Magyar Lízingszövetség / Hasznos / Rólunk írták

NGM: lesznek még módosító javaslatok az...

A jövő évi adótörvények november 18-ra tervezett végszavazása előtt további módosításokat nyújt be a szaktárca - mondta Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium adó- és pénzügypolitikai helyettes államtitkára a lízingkonferencián tartott előadásában csütörtökön, Herceghalmon.

2013. november 08. péntek, 11:39

Devizahitelek: 60 perből hatot vesztettek el a bankok

A devizában nyújtott kölcsön- illetve lízingszerződések közül 2,5 ezer van per alatt, 60 fejeződött be jogerősen, ebből hatot veszítettek el a bankok és lízingcégek, de felülvizsgálatra ezekben az ügyekben is a Kúriához fordulnak - mondta Korba Szabolcs, az OTP Bank főosztályvezetője a lízingkonferencián csütörtökök Herceghalmon.

2013. november 08. péntek, 11:34

Patai: a különadó nélkül is veszteségesek lennének...

A kormány gazdaságpolitikája miatt a speciális bankadó nélkül is veszteségesek lennének a magyar bankok - mondta Patai Mihály, a UniCredit Bank elnök-vezérigazgatója és a Magyar Bankszövetség elnöke a Magyar Lízingszövetség által rendezett konferencián, csütörtökön Herceghalmon.

2013. november 07. csütörtök, 12:40

Bod Péter Ákos: képtelenek vagyunk felzárkózni

A magyar gazdaság 2004-2005 óta nem képes konvergálni a fejlett gazdaságokhoz - mondta Bod Péter Ákos , a Budapesti Corvinus Egyetem Közgazdasági Intézetének igazgatója a Magyar Lízingszövetség mai szakmai konferenciáján.

2013. november 07. csütörtök, 12:36

Melyik bank vonul ki Magyarországról?

A kormány véghez fogja vinni a banki status quo megváltoztatását - véli Patai Mihály, a Bankszövetség elnöke, aki arra számít, hogy több, reménytelen helyzetbe került nagybank is feladhatja magyar piaci jelenlétét. Mások csak egy kilépőre számítanak.

2013. november 07. csütörtök, 12:31

Harmadával bővült a mezőgép-finanszírozás

Az első félévben a tavalyi év azonos időszakához képest csaknem harmadával bővült a lízingcégek mezőgazdasági gépbeszerzések finanszírozására fordított új kihelyezéseinek összege.

2013. szeptember 27. péntek, 12:38

Erős visszaesés a flottapiacon

Nem alakult jól az első félév a hazai flottafinanszírozás szempontjából, hiszen mind a szerződések összege, mind a finanszírozott járművek száma visszaesett az egy évvel korábbihoz viszonyítva. Ezzel együtt a flottafinanszírozás továbbra is igen komoly súlyt képvisel a járműpiacon.

2013. szeptember 26. csütörtök, 12:43

Óvatos derűlátás az európai lízingcégeknél

Az európai lízingcégek stabilnak ítélik a következő hat hónap kilátásait – derül ki a Leaseurope és az Invigors EMEA nyáron készült közös kutatásából, amelyet a Magyar Lízingszövetség is közzétett honlapján.

2013. szeptember 26. csütörtök, 12:41

Tovább esett a magyar lízingpiac

A magyar lízingcégek az első félévben 173 milliárd forintot helyeztek ki, ez 3 százalékkal kevesebb a tavalyi első féléves kihelyezésnél, a teljes portfólió pedig 15 százalékkal 1450 milliárd forintra csökkent – közölte a Magyar Lízingszövetség hétfőn.

2013. szeptember 02. hétfő, 12:28

Többen lízingeltek kevesebbet

2013 első félévében a lízingcégek új kihelyezése mintegy 173 milliárd forint volt, ami 3 százalékos csökkenést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest. A lízingszerződések száma eközben 8 százalékkal nőtt – közölte a Magyar Lízingszövetség.

2013. szeptember 02. hétfő, 12:26

2012-es lízingpiac - interjú

Bár a lízingpiac 2012-ben csak 2%-kal nőtt, ezt is hatalmas eredménynek tartja Lévai Gábor, a Lízingszövetség főtitkára

2013. március 26. kedd, 14:05

Tavaly a flotta és gép-berendezés húzta a lízingpiacot

A lízingpiaci szegmensek közül a tavalyi év egyértelmű győztese a flottafinanszírozás. Figyelemre méltó a a gépek, az IT-eszközök és az ingatlanpiacok szegmenseinek változása is. Azonban, ha mindent egybegyúrunk, keserédes az öröm a lízingpiacon, ez a korábbi évek töredéke.

