Magyar Lízingszövetség / Hasznos / Rólunk írták

Nincs dráma a visszavett autóknál

Az elmúlt 3 évben átlagosan 15 ezer autót vettek vissza a hazai finanszírozók, és ehhez képest az idén 20-25 százalékos lehet a növekedés – jelentette ki ma Lévai Gábor, a Magyar Lízingszövetség főtitkára.

2009. november 03. kedd, 11:45

Kedvezőbb szigort szeretne a lízingszakma

A Magyar Lízingszövetség a lakáslízing kockázati előnyeire hivatkozva azt javasolja, hogy a lízingügyletek esetében megállapítandó hitelnyújtási arányokat a jelzáloghitelekénél tíz százalékponttal magasabb szinten állapítsák meg, azaz tíz százalékkal alacsonyabb önerő mellett lehessen lízingelni - nyilatkozta Dunavölgyi Mária, a szervezet alelnöke.

2009. október 16. péntek, 16:50

Szinte lehetetlen lesz hitelből autót venni?

Teljesen megfojtaná a lízing- és a hitelpiacot is a devizahitelek korlátozásáról szóló szabályozás - jelentette ki a Magyar Lízingszövetség főtitkára. Lévai Gábor elmondta: a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletével, szakértőkkel közösen még az év elején állapodtak meg abban, hogy maximum 8 év és legalább 20 százalékos önerő kell, ami már önmagában is jelentősen korlátozta a piacot, de a jegybank által beterjesztett változat ennél sokkal szigorúbb lenne.

2009. október 06. kedd, 15:59

Készül a kódex a lízingpiacon is

Bár a banki magatartáskódex vonatkozik a pénzügyi lízingtevékenységet végző cégekre is, de a lízingpiac fő szegmenseire vonatkozó etikai kódexen már külön is dolgozik a Magyar Lízingszövetség.

2009. szeptember 15. kedd, 11:52

Növekedés helyett a kockázat dönt

Különösen nagy kihívások elé állítja egy szektor érdekvédelmi szervezetét, ha az általa képviselt piac szereplőinek drámai mértékben kell visszafogniuk tevékenységüket.
Hordós Zoltán, a Magyar Lízingszövetség elnöke mégis lát kitörési pontokat és kihasználandó lehetőségeket a válság által sújtott lízingpiacon is.

További részletek a Portfolio.hu 2009-es Pénzügyi Évkönyvében.

2009. szeptember 05. szombat, 16:32

Miért éri meg a lakáslízing az ÁFA-emelés után?

Az új építésű lakást keresőknek a lakáslízing jelentheti a legolcsóbb megoldást, mivel a finanszírozott összeg ÁFA része után nem kell kamatot fizetni. A lakástámogatási kedvezmények megszüntetése és az ÁFA emelése a lízingfinanszírozás további elterjedését és az újlakás piac fellendülését hozhatja – áll a Lízingszövetség közleményében.

2009. július 22. szerda, 12:18

Hordós Zoltán a Magyar Lízingszövetség új elnöke

A Magyar Lízingszövetség közgyűlése Hordós Zoltánt választotta elnöknek a május végén leköszönt Mészáros György helyére, az új elnök egyik legfontosabb célja a lízing további népszerűsítése - közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.

2009. június 04. csütörtök, 15:40

A Lízingszövetség átalakítaná a finanszírozást

Az autóvásárlások finanszírozási kockázatának csökkentése érdekében a zálogjogi nyilvántartás szeptemberi bevezetését, a jutalék struktúra átalakítását szorgalmazza a Lízingszövetség, valamint javasolja a biztonságosabb finanszírozási formák bevezetését és a gépjármű kereskedői árrés visszaállítását - mondta Mészáros György, a szövetség elnöke a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének (Gémosz) csütörtöki konferenciáján

2009. május 21. csütörtök, 12:22

Állami támogatásért lobbizik a Lízingszövetség

A Magyar Lízingszövetség szerint szükséges és fontos kiterjeszteni a kormány ”lakásmentő csomagját” a lakáslízingre is.

2009. február 26. csütörtök, 12:25

Megéri körüljárni az autóhiteleket

Az autót vásárló ügyfelek akkor járnak a legjobban, ha nem elégszenek meg az autókereskedők ajánlataival, hanem maguk keresik meg a finanszírozó cégeket, a kereskedők ugyanis átlagosan 10 százalékos jutalékot zsebelnek be a kölcsön után, de használt autónál ez 22 százalék is lehet.

2008. november 18. kedd, 16:18

Együttműködés a lízingcsalások felderítésére

A Magyar Lízingszövetség együttműködési megállapodást kötött Budapesten az Országos Rendőr-főkapitánysággal (ORFK) a lízingszerződések kapcsán felmerülő hitelfizetési visszásságok és finanszírozási csalások visszaszorítása érdekében.

2008. november 10. hétfő, 15:46

Egyre nehezebb lesz autót vásárolni

Bonyolultabb lesz hitelre autót vásárolni az amerikai pénzügyi válság miatt. A magyar bankok ugyanis egyre óvatosabbak, és sokkal jobban ellenőrzik a vásárlót - mondta az RTL Híradónak a lízingszövetség elnöke.

2008. október 08. szerda, 16:34

Emelkedhet a lízingdíj a cégautóadó-változások miatt

A következő évtől a cégautók után fizetendő adót nem a gépkocsi használójának, hanem a tulajdonosának kell megfizetni. Lévai Gábor, a Magyar Lízingszövetség főtitkára elmondta: ez azt jelenti, hogy a lízingelt autóknál a lízingcég fogja megfizetni az adót, amelyet vélhetően tovább fog hárítani. A PricewaterhouseCoopers igazgatója szerint csökken a cégautóadó mértéke, viszont szélesedik az adófizetők köre.

2008. szeptember 25. csütörtök, 15:54

"A hatósági szabályozás hátráltatja a lízinges...

Erősíteni kell a lízing szerepét a kis- és középvállalkozások gép-, illetve eszközbeszerzéseinél - mondta a Lízingszövetség elnöke. Mészáros György hozzátette: Magyarországon az új gépberuházások jelentős része hitel formájában valósul meg, aminek főleg az az oka, hogy a hatósági szabályozás hátráltatja a lízinges megoldásokat.

2008. szeptember 23. kedd, 15:51

Lízingfinanszírozás: az EU engedi, a gazdasági...

A hazai támogatási rendszer egyelőre nem ad lehetőséget a kis- és középvállalkozások számára legalkalmasabb finanszírozási eszköz, a lízing alkalmazására az EU pályázatokon. A Lízingszövetség a NFGM-hez fordult annak érdekében, hogy az Európai Uniós szabályozás adta lehetőséget kihasználva a Gazdaságfejlesztési Operatív Programban résztvevő projektek esetében a hazai támogatási rendszer is fogadja el a kis- és középvállalkozások számára lényeges finanszírozási formát.

2008. június 30. hétfő, 12:28

Ismét a pozitív adóslistáért lobbiznak

Ismét közleményben lobbizik a Lízingszövetség a pozitív adóslista, azaz a teljes körű lakossági hitelnyilvántartás létrehozásáért.

2008. június 18. szerda, 12:31