Szeretik a lízinget és az új gépeket a magyar gazdák

Továbbra is növekedőben van a mezőgazdasági géplízing állomány: az idei első negyedévben 7 százalékos volt a növekedés - közölte a Magyar Lízingszövetség. A friss összegzés szerint az agrárium elsősorban, 86 százalékban új gépeket szerzett be, amire kedvező hatással volt a jegybanki hitelprogram is.  Érzékelhető még a piacon, hogy a pénzügyi lízing egyre népszerűbb a mezőgazdasági vállalatok körében.

2016. július 18. hétfő, 20:30

Egyre több a lízingelt mezőgazdasági gép

Tovább bővült a lízingelt mezőgazdasági gépek állománya, az idei első negyedévben az új és használt mezőgazdasági gépeknél a finanszírozott állomány 79 milliárd forintot ért el, ez éves összevetésben 7 százalékos növekedés, az elmúlt év utolsó negyedévéhez képest pedig 0,5 százalékkal nőtt a lízingelt állomány - közölte a Magyar Lízingszövetség az MTI-vel.

2016. július 18. hétfő, 09:58

EU - új személyautó forgalomba helyezés: 9,4 %-os...

Júniusban 6,9 %-kal emelkedett az unió piacain az újonnan eladott személyautók száma, közel 1,46 millió darabot értékesítettek. A nagyobb piacok közül Olaszországban 11,9, Spanyolországban 11,2, Németországban 8,3 %-kal nőtt a kereslet. Franciaországban (+0,8 %) stabil maradt a piac, míg az Egyesült Királyságban (-0,8 %) kissé csökkent az eladás.

2016. július 15. péntek, 12:36

Társaságiadó-változások 2016-2017-ben

Adóváltozásokat bemutató cikksorozatunk harmadik részében a társasági adó 2016. június 16-tól már hatályba lépett változásait és a jövőbeni újdonságokat ismertetjük.

2016. július 15. péntek, 09:51

Júliustól módosult a hitelintézeti törvény

Szélesebb körben visszavonható a tevékenységi engedély, és a törvény közvetítői díjra vonatkozó definíciója is módosult – többek között ezeken a pontokon is módosította a hitelintézetekről szóló jogszabályt a pénzügyi közvetítőrendszert érintő egyes törvények módosításáról szóló törvény.

2016. július 14. csütörtök, 09:25

Elemzőt keres a Magyar Lízingszövetség

A Lízingszövetség keres pályakezdő, vagy néhány éves gyakorlattal rendelkező részmunkaidős munkatársat, vagy megbízott szakértőt keres.

2016. július 05. kedd, 14:08