Magyar Lízingszövetség / Hasznos / Rólunk írták

Lízingcégek kivonulását hozza az autóhiteles...

A deviza alapú autóhitelek forintosítása nyomán alapos átalakulás várható a hazai lízingpiacon. A Magyar Lízingszövetség várakozása szerint egyes lízingcégek az anyabankjukba olvadva folytatják a tevékenységüket, mások a portfóliójukat leépítve kivonulnak a piacról. A kivonulók helyét bizonyos szegmensekben átvehetik a megmaradó aktívabb szereplők, akik szélesítik a termékpalettájukat, bár az érintett cégek zöme az autóhitelezésben volt aktív.

Jenei Viktor, a Lízingszövetség elnöke szerint az autóhitelek forintosítása jelentős működési teher lesz a lízingcégek számára, ám a másik oldalon eredmény lehet az, hogy ezzel a lépéssel véget érnek az ügyfelekkel folytatott jogviták jelentős része, és letisztul a piac.

A fentiek nyomán reméli a szövetségi elnök, hogy a bankadó tervezett csökkentését lízingcégekre is kiterjesztik, így megszűnhet a versenyhátrányuk.

2015. augusztus 19. szerda, 09:13

Autóhiteles csomag: megszólaltak a bankok és a...

A tárgyalófelek már közel állnak ahhoz, hogy az augusztusi kormánydöntés után az autóhiteleket is forintosítsák - mondta Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára az MTI megkeresésére. Révész Tamás, a Magyar Lízingszövetség elnökségi tagja, a Budapest Autófinanszírozási Zrt. vezérigazgatója szerint a kormány, a Magyar Bankszövetség és a Magyar Lízingszövetség közös érdeke, hogy a deviza-autóhitelesek megsegítése ügyében minél előbb olyan megoldás szülessen, amely az ügyfeleknek és a finanszírozóknak is elfogadható.

2015. augusztus 10. hétfő, 11:37

Agrárlízing: nincs megállás

Az agrárlízingpiac akár két számjegyű bővülést érhet el a következő egy-két évben a növekvő forrás- és eszközigények miatt – mondta el a Világgazdaságnak Jenei Viktor. A Magyar Lízingszövetség elnöke szerint a bővülés az export oldaláról is jelentős támogatást kaphat, a kormány ugyanis 2020-ra 10 milliárd euróra növelné a jelenleg 8 milliárd euró körüli értékű agrárexportot.

2015. június 25. csütörtök, 09:27

Pörög az európai lízingpiac

Látványos bővülést ért el az európai lízingpiac az első negyedévben - derül ki az ágazati szervezet, a Leaseurope friss adataiból.

2015. június 17. szerda, 10:32

Legalább az adóhátrány miatt nem mennek tönkre a...

A gazdasági bizottságon is átment az a módosító indítvány, amely a korábban a Privátbankár.hu által is felvetett versenyhátrányt megszünteti a bankadó tekintetében hitelintézetek és a lízingcégek között. A lízingszakma bankadó-terhelése így jövőre 45 százalékkal csökkenhet.

2015. június 15. hétfő, 10:16

Új lehetőségek az agrárfinanszírozásban - Agrárium...

Jenei Viktorral, a Magyar Lízingszövetség elnökével készített riport az agrárpiaci Portfolio konferencián itt tekinthető meg.

2015. március 16. hétfő, 09:52

Lízingszövetség - Negyedével nőtt a...

A múlt évben 453 milliárd forint összegben finanszírozott eszközöket, illetve ingatlanokat a Magyar Lízingszövetség 37 tagvállalata, ez 24 százalékkal magasabb a 2013. évinél - mondta Jenei Viktor, a szakmai szervezet elnöke kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

2015. február 25. szerda, 10:27

A kkv-k húzzák a lízingpiacot

Növekedéssel zárta a múlt évet a magyarországi lízingpiac. A jegybanki növekedési hitelprogram 103 milliárd forinttal járult hozzá a 453 milliárd forintos finanszírozott összeghez, ez utóbbi 24 százalékos növekedést jelent ez előző évhez képest – derül ki a Magyar Lízingszövetség összesítéséből. A bővülés motorját a vállalkozások, azon belül is a kkv-k jármű- és eszközbeszerzései jelentették, a Lízingszövetség arra számít, hogy a jövőben is a kkv-k húzzák majd a piacot.

2015. február 25. szerda, 10:25

Lízingszövetség: a járműeladások 40 százaléka...

A magyarországi járműeladások növekedésében fontos szerepe jut a lízingtársaságoknak, az új személy- és kisteherautók közel 40 százaléka lízingkonstrukciók keretében kel el - közölte Lévai Gábor, a Magyar Lízingszövetség főtitkára hétfőn, arra reagálva, hogy megjelentek az újautó-eladások legfrissebb januári statisztikái.

2015. február 03. kedd, 09:34

Egyelőre kivárnak az autóhitelesek

2008-ban is azt tapasztalták, hogy 2-4 hónapos csúszással reagáltak az ügyfelek az árfolyam változására, így most is erre számítanak.

