A legsikeresebb pénzintézeteket díjazta az EXIM

Az EXIM július 28-án rendezte meg az EXIM AWARDS díjátadó gáláját, ahol a 2017-es évben elért eredmények alapján díjazta hitelintézeti partnereit. A résztvevőket Magyar Levente a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszterhelyettese, valamint Jákli Gergely, az EXIM vezérigazgatója köszöntötte. Jákli Gergely nyitóbeszédében elmondta – „Tavalyi évben összesen 336 milliárd forint új hitelt helyeztek ki, amelyből 206 milliárd forintot a gálán résztvevő kereskedelmi bankok segítségével értek el.” Magyar Levente miniszterhelyettese kiemelte – Ahhoz, hogy a tavalyi évben a magyar gazdaság - történelmében először - lépte át a 100 milliárd eurót nagymértékben hozzájárult az, hogy az EXIM-nek és partnereinek egyre több céget sikerül bevonni a hitelezésbe.

Az EXIM legtöbb hitelt folyósító hitelintézeti partnere a Raiffeisen Bank Zrt., a legtöbb KKV ügyfelet finanszírozó hitelintézete partnere a CIB Bank Zrt., a leggyorsabban bővülő hitelintézeti partnere a Polgári Bank Zrt., a legtöbb lízingszerződést megkötő refinanszírozási partnere pedig a Merkantil Bank Zrt. volt a tavalyi évben. Az EXIM Urbán Zoltán-emlékdíjjal jutalmazta Tóth Attilát, a CIB Bank Zrt. vezető kereskedelemfinanszírozási tanácsadóját.
2018. július 02. hétfő, 11:59

Az MNB az adósságfék szabályok módosításával is...

A lakáshitelt felvevő ügyfelek biztonsága és a kiszámítható törlesztőrészletű, fix kamatozású lakáskölcsönök térnyerése érdekében idén októbertől módosulnak az adósságfék szabályok. A rövidebb kamatperiódusú lakáshitelek törlesztőrészlete gyakran megváltozhat, akár kedvezőtlen irányba is, így ezen ügyfeleknek kellő jövedelem-tartalékkal kell rendelkezniük, annak érdekében, hogy a hitelek visszafizetése problémamentesen megvalósuljon.

2018. június 18. hétfő, 11:29

Hat hazai lízingcéggel írt alá szándéknyilatkozatot...

Az új konstrukció mérföldkőnek számít a hazai lízingszakma és az EXIM sikeres együttműködésében.

A magyar V4-elnökség szervezésében pénteken megrendezett V4 Logisztikai Konferencia alkalmával a Magyar Export-Import Bank Zrt. hat hazai lízing pénzügyi intézményi partnerével írt alá szándéknyilatkozatot. A Jövő Exportőrei Program keretében induló új Belföldi lízingkeretrefinanszírozási konstrukcióhoz közel 59 millió euró és 14 milliárd forint keretösszegben történt csatlakozás.

2018. június 18. hétfő, 11:27

Gépjármű-átvételi útmutató - Személyautók

A Lízingszövetség Flotta Bizottsága átdolgozta a 2012-ben kiadott egységes gépjármű visszavételi útmutatót. Az egységes gépjármű visszavételi útmutató segítségével az ügyfelek egyértelműen láthatják, hogy a gépjármű visszaadásakor mely sérülések számítanak a normál használat során elfogadott kategóriába, és melyek fognak plusz költséget jelenteni számukra.

Az útmutató elérhető itt

2018. június 12. kedd, 16:11

Autópiaci lufitól nem tartunk

Szárnyal az új autók értékesítése, ennek köszönhetően a lízing piac is rekordokat dönt. A folyamatokról és a kockázatokról kérdezte az mfor.hu Pfandler Tamást, a Magyar Lízingszövetség elnökségi tagját.

2018. június 07. csütörtök, 11:36

Rekordot ért el a magyar lízingpiac - Fókuszban a...

Folytatódik a lízingpiaci növekedés: az első negyedévben 16 százalékkal 147 milliárd forintos nyolcéves csúcsra nőtt a finanszírozott összeg - közölte a Magyar Lízingszövetség. A bővülés többek között a járműeladásoknak köszönhető, a teljes piacon a tőkekintlévőség továbbra is 1300 milliárd forint felett jár. A lízingpiacon 2018 egészében továbbra is növekedés várható, amiben egyre nagyobb szerepe lehet a lízingkonstrukciók iránt egyre nagyobb keresletet támasztó kis- és középvállalkozásoknak.

2018. május 30. szerda, 12:54