Magyar Lízingszövetség / Hasznos / Rólunk írták

A lízingszövetség kifésülné a gubancokat

Fejes László, az MKB-Euroleasing vezérigazgatója személyében új alelnököt választott március 31-én a Lízingszövetség közgyűlése. Emellett döntés született arról is, hogy a szövetség elnökségében is helyet kap a szövetség korábbi elnöke, Révész Tamás, a Budapest Autó vezérigazgatója is.

2011. április 04. hétfő, 16:54

Jó évben bíznak a lízingcégek

Az áttörés éve jöhet a lízingpiacon, legalábbis ezt várják a Magyar Lízingszövetség szakértői. Dunavölgyi Mária elnök bízik a gazdasági fellendülésben és az ország iránti bizalom növekedésében.

2011. február 11. péntek, 16:08

Feltörekvőben a lakáslízing

Míg évekkel ezelőtt főleg a cégek finanszírozták lízingből az ingatlanvásárlásaikat, az utóbbi hónapokban egyre több magánember választja ezt a finanszírozási formát. A szakemberek szerint többek között azért népszerű a lakáslízing, mert erre nem vonatkozik a devizahitelezés tilalma.

2011. február 11. péntek, 15:11

Áttörés lesz a lízingpiacon?

A szektorra kivetett különadó és a gazdasági helyzet miatt valószínűleg 2010-ben is veszteséges volt a lízingszektor, Dunavölgyi Mária, a Lízingszövetség elnöke azonban az idén már javuló kilátásokkal és azzal számol, hogy 2011 az áttörés éve lehet.

2011. február 10. csütörtök, 15:16

Ki gondoskodik rólunk?

A Manager Magazin "Szubjektív" sorozatában csúcsvezetőket kér fel, írják meg, hogy érzik magukat üzletemberként, aktuálisan milyen gondolatok foglalkoztatják őket. Mindezt politikamenetesen és az irányított vállalatot érintő hírek említése nélkül. A 2010. december - 2011. januári számban Dunavölgyi Mária, az OTP Lakáslízing Zrt. elnök-vezérigazgatója, a Magyar Lízingszövetség elnöke osztja meg gondolatait az olvasókkal.

2010. december 08. szerda, 11:31

Frankofóbia után

A változó piaci környezet új kihívás elé állította a bankokat: a válság előtti hitelezési aktivitáshoz képest erősen beszűkült piacon kell eredményesen működniük, szigorúan betartva a jogszabályokat, és törekedve a meglévő hitelek portfólióban tartására.

További részletek a HVG Ingatlan 2010. novemberi számában (10. oldal, 11. oldal) találhatók, a cikk szerzője Farkas Barbara.

2010. november 15. hétfő, 15:46

Beszűkült a hitelválaszték a hazai autókereskedésekben

A hónap elejétől az autóértékesítők csak a pénzügyi felügyelet engedélyével közvetíthetnek többféle banki konstrukciót. A Magyar Lízingszövetség adatai szerint eddig csak néhány száz kereskedő szerezte meg a többes ügynöki engedélyt.

2010. október 15. péntek, 16:19

Hogyan lehet kezelni a svájci frank megerősödését?

A héten történelmi csúcsra ugrott a svájci frank árfolyama a forinttal szemben, ez számos devizaadósnak okozott komoly fejfájást mind a lakossági, mind a vállalati szektorban. A váratlan tehernövekedés ellen jobb a megelőzés, de utólag is vannak technikák a helyzet kezelésére.

2010. szeptember 10. péntek, 16:29

Sokallják a lízingcégek a bankadó rájuk eső részét

Hét és félmilliárd forint bankadóra számíthat a lízingszektor - tette közzé a Lízingszövetség. A szervezet főtitkára azt mondta: az összeg túl magas ahhoz képest, hogy a szektor a tavalyi évet 24 milliárd forintos veszteséggel zárta. A vállalatok nagy része az előírt összeget csak az alapító anyacég segítségével tudná teljesíteni, erre azonban kicsi az esély a folyamatos visszaesést produkáló piacon.

2010. június 23. szerda, 15:33

Meghallgatják a lízingszövetség javaslatait

Meghallgatja a kormány a lízingszövetség piacélénkítő javaslatait, erre tett ígéretet a bankadóról folytatott egyeztetéseken a kormányzati fél – mondta el Lévai Gábor, a Magyar Lízingszövetség főtitkára szerdán az MTI-nek.

