU - új személyautó forgalomba helyezés: 6,2 %-os...

Pozitívan indult az év, januárban 6,2 %-kal emelkedett az unió piacain az újonnan eladott személyautók száma, több mint 1 millió darabot értékesítettek. Biztatóak a számok, 2016. január már a 29. egymás után emelkedő hónap volt.

A nagyobb piacok közül Olaszországban 17,4, Spanyolországban 12,1, Franciaországban 3,9, Németországban 3,3, az Egyesült Királyságban 2,9 %-kal nőtt a piac az év első hónapjában.

2016. február 17. szerda, 16:17

Az NHP húzta a lízingpiacot

Közel 16 százalékkal növekedett tavaly a magyar lízingpiac, amiben jelentős szerep jutott az MNB növekedési hitelprogramjának is. Idén visszafogottabb bővülés jöhet.

2016. február 17. szerda, 09:53

Két számjegyű bővülés a lízingpiacon

Növekedéssel zárta a múlt évet a magyar lízingpiac. A Magyar Lízingszövetség tagvállalatai összesen 513 milliárd forintot helyeztek ki, ami 13,5 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. Ezzel párhuzamosan a szerződésszám 10 százalékkal nőtt. A lízingpiaci szereplők szerint 2016-ban, ha lassabb tempóban is, de folytatódhat növekedés, elsősorban a vállalkozások finanszírozási igényei miatt, és elképzelhető, hogy az ingatlanlízing is emelkedő pályára áll.

2016. február 16. kedd, 11:55

Enyhe növekedésre számít a lízingpiac

A Lízingszövetség tagvállalatainál dolgozó szakértők körében végzett nem reprezentatív felmérése alapján a szakma 2016-ban a lízingpiac óvatos, 5% körüli növekedésére számít.

A növekedést elsősorban az EU támogatások, állami támogatások, a kormány szociális támogatási politikája és kisebb mértékben a kedvezményes refinanszírozási források (MNB NHP program, Exim refinanszírozási program) fogják táplálni. A 2016-os évben számítani lehet a kis és közepes vállalkozások beruházásainak növekedésére, és ezzel párhuzamosan a kkv finanszírozás élénkülésére. A Növekedési Hitelprogram segítségével lehívható keretek pénzügyi intézmények közötti elosztása – amennyiben az a jelenleg ismert formában valósul meg - 2016-ban torzítani fogja a piaci szereplők közötti versenyt, mivel egyes szereplők nagyobb, mások jóval kisebb arányban, vagy egyáltalán nem fognak tudni az NHP kedvező refinanszírozási forrásaihoz hozzáférni.

2016. február 04. csütörtök, 11:38

Új haszongépjármű eladás az EU-ban: 12,4 %-os...

Decemberben 14,8 %-kal nőtt az új haszongépjárművek európai értékesítése, közel 192 ezer darabot adtak el. Minden szegmensben növekedést mértek. Olaszországban 23,2, Spanyolországban 23, az Egyesült Királyságban 20,4, Franciaországban 9,4, Németországban 8,7 %-kal helyeztek több új haszongépjárművet forgalomba.

2015-ben több mint 2 millió új haszongépjármű talált gazdára, ami 12,4 %-kal több mint az előző évben. Tavaly Spanyolországban 36,4, az Egyesült Királyságban 16,7, Olaszországban 13,2, Németországban 4,3, Franciaországban 3,1 %-kal nőtt az eladás.

2016. február 01. hétfő, 15:53