EU - új személyautó forgalomba helyezés: közel 10...

Májusban 16 %-kal emelkedett az unió piacain az újonnan eladott személyautók száma, közel 1,3 millió darabot értékesítettek. A nagyobb piacok közül Olaszországban 27,3, Franciaországban 22,3, Spanyolországban 20,9, Németországban 11,9, az Egyesült Királyságban 2,5 %-kal nőtt a kereslet.

Januártól májusig 9,9 %-kal nőtt az új forgalomba helyezések száma, 6,4 millió darab új személyautót helyeztek forgalomba. Olaszországban 20,5, Spanyolországban 12,5, Franciaországban 10,5, Németországban 6,8, az Egyesült Királyságban 4,1 %-kal bővült a piac ez időszak alatt.

2016. június 20. hétfő, 14:42

EU - új személyautó forgalomba helyezés: 9,1 %-os...

Áprilisban 9,1 %-kal emelkedett az unió piacain az újonnan eladott személyautók száma, közel 1,3 millió darabot értékesítettek. A nagyobb piacok közül Spanyolországban 21,2, Olaszországban 11,5, Németországban 8,4, Franciaországban 7,1, az Egyesült Királyságban 2 %-kal nőtt a kereslet.

Januártól áprilisig 8,5 %-kal nőtt az új forgalomba helyezések száma, több mint 5 millió darab új személyautót helyeztek forgalomba. Olaszországban 18,6, Spanyolországban 10,3, Franciaországban 7,9, Németországban 5,6, az Egyesült Királyságban 4,4 %-kal bővült a piac ez időszak alatt.

2016. május 19. csütörtök, 16:31

Öreg autók rombolják a magyar autópiacot

Az új autók piaca 2013 és 2015 között 37 százalékkal bővült, ám a külföldről behozott autók száma 74 százalékkal növekedett ezzel párhuzamosan. Az importból származó autók átlagéletkora 11 év, ráadásul 25 százalékuk több mint 16 éves, ami kedvezőtlen hatással van a magyar autópiacra. A Magyar Lízingszövetség és a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetsége (Gémosz) szeretné elérni, hogy csak 8 évnél fiatalabb, az Euro 4-es normát teljesítő autók jöhetnének az országba. Ez jelentősen javítaná a piacot, mert eltűnnének az olyan kereskedők, akik bizonytalan előéletű és műszaki állapotú, öreg autókkal árasztják el Magyarországot.

2016. március 29. kedd, 11:36

EU - új személyautó forgalomba helyezés: 14,3 %-os...

Februárban 14,3 %-kal emelkedett az unió piacain az újonnan eladott személyautók száma, több mint 1 millió darabot értékesítettek. A nagyobb piacok közül Olaszországban 27,3, Franciaországban 13, Spanyolországban 12,6, Németországban 12 %-kal nőtt a kereslet.

2016. első két hónapjában 10,1 %-kal nőtt az új forgalomba helyezések száma, több mint 2,1 millió darab új személyautót helyeztek forgalomba. Olaszországban 22,6, Spanyolországban 12,4, Franciaországban 8,7, Németországban 7,8, az Egyesült Királyságban 4,7 %-kal bővült a piac ez időszak alatt.

2016. március 21. hétfő, 13:53

EU - új személyautó forgalomba helyezés: 6,2 %-os...

Pozitívan indult az év, januárban 6,2 %-kal emelkedett az unió piacain az újonnan eladott személyautók száma, több mint 1 millió darabot értékesítettek. Biztatóak a számok, 2016. január már a 29. egymás után emelkedő hónap volt.

A nagyobb piacok közül Olaszországban 17,4, Spanyolországban 12,1, Franciaországban 3,9, Németországban 3,3, az Egyesült Királyságban 2,9 %-kal nőtt a piac az év első hónapjában.

2016. február 17. szerda, 16:17