KKV finanszírozás sajtótájékoztató

Hogyan érinti a válság a magyarországi kis és középvállalatokat? Hogyan élhetik túl a jelenlegi forrásszűk helyzetet?
Milyen hatással van a válság a KKV szektor beruházásaira és finanszírozásaira?
Mennyire ismert és milyen szerepet játszik a lízing a KKV-k mindennapjaiban?

2009. március 09. hétfő, 15:29

Követeléskezelés lízingreggeli

A Lízingszövetség 2009-es első lízingreggelijét a követeléskezelés informatikai támogatása témájában rendezi meg 2009. március 5-én 8.30-as kezdettel.

Bővebben

2009. február 27. péntek, 15:32

Fordulóponton a magyar lízingpiac

2009. február 20.

A válság a lízingpiacot sem kímélte; a 2008-as év mérföldkő volt a piac életében: az év 1.5 %-os csökkenéssel zárult 2007-hez képest. A pénzügyi lízing EU támogatásokban való elérhetővé tétele, teljes listás adósnyilvántartás, etikai szabályozás a piac tisztulása érdekében, rendszeres egyeztetések piaci társszervezetekkel, ügyféligények folyamatos nyomon követése – csak néhány a Magyar Lízingszövetség azon javaslatai, lépései közül, amelyekkel a piacon egyedülállóan konstruktív megoldásokkal reagál a válság hatásainak enyhítésére.

2009. február 20. péntek, 17:07

Sajtótájékoztató

2009. február 18. szerda, 15:42

Gépjármű finanszírozás: válság előtt és után

2008. november 20.

Alapvetően megváltozik a gépjárműpiac Magyarországon 2009-ben az autós nagykoalíció szerint és ez nem csak az eladott autók számának csökkenését, de a kedvező finanszírozó konstrukció eltűnését is jelenti.

2008. november 20. csütörtök, 16:59

GÉMOSZ konferencia

A Vajdahunyad várában rendezte éves őszi konferenciáját a Gépjárműkereskedők Magyarországi Szövetsége 2008.11.20-án. A rendezvényen előadást tartott Lévai Gábor, a Lízingszövetség főtitkára is, a subprime válság hatásai mellett a gépjármű szakma együttműködési lehetőségeiről.

2008. november 20. csütörtök, 08:08

Befagyhat jövőre a kkv-k jelzálog alapú hitelezése

2008. november 19.

A Magyar Lízingszövetség szerint 2009-ben a kkv-k nagy része finanszírozhatatlanná válik a pénzügyi és gazdasági válság miatt megnövekedett felszámolási kockázat miatt. A megoldás az ingatlan alapú lízingfinanszírozás lehetne, de ezt ellehetetleníti a hatályos illetékszabályozás.

2008. november 19. szerda, 14:19

Lízing szakmai Napok 2008

2008 november 6-7-én került Siófokon, a Hotel Azúrban megrendezésre a 6. Lízing Szakmai Napok konferencia. A rendezvényről bővebben itt olvashat.

2008. november 17. hétfő, 16:41

Közös fellépés a lízingcsalások ellen

Az éves szinten akár 14 milliárd forint kárt is okozó finanszírozási csalások visszaszorítása érdekében a Magyar Lízingszövetség együttműködési megállapodást kötött az Országos Rendőr-főkapitánysággal.

2008. november 10. hétfő, 16:56

Állami önrész van, kkv önrész nincs

2008. november 5.

A pénzügyi válság hatására bajba kerülhetnek azon kkv-k, amelyek sikeresen pályáztak EU forrásokra, mivel ha az eszközfinanszírozó cégek nem folyósítanak nekik hitelt, saját forrásból nem tudják fedezni a szükséges önrészt.  A Magyar Lízingszövetség szerint az egyedüli megoldást továbbra is a zártvégű pénzügyi lízing jelentené az önrészek kifizetéseinél.

2008. november 05. szerda, 16:53

Lízing finanszírozás: szigorodó feltételek

2008. október 20.

A gépjármű finanszírozási feltételek tisztulására, a kisvállalatok uniós támogatásánál a lízing társfinanszírozás lehetővé tételére és az ügyféltudatosság növekedésére számít a Lízingszövetség a pénzügyi válság következményeként.

2008. október 20. hétfő, 16:49

Kockázatkezelés konferencia

Lakossági és vállalati fraud esetekről, azok kezeléséről tartott konferenciát a Magyar Lízingszövetség a Bankszövetség, a MABISZ, az Adatvédelmi Ombudsman Hivatala, a GIRO, CRIF és számos szakértő közreműködésével 2008. október 9-én a Kürt Információ Biztonság Házában.

2008. október 09. csütörtök, 16:37

Lízingpiac: fizetési nehézségek

2008. szeptember 9.

Habár 12 százalékkal nőtt a lízingpiac az előző év második negyedévéhez képest, a Lízingszövetség tagjai az év hátralévő részében visszafogottabb, mintegy 8-10 százalékos növekedésre számítanak.

2008. szeptember 09. kedd, 16:40

Csökkenti a veszteségeket az új szabályozás

A gépjármű zálogjogi nyilvántartás szabályozásának ésszerűsítéséről és az ehhez szükséges törvénymódosítási javaslatok őszi kormány és parlamenti beterjesztéséről állapodott meg a Magyar Lízingszövetség, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium és az Országos Közjegyzői Kamara.

2008. július 25. péntek, 17:30

Csökkenti a veszteségeket az új szabályozás

2008. július 25. péntek, 16:13

Lízing manager képzés

Az IIR Certified Leasing Maganer képzése 2008.09.11-13 között kerül megrendezésre a lízing jogi, számviteli hátteréről, törvényi szabályozásáról, a szerződéskötés folyamatáról, a lízingcégek működéséről, és speciális kockázatairól.

2008. július 17. csütörtök, 18:45

Flottamenedzsment konferencia

A Lízingszövetség szakmai támogatóként vesz részt az IIR Magyarország által idén harmadszor megrendezendő Flottamenedzsment konferencián.

A rendezvényre 2008. szeptember 16 és 18 között kerül sor "Operatív lízing, mint flottapiaci tuning?!" címmel.

2008. július 03. csütörtök, 17:24

Pénzügyi akadémia Debrecenben: lízing kisvállalatoknak

Budapest, 2008.06.10.

A kormány, a minisztériumok, illetve az irányító hatóságok elmúlt években tapasztalt diszkriminatív intézkedései miatt a kis- és középvállalkozások finanszírozásában az eszközlízing aránya Magyarországon jóval elmaradt az unió 35%-os átlagától. A magyar átlag ennek kevesebb, mint fele, mindössze 15 százalék. De a környező országokhoz képest is rosszul állunk, hiszen ugyanez az arány Lengyelországban 27 százalék, Horvátországban 24, Csehországban és Szlovákiában 25 százalék, s még Romániában is eléri a 22 százalékot.

2008. június 10. kedd, 16:09

Kkv lízing – fele az uniós átlagnak

Budapest, 2008.06.10.

2008. június 10. kedd, 16:06

Dinamikusan növekszik az ingatlanlízing

Budapest, 2008.05.08.

A lízingcégek által finanszírozott eszközök volumene 15%-kal nőtt az év első negyedében 2007 első három hónapjához viszonyítva. Ezen belül az ingatlanok 41, a gépek, berendezések, informatikai eszközök 34, a truck 20, az autófinanszírozás volumene pedig 3%-kal volt magasabb az idén. Érdekesség, hogy a vasút-repülő-hajó lízingfinanszírozása 50%-kal emelkedett.

2008. május 08. csütörtök, 15:57