Fordulat a piacon - Hosszú idő után idén júniusban...

Mínusz 4,4 százalék, azaz 13 577 darab új autó - így zárult a június a magyar piacon. Hosszú idő után először fordult elő, hogy az előző év azonos hónapjához képest kevesebb autó menjen el. Az első féléves adatok még pluszt mutatnak, januártól június végéig ugyanis 74 543 új autó futott ki a szalonokból, ami 5,4 százalékos növekedésnek felel meg. Összességében azonban látszik, hogy lassul az újautó-piaci növekedés. Az újautó-eladások júniusi csökkenése passzol a nemzetközi trendbe, az európai autópiacon ugyanis az év első öt hónapjában 2,1 százalékkal mérséklődtek az eladások.

2019. július 17. szerda, 13:50

Megjelent a NAV 2018. évi pénzmosási jelentése

Megjelent a NAV 2018-as éves pénzmosási jelentése.

2019. július 16. kedd, 10:06

Tájékoztató a nagycsaládosok szerzési-támogatását...

A Kormány 45/2019. (III.12.) Korm. számú rendeletével 2019. július 1-től 2022. december 31-ig tartó időszakra a legalább három gyermeket nevelő családok részére személygépkocsi beszerzéséhez vissza nem térítendő támogatást vezetett be, amely finanszírozás mellett is igénybe vehető.

A támogatás részletes feltételeit és szabályait a fent hivatkozott rendelet tartalmazza; az alábbiakban összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat és tanácsokkal szeretnénk támogatni az érdeklődőket a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében.

2019. július 09. kedd, 19:42

Az OTP-s Becsei András lett a Bankszövetség új elnöke

A Magyar Bankszövetség 2019. július 1-jén Rendkívüli Testületi Ülést tartott, amelyen új elnök, alelnök és új elnökségi tagok megválasztására került sor az elmúlt időszak banki vezetőváltásai miatt.

A Bankszövetség Testületi Ülése egyhangú támogatással elnökének választotta Becsei András eddigi alelnököt, valamint a megüresedett alelnöki pozícióra Jelasity Radován eddigi elnökségi tagot. Új elnökségi tagként kapott mandátumot a döntéshozó testülettől Búza Éva és Vida József.

A Magyar Bankszövetségben a rendes tisztújítás háromévente esedékes, legközelebb 2020 tavaszán. Így a most megválasztott tisztségviselők a jövő év tavaszáig terjedő időszakra vállalták feladatukat, amikor teljes tisztújítás keretében választ majd a szövetség új elnökséget, felügyelő bizottságot és etikai bizottsági elnököt.

A frissen megválasztott bankszövetségi elnök felszólalásában kiemelte, hogy a Magyar Bankszövetség folytatni kívánja az eddigi konstruktív együttműködést a kormányzattal és a jegybankkal, melynek révén a bankszektor stabil pénzügyi hátteret tud biztosítani az EU-s átlagot meghaladó növekedéshez.

2019. július 08. hétfő, 12:47

Agrárgazdasági Kutató Intézet Pénzügyi hírlevele -...

Az Agrárgazdasági Kutató Intézet 2019. 2. számú pénzügyi hírlevele elérhető itt

2019. július 07. vasárnap, 20:45

7 személyes autók: A lízingcégek felkészültek a...

Extra keresletet hoz a fokozatosan bővülő magyar újautó-piacra és a lízingcégeknek a nagycsaládosok számára júliustól elérhető autónként maximum 2,5 millió forintos állami támogatás – közölte a Magyar Lízingszövetség. A kedvezmény elősegítheti, hogy csökkenjen a teljes magyarországi autóflotta 14 évet meghaladó átlagéletkora. Fontos, hogy az állami támogatás önerőként beszámítható az új autó árába, ugyanakkor a Lízingszövetség felhívja a figyelmet arra, hogy ezeknél az ügyleteknél is hitelképesnek kell lenniük a vásárlóknak a finanszírozáshoz. A lízingcégek felkészültek a várhatóan megnövekedő finanszírozási igények kielégítésére.

2019. július 06. szombat, 21:12