EXIM Awards Gála

A Magyar Export-Import Bank Zrt. kedd délután Budapesten rendezte meg az EXIM AWARDS gáláját, ahol a 2018-as évben elért eredmények alapján díjazta pénzügyi intézményi partnereit.

Az EXIM AWARDS díjazottjai 2019-ben:

• Az év KKV finanszírozója 2018: Budapest Bank Zrt.
  • MEHIB 2018: K&H Bank Zrt.
  • Az év ügylete 2018: OTP Bank Nyrt.
  • Az év lízing cége 2018: Budapest Lízing Zrt.
  • Az év bankja 2018: Raiffeisen Bank Zrt.
  • EXIM 25 lízing kategória: Deutsche Leasing Hungaria Zrt.
  • EXIM 25 banki kategória: UniCredit Bank Hungary Zrt.
  • Urbán Zoltán-díj: Kulbert Miklós, az UniCredit Bank Hungary Zrt. igazgatóhelyettese

2019. május 22. szerda, 11:36

Magyar Lízingszövetség: Bővülés a lízingpiacon -...

Közel 163 milliárd forint finanszírozott összeggel segítették magánszemélyek és vállalkozások, azon belül is a lízingkonstrukciók iránt egyre nyitottabb kkv-k beszerzéseit, fejlesztéseit a Magyar Lízingszövetség tagvállalatai az első negyedévben. Ez az eredmény éves szinten 10 százalékos emelkedésnek felel meg. A lízingpiaci növekedéshez hozzájárult az autó- és teherautó-eladások emelkedése, a céges gépvásárlások bővülése, és a magyar jegybank kedvezményes hitelprogramja is, az NHP Fix. Ez utóbbiban a legfrissebb adatok szerint egyébként 47 százalék a lízing aránya.  A Magyar Lízingszövetség szerint az év egészében is 10 százalék körüli bővülés várható.

2019. május 20. hétfő, 12:45

Adómentesség alkalmazása személygépkocsi...

Nagy örömmel fogadtuk, hogy a Lízingszövetség Flotta Bizottságának kezdeményezésére módosultak a bérbeadók által használtan vásárolt autók bérbeadás utáni értékesítése áfa kezelésére vonatkozó szabályok.

A NAV oldalán olvasható a Pénzügyminisztérium állásfoglalása:

2019. május 20. hétfő, 10:17

Közlemény az NHP fix konstrukció igénybevételéről

Elérte a 100 milliárd forintot az NHPfix kihasználtsága:

2019. május 20. hétfő, 08:53

Új elnökségi tag a Lízingszövetségben

A május 10-ei közgyűlésen új elnökségi tagot választottunk, Thomka Ferenc személyében. Ferenc az RCI Lízing és Autófinanszírozási Zrt. ügyvezető igazgatója. Célja, hogy a Lízingszövetség elnökségében az autós/captive vonalat erősítse. 2006 óta aktívan részt vesz a Lízingszövetség flotta és autós bizottságának munkájában is.

Ferenc közgazdászként diplomázott, 18 éve a Renault munkatársa. 2011-től az RCI Lízing Autófinanszírozási Zrt. Vezérigazgatója és az Igazgató Tanács Elnöke, ezzel párhuzamosan az RCI Services Kft. Ügyvezető igazgatója.
Ezt megelőzően, 1999-es belépése óta a következő pozíciókat töltötte be a cégnél: Flottaértékesítő, Zóna menedzser, Corporate Sales, majd Kereskedelmi igazgató.

Az RCI Lízing és Autófinanszírozási Zrt. 100%-os tulajdonosa, az RCI Banque S.A., a Renault S.A. márkafinanszírozója, a világ mintegy 30 országában működik. Magyarországon 2001-ben indította el tevékenységét, akkor még Renault Crédit Rt. néven. A cég fő tevékenysége a Renault és Nissan csoporthoz tartozó új, illetve egyéb márkájú használt gépjárművek finanszírozása a magyarországi Renault és Nissan márkakereskedői hálózatban.

2019. május 14. kedd, 14:06

Új traktorflották jöhetnek a piacra állami segítséggel

Felélénkítheti az agrárgépek piacát és a lízingpiacot, valamint korszerűbb gépparkot hozhat a piaci szereplőknél egy új állami támogatás - közölte a Magyar Lízingszövetség. Új mezőgazdasági gépek, például traktorok vásárlásához igényelt finanszírozás esetében ugyanis az agrárminisztériumi friss rendelete (15/2019. (IV. 25.)) szerint a kamatok 50 százalékára kérhető támogatás.

2019. május 09. csütörtök, 16:47