Lízingdíj-támogatás igényelhető új mezőgazdasági...

A hatékonyság és termelékenység növelése érdekében a mezőgazdasági beruházások ösztönzését, támogatását kiemelten kezeli az Agrárminisztérium. A pénzügyi lízing hasznos finanszírozási eszköze e célok megvalósításának, ezért az agrártárca - a hitelekhez kapcsolódó kamattámogatási programjain túl - újraindítja a mezőgazdasági vállalkozások által új gépek és technológiai berendezések lízingbe vételéhez kapcsolódó támogatási programját. A programra 2019. évben 600 millió forint áll rendelkezésre.

2019. május 08. szerda, 12:09

Majdnem 60 ezernél tart Magyarország

Továbbra is viszik az autókat, de az igazán kiugró növekedést a kisteherautók produkálták

Közel 9 százalékos növekedést ért el a magyar járműpiac az idén, vagyis az év első négy hónapjában. Ez azt jelenti, közel 60 ezer új jármű (autó, kis- és nagyteherautó, busz, motor) került az utakra - derül ki a Magyar Lízingszövetség Datahouse-statisztikákon alapuló összesítéséből. A 9 százalékos tempó némi lassulást jelent, de még mindig erőteljes növekedésnek felel meg. A lassabb tempó részben a magas bázissal, azaz a tavalyi kiugró eladásokkal magyarázható.

2019. május 07. kedd, 17:45

Pörög a lízingbiznisz Európa-szerte, de lassulás...

Újabb növekedésen van túl az európai lízingpiac: a Leaseurope adatai szerint az új kihelyezéseknél 7,3 százalékos volt a bővülés 2018-ban, ez a korábbi években elért tempótól elmarad, de komoly fejlődést jelent. A tőkekintlévőség pedig 6,3 százalékot emelkedett az európai lízingpiacon, a növekedés motorja pedig az eszközfinanszírozás volt, ebben a szegmensben 9,8 százalékos volt a többlet. A Leaseurope előrejelzése szerint némi lassulás várható a következő időszakban.

2019. április 30. kedd, 09:53

Budapesten gyűlik össze idén az európai lízingszakma

Az európai lízingszakma legnagyobb éves rendezvénye egyedülálló lehetőséget nyújt a szakemberek, döntéshozók és érdeklődők számára, hogy megismerjék a legfrissebb európai finanszírozási és autóipari trendeket. A Leaseurope és az Eurofinas által rendezett konferenciára 2019. október 10-11-én, a Hotel InterContinental-ban kerül sor. Az eseményre közel 500 magas rangú európai cégvezetőt és lízingszakembert várunk, mintegy 200 cég képviseletében, több mint 30 országból.

Érdemes tehát itt lenni, hiszen a programot az iparág szervezi, az iparágnak! Ráadásul ez a legnagyobb ilyen esemény Európában, kiemelkedő előadókkal, döntéshozók részvételével és számos kapcsolatépítési lehetőséggel.

További információ angol nyelven www.annual-convention.eu

2019. április 09. kedd, 09:00

Jöhet a hétszemélyes autók aranykora

A júliustól hatályos új szabályozás fellendítheti a piacot

Budapest, 2019. április 3. – A Lízingszövetség üdvözli, hogy a július elsejével életbe lépő nagycsaládosok autóvásárlási támogatásának szabályai szerint a 2,5 millió forintos állami támogatást nem kell előre megfinanszírozniuk a vásárlóknak, és a kiválasztott új, 7 személyes autó megvásárlásához lízingfinanszírozást is igénybe vehetnek. A szövetség szerint a nyár közepétől elérhető támogatás plusz keresletet hozhat a lendületesen növekvő autópiacra és a lízingfinanszírozásban is bővülést eredményezhet. A gépjármű-kereskedők a családokat célzó programmal készülnek az új időszakra.

2019. április 03. szerda, 12:04

Áprilistól az IFKA kezeli az elektromobilitás...

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium háttérintézménye, az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. látja el az elektromobilitás fejlesztésével, elektromos gépjármű-vásárlás támogatásával, a szemléletformálási, társadalmasítási tevékenységek ellátásával kapcsolatos feladatokat 2019. április 1-től.

2019. március 28. csütörtök, 07:56