Magyar Lízingszövetség / Hasznos / Rólunk írták

Eseménynaptár
Hírek

Mellár: a fogyasztás és a beruházás "hibernálva" van

A válságból való kilábaláshoz mindenekelőtt a gazdaság szerkezetének átalakítására lenne szükség - mondta Mellár Tamás közgazdász csütörtökön a Magyar Lízingszövetség herceghalmi szakmai fórumán.

További részletek

2012. november 12. hétfő, 15:39

Oszkó: az állam politikai indokok szerint osztogat

A válságból való kilábaláshoz mindenekelőtt a gazdaság szerkezetének átalakítására lenne szükség - mondta Mellár Tamás közgazdász csütörtökön a Magyar Lízingszövetség herceghalmi szakmai fórumán. Oszkó Péter, a Bajnai-kormány volt pénzügyminisztere előadásában többi között kifejtette: az állam hibás eszközökkel teremti meg a stabilitást, mert rossz helyről veszi el a pénzt és rossz helyre adja.

További részletek

2012. november 12. hétfő, 15:36

Átalakuló lízingpiac - élénkülést hozhatnak az...

Végre egy szegmens, amelyik jól jár az adóváltozásokkal: a regisztrációs adó és az áfa-visszaigénylés feltételeinek megváltozása ugyanis jótékonyan hathat a lízingpiacra. Ugyanakkor a leminősítések miatt emelkednek az árak, valamint az euró- és a svájci frank árfolyam-ingadozásának terheit is nyögik a lízingcégek és a lízingelők egyaránt.

További részletek

2012. március 05. hétfő, 10:32

Olcsóbb lesz céges autót lízingelni, mint vásárolni

A céges bérletek áfája visszaigényelhető lesz 2012-től, így a céges gépjárműhasználat olcsóbbá válik, mintha készpénzért vásárol valaki autót.

Hatszázezer lízingelt gépkocsi fut Magyarországon, ezek közül durván minden huszadik van legalább 90 napos késedelemben – jelentette ki Lévai Gábor, a Magyar Lízingszövetség főtitkára az m1 Ma reggel című műsorában.

További részletek

2012. február 15. szerda, 16:25

Tovább csökkent az ingatlanlízingelés

A Magyar Lízingszövetség mintegy negyven tagvállalatának adatai szerint tavaly éves átlagban mintegy 20 százalékkal bővült a hazai lízingpiac, ezen belül 2011 minden negyedévében növekedést mutatott – mondta Lévai Gábor, a szövetség főtitkára  Budapesten, a csütörtöki sajtótájékoztatón.

További részletek

2012. február 10. péntek, 11:09

Tavaly éves átlagban 20 százalékkal bővült a hazai...

A Magyar Lízingszövetség mintegy 40 tagvállalatának adatai szerint tavaly éves átlagban mintegy 20 százalékkal bővült a hazai lízingpiac, ezen belül 2011 minden negyedévében növekedést mutatott - mondta Lévai Gábor, a szövetség főtitkára csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

További részletek

2012. február 09. csütörtök, 13:04

A kkv-k hajtják a magyar lízingpiacot: cégautót...

A lízingszövetség szerint érthető, hogy a válság miatt óvatosabbá váltak a céges és lakossági ügyfelek is a finanszírozási döntések meghozatalánál, azonban úgy vélik, mára átestek a ló túlsó oldalára. A lízingpiac kezd magára találni, ami nagyrészt a kis- és középvállalati ügyfeleknek köszönhető; az új áfatörvény segítheti a cégautó-vásárlást.

További részletek

2012. február 09. csütörtök, 12:00

Olcsóbb lehet az autók havi törlesztője

Az új adókedvezmény-rendszer, amely a nyílt végű lízing és a tartós bérlet esetén a céges autóhasználat arányában lehetővé teszi a cégeknek, hogy a havi törlesztés áfáját levonják.

További részletek

2012. január 03. kedd, 11:44

150 ezer autós késik a törlesztéssel

A 3,5 milliós magyarországi autóállományból 600 ezer érintett valamilyen hitel- vagy lízingszerződésben, a tulajdonosok közül 150 ezren rendszeresen késnek a törlesztéssel, mert a gyengülő forint miatt egyre magasabbak lettek a törlesztőrészletek - tudta meg a Népszabadság a Magyar Lízingszövetség főtitkárától.

További részletek

2011. december 28. szerda, 11:19

Cégautóadó: "ott érződik jobban az emelés, ahol...

A cégautóadó emelése a lízingpiacot is negatívan érintő változás, melyre azért is volt szükség, mert a jármű magánhasználata miatt kellő nagyságú terhet kell kiróni – derült ki a Magyar Lízingszövetség kedd délutáni sajtóeseményén. Mfor.hu-tudósítás.

