Magyar Lízingszövetség / Hasznos / Rólunk írták

Eseménynaptár
Hírek

Kapkodnak a kisteherautók után

Ez év január eleje és november vége között 81 744 új jármű talált gazdára a magyarországi járműpiacon, ami 21,3 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest - derül ki a Magyar Lízingszövetség legfrissebb adataiból, amelyek a Datahouse statisztikáin alapulnak.

További részletek

2014. december 03. szerda, 12:57

Beragadt a járműhitelpiac

Bár a retail járműfinanszírozás területén 30 százalékos növekedést értek el az első félvben a lízingcégek, a lakossági piac erejéből csak stagnálásra futja. Mindez annak ellenére történik így, hogy léteznek kedvező finanszírozási ajánlatok a piacon.

További részletek

2014. november 20. csütörtök, 09:56

Új elnök, ambiciózus tervek a lízingszövetségnél

Négy alappillérre támaszkodó növekedésre számít a következő időszakban a Magyar Lízingszövetség - jelentette be pénteken Lévai Gábor, a szervezet főtitkára. A szervezet tagvállalatai egyben új elnököt és elnökségi tagot is választottak. A jövőben Jenei Viktor, az FHB Ingatlanlízing vezérigazgatója lesz a szövetség első embere, az új elnökségi tag pedig Szabados Richárd, a CIB Lízing Zrt. elnök-vezérigazgatója lesz - derült ki a lízingszövetség legfrissebb közleményéből.

További részletek

2014. november 15. szombat, 09:16

A nagybankok fele rövidesen eltűnhet Magyarországról

A bankrendszer a forintosítás egyszeri bruttó 941 milliárdos veszteségén felül évi 100 milliárd forint körüli kamatveszteséget is realizál, ez pedig a piac konszolidációját okozza majd - mondta Nagy Márton, az MNB ügyvezető igazgatója a Lízingszövetség konferenciáján.

További részletek

2014. november 13. csütörtök, 14:37

A lízingesek is örülnek, ha jól megy a kkv-knak

Az év első háromnegyedben naponta átlagosan több mint 1,1 milliárd forint értékben köttettek lízingszerződéseket – ismertette a szektor friss adatait a Magyar Lízingszövetség. A jövőben folytatódik a növekedés, a járműpiac látványos bővülése mellett a vállalkozások eszközbeszerzései húzzák majd a piacot, a fejlődésben pedig fontos szerepe lesz a jegybank hitelprogramjának is.

További részletek

2014. november 10. hétfő, 09:31

Konszolidációs időszak köszönt be a lízingpiacon

A lakossági aktivitás erősödésében és a mezőgazdaságban látja a lízingpiac felfutásának lehetőségét a Magyar Lízingszövetség főtitkára. Lévai Gábor a Napi Gazdaságnak azt is elmondta, hogy a szektor a hiteltermékek rendezésének hatására már akár 150 milliárd forint veszteséget is elképzelhetőnek tart és egyúttal a lízingpiac konszolidációjával számol.

További részletek

2014. október 10. péntek, 09:44

Szolidan nőtt a hazai lízingpiac

A Magyar Lízingszövetség főtitkára szerint a gépjármű, ezen belül a mezőgazdasági gépek finanszírozásában volt a legnagyobb növekedés, ami elsősorban a jegybank növekedési hitelprogramjának köszönhető.

2014. szeptember 04. csütörtök, 10:46

A céges flották pörgetik a lízingpiacot

A lízingpiacot egyelőre a járműlízing hajtja, a szövetség tagjai pedig a jövőben fokozott figyelmet fordítanak a kkv-k eszközbeszerzéseire, részben a jegybanki hitelprogram keretében. Így a lízingcégek nagyobb szerepet vállalhatnak a teljes magyar gazdaság élénkítésében.

További részletek

2014. szeptember 03. szerda, 10:37

Könnyen megtizedelheti a devizahiteles csomag a...

Az őszre várható devizahiteles jogszabály várhatóan alaposan felforgatja a lízingpiacot: az előrevetített költségektől jó eséllyel nagy számban fognak bedőlni − elsősorban kisebb − hazai vállalkozások.
 

2014. augusztus 08. péntek, 10:53

Mire számítsanak a vállalkozások és azok az adósok,...

Cégek mehetnek tönkre, kis- és közepes vállalkozások eshetnek el eszközvásárlási támogatástól a devizahiteleseket mentő törvény miatt – legalábbis erre figyelmeztet a lízingcégek érdekképviselete. Mások úgy látják: túlzás csőddel riogatni. Mégis mire számítsanak a vállalkozások és azok az adósok, akik devizában adósodtak el egy autóért? A Vállalkozók Klubjának vendége Lévai Gábor, a Magyar Lízingszövetség főtitkára.