2010. június 23. szerda, 15:22

Eltűnhetnek az öregebb autókra kínált hitelek

Teljesen eltűnhetnek a piacról az idősebb autókra kínált hitelek, a pénzügyi felügyelet ugyanis kockázatosnak tartja a 11 évesnél öregebb kocsik finanszírozását. Mindeközben az autólízing piac a két évvel ezelőttinek közel a tizedére zsugorodott. Pedig a használt autóknál némi élénkülés látható az eladásokban.

2010. június 08. kedd, 16:13

A lízing mentheti meg a hazai gazdákat?

A mezőgazdasági vállalkozások beruházási hajlandósága az elmúlt bő másfél évben a válság hatására szinte teljesen megszűnt. A Lízingszövetség javaslatokat fogalmazott meg a támogatási rendszer módosítására.

2010. május 03. hétfő, 11:30

Olcsóbb lesz a lízing

Az idén március 1-jén életbe lépett fogyasztási hiteleket szabályozó törvény hatására, hónapokon belül olcsóbbá válik a pénzügyi lízing, mint a hitel – mondta Lévai Gábor, a Lízingszövetség főtitkára, aki ennek ellenére a június 11-én hatályba lépő hitelezési korlátozások miatt inkább visszaesést vár a piacon.

2010. április 23. péntek, 15:28

Kedvezőtlen lízinglehetőségek az uniós programoknál

Az uniós pénzekből támogatott beruházási programoknál elérhetővé kell tenni a kis- és középvállakozásoknak a pénzügyi lízinget is - javasolják a Magyar Lízingszövetség vezetői. Már a válság előtt is lobbiztak azért, hogy ne csak azokat a beruházási terveket támogassák, amelyben hitelből vesznek eszközöket a vállalkozások, hanem azt is, amikor lízingelik azokat.

2010. április 06. kedd, 16:29

Erősítenék a lízinget a kkv-knál

A lízing bevonása az uniós támogatási programokba jelentősen növelhetné a hazai kis- és középvállalkozások beruházási hajlandóságát – vélik a Magyar Lízingszövetség vezetői.

2010. április 06. kedd, 11:37

Céges flottákkal támadhat fel az autópiac

Nemcsak volumenében, hanem összetételében is jelentősen változik a gépjármű-finanszírozás és -kereskedés, mert a hitelszigorítások miatt egyre nő a tartós bérlés aránya.

2010. március 16. kedd, 16:43

Lízingpiac: Nagyobb a szigor a mélyponthoz közel

Mára közel került a mélyponthoz a hazai lízingpiac, így az idén már a tavalyihoz hasonló, vagy attól kismértékben elmaradó szerződésállományra lehet számítani – nyilatkozta lapunknak Hordós Zoltán, a Magyar Lízingszövetség elnöke.

2010. január 29. péntek, 11:41

Fék a devizakölcsönöknek

Jelentősen szigorítja a kormány a lakossági hitelezést. Márciustól maximálják a jelzálog- és gépjárműkölcsönök, valamint a lízingtermékek finanszírozhatósági arányát, majd júniustól megszűnik a tisztán fedezetalapú hitelezés, kölcsönt ezután mindenki csak alapos jövedelemvizsgálat után kaphat.

2009. december 29. kedd, 16:46

Nincs dráma a visszavett autóknál

Az elmúlt 3 évben átlagosan 15 ezer autót vettek vissza a hazai finanszírozók, és ehhez képest az idén 20-25 százalékos lehet a növekedés – jelentette ki ma Lévai Gábor, a Magyar Lízingszövetség főtitkára.

2009. november 03. kedd, 11:45

Kedvezőbb szigort szeretne a lízingszakma

A Magyar Lízingszövetség a lakáslízing kockázati előnyeire hivatkozva azt javasolja, hogy a lízingügyletek esetében megállapítandó hitelnyújtási arányokat a jelzáloghitelekénél tíz százalékponttal magasabb szinten állapítsák meg, azaz tíz százalékkal alacsonyabb önerő mellett lehessen lízingelni - nyilatkozta Dunavölgyi Mária, a szervezet alelnöke.

2009. október 16. péntek, 16:50