Lévai Gáborral, a Magyar Lízingszövetség főtitkárával a Szövetség 2013. február 28-án tartott éves sajtótájékoztatóján készült riportot itt lehet megtekinteni.

2013. március 18. hétfő, 15:30

Illetékmentes a visszlízing, de még kéne faragni a...

2013 eleje óta amennyiben egy magánszemély vagy gazdasági társaság a tulajdonában lévő ingatlanra visszlízing szerződést köt, a tulajdonváltáshoz köthető vagyonszerzési illetéket nem kell fizetnie. A lízingelő ügyfelek szélesebb körben igényelhetnek szabad felhasználású forrást.

Jenei Viktorral (FHB Ingatlanlízing Zrt. vezérigazgatója, a Magyar Lízingszövetség elnökségi tagja) a Szövetség 2013. február 28-án tartott éves sajtótájékoztatóján készült riportot itt lehet megtekinteni.

2013. március 18. hétfő, 15:16

A teljes áfa visszaigényelhető az operatív lízingnél

Az új szerződések állománya már bővült tavaly a hazai lízingpiacon, de a teljes portfólió ötödével esett 2012-ben. Az elmúlt esztendő egyértelmű győztese a flottafinanszírozás, minden 5. hazai új autó és ezen belül minden 4. céges autó flottafinanszírozással kelt el a Magyar Lízingszövetség beszámolója szerint. A kedvező elmozdulást jogszabályi változások is segítették.

2013. március 01. péntek, 11:32

Újra bemerészkedünk a szalonba: céges autók...

Az autók és a gépek finanszírozása növelte a lízingpiacot, de kimagaslóan nőtt az ingatlanfinanszírozások száma is. Ugyanakkor az új szerződések száma tizedével esett vissza.

2013. március 01. péntek, 11:30

Felemás teljesítmény a lízingpiacon

Egyelőre nem talál magára a lízingpiac: bár a finanszírozott összeg tavaly 2 százalékkal végre növekedni tudott, de a társaságok portfóliója a kifutó korábbi szerződések miatt 20 százalékkal csökkent.

2013. március 01. péntek, 11:28

Többen igényelhetik vissza az áfát a céges kocsi után

2012 év eleje óta – a módosult áfa visszaigénylési szabályoknak köszönhetően – jelentős pénzügyi előnnyel jár a vállalatok számára, ha cégautóikat operatív lízing formájában finanszíroztatják és üzemeltetik. Sok kis-, közepes- és néhány nagyvállalat is már tavaly élt a személygépjármű bérlet után megfizetett áfa levonásának lehetőségével, de eddig az egységes jogszabály-értelmezés hiányában többen nem használták ki az új szabályozás minden előnyét. A Nemzetgazdasági Minisztérium és a NAV tavaly év végi írásos tájékoztatásának köszönhetően idén még többen választhatják a tartósbérlet konstrukciót a céges gépjárműflották beszerzésekor.

2013. február 14. csütörtök, 16:03

Mellár: a fogyasztás és a beruházás "hibernálva" van

2012. november 12. hétfő, 15:39

Oszkó: az állam politikai indokok szerint osztogat

A válságból való kilábaláshoz mindenekelőtt a gazdaság szerkezetének átalakítására lenne szükség - mondta Mellár Tamás közgazdász csütörtökön a Magyar Lízingszövetség herceghalmi szakmai fórumán. Oszkó Péter, a Bajnai-kormány volt pénzügyminisztere előadásában többi között kifejtette: az állam hibás eszközökkel teremti meg a stabilitást, mert rossz helyről veszi el a pénzt és rossz helyre adja.

2012. november 12. hétfő, 15:36

Átalakuló lízingpiac - élénkülést hozhatnak az...

Végre egy szegmens, amelyik jól jár az adóváltozásokkal: a regisztrációs adó és az áfa-visszaigénylés feltételeinek megváltozása ugyanis jótékonyan hathat a lízingpiacra. Ugyanakkor a leminősítések miatt emelkednek az árak, valamint az euró- és a svájci frank árfolyam-ingadozásának terheit is nyögik a lízingcégek és a lízingelők egyaránt.

2012. március 05. hétfő, 10:32