További részletek

2014. augusztus 06. szerda, 09:47

Akár 100 milliárdot bukhatnak a lízingcégek - itt a...

Súlyos zavarokat okozhat a gépjárműhitelekkel és gépjárműlízinggel foglalkozó hazai társaságok (lízingcégek, pénzügyi vállalkozások) működésében a devizaalapú finanszírozási szerződések rendezésére irányuló új szabályozás - véli a Magyar Lízingszövetség. Sok lízingcég csődbe mehet.

További részletek

2014. július 28. hétfő, 12:17

Súlyos zavarokat okozhat a lízingcégeknél a...

Súlyos zavarokat okozhat a gépjárműhitelekkel és gépjárműlízinggel foglalkozó hazai társaságok (lízingcégek, pénzügyi vállalkozások) működésében a devizaalapú finanszírozási szerződések rendezésére irányuló új szabályozás. A Magyar Lízingszövetség álláspontja szerint a törvényalkotók nem fordítottak figyelmet a közvetlenül a fogyasztóknak nyújtott jelzálog alapú lakásfedezetű devizahitelezés és a személygépkocsi lízing- illetve hitelkonstrukciók megkülönböztetésére.

További részletek

2014. július 28. hétfő, 11:20

Óvakodj a törvénytől? - Fontos Ptk.-változások

A vezetői felelősség szabályai mellett számos más lényeges részlet is megújult a polgári törvénykönyvben, például a követelések érvényesítésénél is nagyon oda kell figyelniük a döntéshozóknak.

További részletek

2014. május 29. csütörtök, 12:15

Rossz híreket kaptak a bankok a kormánytól és az...

Bár a számok még nem véglegesek, mintegy 30%-kal csökkentheti az új lakossági hitelkihelyezést az MNB által tervezett jövedelemarányos törlesztőrészlet (PTI) szabályozás, letörve és elodázva a trendfordulót - mondta Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára a Magyar Lízingszövetség közgyűlése előtt elhangzott előadásában. Szavaiból kiderült: a kormány 2016 előtt nem lát lehetőséget arra, hogy együttműködésért cserébe kedvezményt adjon a hitelintézeteknek a bankadóból. A pozitív adóslista kötelezővé tétele legalább úgy tűnik, sínen van.

További részletek

2014. május 28. szerda, 13:22

Kevesebb lesz a hitel, a lízing

A Magyar Nemzeti Bank által tervezett jövedelemarányos törlesztőrészlet (PTI) szabályozás várhatóan mintegy 30 százalékkal csökkentheti az új lakossági hitelek kihelyezését, emiatt késik majd a trendforduló a hitelnyújtásban - mondta Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára a Magyar Lízingszövetség közgyűlésén.

További részletek

2014. május 28. szerda, 13:19

Autót venne? Mostantól a közjegyző is kötelező!

Végül nem váltak valóra a legrosszabb félelmek a hitelbiztosítéki bejegyzés új rendszerének indulása miatt. Igaz, a közjegyzők hosszabbított nyitva tartásra kényszerülnek a növekvő ügyszám miatt, viszont pluszbevételre tesznek szert.

További részletek

2014. április 02. szerda, 12:26

Az új Ptk. szerint is lesz operatív lízing

Az új Polgári törvénykönyv (Ptk.) március 15-i hatályba lépésével nem szűnik meg a tartós bérleti, vagy operatív lízing konstrukció - közölte a Magyar Lízingszövetség.

További részletek

2014. március 14. péntek, 09:50

A vállalatok szívesebben lízingelnek

A Magyar Lízing és Finanszírozó Társaságok Szövetsége adatai szerint 2013-ban a hazai lízingpiacon 4 százalékkal 365 milliárd forintra bővültek az új kihelyezések az előző évhez képest – mondta Lévai Gábor, a szervezet főtitkára kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

További részletek

2014. február 11. kedd, 12:38

Kongatják a vészharangot: veszélyben a magyar lízingpiac

Ellehetetleníti az ingóságok finanszírozását, lízingelését, ha a törvény szerint márciustól életbe lépnek a a hitelbiztosítéki nyilvántartásnak az új polgári törvénykönyvben történő szabályozási feltételei. A fentiek miatt a Lízingszövetség és az új rendszert kezelő Magyar Országos Közjegyzői Kamara a rendszer elindulásának egy éves elhalasztását javasolja – hangzott el a Lízingszövetség sajtótájékoztatóján.

További részletek

2014. február 11. kedd, 12:36

Lízingfinanszírozással bővül tovább az...

Az EXIM az exportélénkítési hitelprogram (EHP) keretében új lízing refinanszírozási termékkel bővíti konstrukcióit – jelentette be Nátrán Roland, az Eximbank Zrt. vezérigazgatója a Magyar Lízingszövetség sajtótájékoztatóján kedden Budapesten.

További részletek

2014. február 11. kedd, 12:28