Csökkenti a veszteségeket az új szabályozás

A gépjármű zálogjogi nyilvántartás szabályozásának ésszerűsítéséről és az ehhez szükséges törvénymódosítási javaslatok őszi kormány és parlamenti beterjesztéséről állapodott meg a Magyar Lízingszövetség, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium és az Országos Közjegyzői Kamara.

2008. július 25. péntek, 17:30

Csökkenti a veszteségeket az új szabályozás

2008. július 25. péntek, 16:13

Lízing manager képzés

Az IIR Certified Leasing Maganer képzése 2008.09.11-13 között kerül megrendezésre a lízing jogi, számviteli hátteréről, törvényi szabályozásáról, a szerződéskötés folyamatáról, a lízingcégek működéséről, és speciális kockázatairól.

2008. július 17. csütörtök, 18:45

Flottamenedzsment konferencia

A Lízingszövetség szakmai támogatóként vesz részt az IIR Magyarország által idén harmadszor megrendezendő Flottamenedzsment konferencián.

A rendezvényre 2008. szeptember 16 és 18 között kerül sor "Operatív lízing, mint flottapiaci tuning?!" címmel.

2008. július 03. csütörtök, 17:24

Pénzügyi akadémia Debrecenben: lízing kisvállalatoknak

Budapest, 2008.06.10.

A kormány, a minisztériumok, illetve az irányító hatóságok elmúlt években tapasztalt diszkriminatív intézkedései miatt a kis- és középvállalkozások finanszírozásában az eszközlízing aránya Magyarországon jóval elmaradt az unió 35%-os átlagától. A magyar átlag ennek kevesebb, mint fele, mindössze 15 százalék. De a környező országokhoz képest is rosszul állunk, hiszen ugyanez az arány Lengyelországban 27 százalék, Horvátországban 24, Csehországban és Szlovákiában 25 százalék, s még Romániában is eléri a 22 százalékot.

2008. június 10. kedd, 16:09

Kkv lízing – fele az uniós átlagnak

Budapest, 2008.06.10.

2008. június 10. kedd, 16:06

Dinamikusan növekszik az ingatlanlízing

Budapest, 2008.05.08.

A lízingcégek által finanszírozott eszközök volumene 15%-kal nőtt az év első negyedében 2007 első három hónapjához viszonyítva. Ezen belül az ingatlanok 41, a gépek, berendezések, informatikai eszközök 34, a truck 20, az autófinanszírozás volumene pedig 3%-kal volt magasabb az idén. Érdekesség, hogy a vasút-repülő-hajó lízingfinanszírozása 50%-kal emelkedett.

2008. május 08. csütörtök, 15:57

A Lízingszövetség megoldási javaslatai a gépjármű...

Budapest, 2008. április 15.

Megötszöröződött az elmúlt öt évben a gépjármű finanszírozási csalások száma, miközben érezhetően kevesebb az autólopás. „A lízingcégek az elmúlt két évben csaknem 3000 gépjárművel kapcsolatos feljelentést tettek, ezek összes kintlévősége 5 milliárd forintra rúgott.” – hangsúlyozta Lévai Gábor, a Lízingszövetség főtitkára, a Kriminálexpo keretében a Gépjármű finanszírozási csalásokkal foglalkozó előadásában.

2008. április 15. kedd, 15:54

Olcsóbb lett a flottalízing

Akár 20%-kal kedvezőbb lízingdíjakat kalkulálhatnak a lízing cégek a gépjárművek bérlői számára az áfa törvény 2008. évi változása miatt. „A költségeket a bérbe adott gépkocsik levonható áfáján kívül az egyéb kapcsolódó szolgáltatások, mint például szerviz, téli gumi, vagy asszisztencia forgalmi adójának levonása is csökkenti.” – hangsúlyozta Lévai Gábor, a Lízingszövetség főtitkára.

2008. április 04. péntek, 08:40