EU - új személyautó forgalomba helyezés: 8,8 %-os...

Szeptemberben 9,8 %-kal emelkedett az unió piacain az újonnan eladott személyautók száma, több mint 1,35 millió darabot értékesítettek. A nagyobb piacok mindegyikén nőtt az eladás: Spanyolországban 22,5, Olaszországban 17,2, Franciaországban 9,1, az Egyesült Királyságban 8,6, Németországban 4,8 %-kal.

2015. október 19. hétfő, 17:25

A kkv-k a lízingcégek célkeresztjében

A vállalkozások, azon belül is a kis- és középvállalkozások körében egyre népszerűbbek a költséghatékony finanszírozást biztosító lízingkonstrukciók – áll a lízingszövetség friss elemzésében. A lízingpiac a legtöbb szegmensben bővülést ért el már az első félévben is: a flottaszegmensben például a finanszírozott összeg 40 milliárd forintot tett ki, ami 25 százalékos növekedést jelent éves szinten, a termelőeszközök esetében pedig a finanszírozott összeg 24,2 százalékkal 123 milliárd forintra nőtt elsősorban a vállalkozások, azon belül is a kis- és középvállalkozások fokozott érdeklődése miatt – derül ki a Magyar Lízingszövetség összeállításából. A szövetség a lízing népszerűsítésére országos roadshow indít, amelynek első állomása Győr lesz október 15-én.

2015. október 13. kedd, 15:12

Autóhitelek forintosítása - Törvényjavaslat

Megjelent az egyes fogyasztói kölcsönszerződésekből eredő követelések forintra átváltásával kapcsolatos kérdések rendezéséről szóló T/6241 törvényjavaslat. Bővebb információkért kattintson tovább linkre.

2015. szeptember 18. péntek, 14:05

Operatív lízingbe vett személygépkocsikhoz...

A Nemzetgazdasági Minisztérium és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közelmúltban a Lízingszövetség rendelkezésére bocsátott két tájékoztatójában pontosította a bérbe, operatív lízingbe vett személygépkocsikhoz kapcsolódó áfa-levonási jog terjedelmét, annak gyakorlási módját.

2013. január 17. csütörtök, 21:53

Cégautóadó kérdései lízingügyletek esetén –...

A cégautóadóval kapcsolatban felmerülő gyakorlati kérdések tekintetében az alábbiakban az adó alóli mentesség, illetve az adó beszámításának kérdéseit ismertetjük részletesen.

2012. július 25. szerda, 13:33