További részletek

2011. november 23. szerda, 12:57

Levonható lesz az autók lízingdíjának áfája

A cég által lízingbe vett autó havi lízingdíjában lévő áfa levonható lesz januártól, de arányosítani kell a magáncélú és a céghasználatot - mondta Balog Ádám a Nemzetgazdasági Minisztérium adóügyekért felelős helyettes államtitkára a Magyar Lízingszövetség által szervezett rendezvényen.

További részletek

2011. november 22. kedd, 17:40

Túl van a válságon a lízingpiac

Az idei harmadik negyedéves adatok alapján a magyarországi lízingpiac túljutott a mélyponton, és már a konjunkturális szakaszba lépett - jelentette ki Lévai Gábor, a Magyar Lízingszövetség főtitkára szerdai közleményében.

További részletek

2011. november 02. szerda, 20:18

Újra felfutóban a lízingpiac

A harmadik negyedéves adatok alapján túljutott a lízingpiac a mélyponton és már a konjunkturális szakaszba lépett – mondta Lévai Gábor, a Magyar Lízingszövetség főtitkára.

További részletek

2011. november 02. szerda, 16:06

Több tízezer magyar család vehetne autót hitelre

Óvatos becslések szerint is legalább 50 ezer háztartás lenne képes ma is finanszírozott gépjármű vásárlására, de a bizonytalan gazdasági környezet túlzottan óvatossá teszi az ügyfeleket − mondta lapunknak Lévai Gábor, a Magyar Lízingszövetség főtitkára. A válság kezdete óta lényegében csak a céges vásárlások tartják fenn az újautó-értékesítést − tavaly tízből hét gépjárművet cégautóként helyeztek üzembe.

További részletek

2011. szeptember 02. péntek, 16:11

Svájci frank hitel: van kiút?

Amikor két éve elkezdett felfelé kúszni a svájci frank árfolyama, a fél ország dőlt a kardjába. Azt hittük, eljött a világ vége – pedig a mostani szökőárhoz képest akkor csak finom szellő borzolta a valuta hullámait. Megkérdeztünk néhány piaci szereplőt, merre látnak kiutat a jelenből.

További részletek

2011. augusztus 23. kedd, 16:21

Egy területen nincs válság

A mostani immár a második negyedév, amikor növekedést produkált a lízingpiac – hangsúlyozta Lévai Gábor, a Magyar Lízingszövetség főtitkára. A számok alapján a válság ugyan véget ért, a fellendülésre azonban még várni kell.

További részletek

2011. augusztus 17. szerda, 14:43

Exportból él a lízingpiac

Kényszerértékesítésbe kezdtek a hazai építőipari eszközöket és gépeket lízingelő cégek. Mivel a katasztrofális helyzetben lévő iparág vállalkozásai képtelenek voltak fizetni a lízingdíjat, így a bedőlt tartós bérletek gépeit Afrikában próbálják értékesíteni. Mivel a lízinget igénybevevők már tavaly is óvatosak voltak, így a piac egyéb szegmenseinek köszönhetően az első félévben növekedett az iparág teljesítménye.

További részletek

2011. augusztus 08. hétfő, 11:56

"A frankhitellel vásárolt autót eladni sem érdemes"

Az autóvásárlókat is erősen sújtja az erős frank - mondta az InfoRádiónak a Budapest Autó vezérigazgatója. Révész Tamás kijelentette: a lízingszövetség tárgyal a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletével arról, hogy engedélyt kapjanak a futamidő meghosszabbítására a nehéz helyzetbe került adósok esetében. Ráadásul a svájci frank hitellel vásárolt autókat eladni sem érdemes, mert az árfolyam miatt a hitelösszeg megugrott, az autó értéke pedig a piaci viszonyok miatt csökkent - mondta el az InfoRádió kérdésére Gablini Gábor autókereskedő.

További részletek

2011. augusztus 03. szerda, 15:32

A gépjárművek mentik meg a lízingpiacot

Az idei első félévben 159 milliárd forint volt a lízingcégek által finanszírozott összeg, ez 16 százalékkal több, mint egy évvel korábban volt - mondta Lévai Gábor, a Magyar Lízingszövetség (MLSZ) főtitkára kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

További részletek

2011. augusztus 02. kedd, 12:50

Csúnyák a lízingpiac számai, de látni vélik a...

A válság előtt megszokott összeg töredékét, mindössze 84,4 milliárd forint új finanszírozást nyújtott az év második negyedévében a magyar lízingpiac, ennek ellenére a Magyar Lízingszövetség értékelése szerint a számok alapján a válság véget ért. Lévai Gábor főtitkár a szervezet mai sajtótájékoztatóján mindezt azzal indokolta, hogy ez már a második, növekedést mutató negyedév volt.

További részletek

2011. augusztus 02. kedd, 12:02