2015. február 02. hétfő, 12:09

Ellensúlyozást hozhat a banki elszámoltatás

Részben ellensúlyozhatja a svájci frank erősödését a banki elszámoltatás az autóhiteleknél, lízingeknél. A szerződések jövőre kifutnak, a Lízingszövetségnél ezért nem számítanak arra, hogy autós ügyfeleik tömegesen válnak fizetésképtelenné. A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint 377 ezer hitelszerződést érint az alpesi deviza drágulása.

2015. január 21. szerda, 10:18

Megdobta a lízing a járműpiacot

A válság utáni legjobb évet zárta tavaly a magyar járműpiac, a növekedésben fontos szerepe volt a lízingtársaságoknak is tekintettel arra, hogy az új személy- és kisteherautók 38 százalékához lízingkonstrukció segítségével jutottak hozzá a vásárlók – mondta Lévai Gábor, a Magyar Lízingszövetség főtitkára.

2015. január 15. csütörtök, 09:32
Lízingszövetség: 61 milliárd forint értékű lízingszerződés az nhp-ban

Lízingszövetség: 61 milliárd forint értékű...

A Magyar Lízingszövetség adatai szerint a jegybank növekedési hitelprogramja (nhp) keretében 2014 első háromnegyed évében összesen 61 milliárd forint értékű lízingszerződést kötöttek.

2014. december 29. hétfő, 17:41

Olcsóbbak lettek a kocsik az autószalonokban

Öt éve tartó trend tört meg: az idei negyedévben nem drágultak tovább a gépkocsiárak Magyarországon. Ennek ellenére a Lízingszövetség óvatos: bár sok jel mutat abba az irányba, hogy tovább bővülhet az autókereskedelem (és így a lízing), az idei 21 százalékos bővülést utolérni szerintük nehéz lesz.

2014. december 18. csütörtök, 11:37

Fordulat az autópiacon: vége a drágulásnak

Az új autók listaárának évek óta tartó növekedése megállt – közölte a Magyar Lízingszövetség. A szervezet – Eurotax adatai alapján készített - összeállításából az is kiderül, hogy egy autó 3 éves koráig közel 50 százalékot veszít az értékéből, ötévesen pedig már csak az eredeti ár 35-40 százalékát éri.

2014. december 18. csütörtök, 10:26

Devizahiteles sokk után itt a fordulat?

Az MNB január 1-jén életbe lépő új szabályai miatt akár 30 százalékkal is visszaeshet a lízingfinanszírozás jövőre - vélik egyes iparági szereplők. Sokan pedig attól tartanak, a devizahiteles elszámolások csődsorozatot okoznak a lízingcégeknél. Jenei Viktort, a Magyar Lízingszövetség új elnökét kérdeztük, mi az igazság, és milyen közeljövő áll a lízing előtt. Kiderült, hogy a refinanszírozási programok nagyot lendítettek a vállalati szegmensen, és 2015 akár egy pozitív fordulat éve is lehet a lízingszektorban.

2014. december 11. csütörtök, 10:02

Lízing: már nem az autóhitelezés a menő

Kétezer évvel időszámításunk előtt volt először lízing. Ennek az a lényege, hogy egy eszközt biztosít a lízingbe adó azoknak, akik termelni akarnak - mondta Lévai Gábor, a Magyar Lízingszövetség főtitkára a Világgazdaság „Vállalati hitelezés 2014” című konferenciáján. A finanszírozás elsődleges és sokszor egyetlen fedezete az eszköz – tette hozzá.

2014. december 10. szerda, 10:23

Kapkodnak a kisteherautók után

Ez év január eleje és november vége között 81 744 új jármű talált gazdára a magyarországi járműpiacon, ami 21,3 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest - derül ki a Magyar Lízingszövetség legfrissebb adataiból, amelyek a Datahouse statisztikáin alapulnak.

2014. december 03. szerda, 12:57

Beragadt a járműhitelpiac

Bár a retail járműfinanszírozás területén 30 százalékos növekedést értek el az első félvben a lízingcégek, a lakossági piac erejéből csak stagnálásra futja. Mindez annak ellenére történik így, hogy léteznek kedvező finanszírozási ajánlatok a piacon.

2014. november 20. csütörtök, 09:56

Új elnök, ambiciózus tervek a lízingszövetségnél

Négy alappillérre támaszkodó növekedésre számít a következő időszakban a Magyar Lízingszövetség - jelentette be pénteken Lévai Gábor, a szervezet főtitkára. A szervezet tagvállalatai egyben új elnököt és elnökségi tagot is választottak. A jövőben Jenei Viktor, az FHB Ingatlanlízing vezérigazgatója lesz a szövetség első embere, az új elnökségi tag pedig Szabados Richárd, a CIB Lízing Zrt. elnök-vezérigazgatója lesz - derült ki a lízingszövetség legfrissebb közleményéből.

2014. november 15. szombat, 09:16