Deloitte - az Év Lízingszakembere 2018 - indul a...

2018. augusztus 01. szerda, 09:48

Lízingszövetség: Van még keresnivalójuk a dízeleknek

Budapest, 2018. július 27. - A személyautók károsanyag-kibocsátása az utóbbi tíz évben jelentősen csökkent, miközben a legyártott autók száma emelkedett - derül ki a Magyar Lízingszövetség legfrissebb összeállításából, amely szerint a legkorszerűbb dízelmotorokra van és lesz is igény. A mai dízelek már jóval tisztábbak és 71 százalékkal alacsonyabb a károsanyag-kibocsátásuk, mint a benzines társaiké. A növekvő flottapiacon, ahogy a teljes autópiacon is van jövőjük a dízeleknek.

2018. augusztus 01. szerda, 09:39

Szeretik a hazai kkv-k a lízinget - infografika

2018. július 18. szerda, 11:04

Szeretik a hazai kkv-k a lízinget

A magyar lízingpiac az első negyedévben 16 százalékos bővülést ért el, a növekedésben fontos szerepet kapott az kis- és középvállalkozások egyre nagyobb finanszírozási igénye - közölte a Magyar Lízingszövetség. Az első negyedévben minden 1 millió forintos kihelyezésből átlagosan 715 ezer forint, azaz a finanszírozott összeg 71,5 százaléka került a kkv-khoz. A magyar lízingcégek szerint a következő időszakban is a kis- és középvállalkozások lesznek a bővülés motorjai.

2018. július 03. kedd, 13:04

A legsikeresebb pénzintézeteket díjazta az EXIM

Az EXIM július 28-án rendezte meg az EXIM AWARDS díjátadó gáláját, ahol a 2017-es évben elért eredmények alapján díjazta hitelintézeti partnereit. A résztvevőket Magyar Levente a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszterhelyettese, valamint Jákli Gergely, az EXIM vezérigazgatója köszöntötte. Jákli Gergely nyitóbeszédében elmondta – „Tavalyi évben összesen 336 milliárd forint új hitelt helyeztek ki, amelyből 206 milliárd forintot a gálán résztvevő kereskedelmi bankok segítségével értek el.” Magyar Levente miniszterhelyettese kiemelte – Ahhoz, hogy a tavalyi évben a magyar gazdaság - történelmében először - lépte át a 100 milliárd eurót nagymértékben hozzájárult az, hogy az EXIM-nek és partnereinek egyre több céget sikerül bevonni a hitelezésbe.

Az EXIM legtöbb hitelt folyósító hitelintézeti partnere a Raiffeisen Bank Zrt., a legtöbb KKV ügyfelet finanszírozó hitelintézete partnere a CIB Bank Zrt., a leggyorsabban bővülő hitelintézeti partnere a Polgári Bank Zrt., a legtöbb lízingszerződést megkötő refinanszírozási partnere pedig a Merkantil Bank Zrt. volt a tavalyi évben. Az EXIM Urbán Zoltán-emlékdíjjal jutalmazta Tóth Attilát, a CIB Bank Zrt. vezető kereskedelemfinanszírozási tanácsadóját.
2018. július 02. hétfő, 11:59

Az MNB az adósságfék szabályok módosításával is...

A lakáshitelt felvevő ügyfelek biztonsága és a kiszámítható törlesztőrészletű, fix kamatozású lakáskölcsönök térnyerése érdekében idén októbertől módosulnak az adósságfék szabályok. A rövidebb kamatperiódusú lakáshitelek törlesztőrészlete gyakran megváltozhat, akár kedvezőtlen irányba is, így ezen ügyfeleknek kellő jövedelem-tartalékkal kell rendelkezniük, annak érdekében, hogy a hitelek visszafizetése problémamentesen megvalósuljon.

2018. június 18. hétfő, 11:29