Új haszongépjármű eladás az EU-ban: 6 %-os növekedés szeptemberben

Szeptemberben 6 %-kal nőtt az új haszongépjárművek európai értékesítése, közel 221 ezer darabot adtak el. Az új busz szegmens kivételével a többiben növekedést mértek. Olaszországban 46,3, Spanyolországban 14,1 %-kal helyeztek több új haszongépjárművet forgalomba. Ugyanekkor Franciaországban 1,1, az Egyesült Királyságban 0,9 %-kal csökkent a kereslet.
Az első kilenc hónapban mintegy 1,7 millió új haszongépjármű talált gazdára, ami 13,1 %-kal több mint az előző év azonos időszakában. Ez időszak alatt Olaszországban 40,2, Spanyolországban 13,1, Németországban 11,3, Franciaországban 10,1, az Egyesült Királyságban 2 %-kal nőtt az eladás.

Az új 3,5 tonna alatti kisteherautók eladása szeptemberben 6,8 %-kal nőtt, meghaladva a 185 ezer darabot. Januártól szeptemberig több mint 1,4 millió darabot helyeztek forgalomba, 13,5 %-kal nőtt az eladás.
A kilencedik hónapban az új 16 tonna feletti nehéz teherautók eladása 2,9 %-kal nőtt, közel 26 ezer darabot értékesítettek. Januártól szeptemberig 14,1 %-kal nőtt a piac, az uniós eladás meghaladta a 215 ezres darabszámot.
Az eladásra került új 3,5 tonna feletti haszongépjárművek száma 2,2 %-kal nőtt szeptemberben, több mint 31 ezer darabot adtak el. Az első kilenc hónapban több mint 265 ezer darabot értékesítettek, ami 12,8 %-os növekedést jelent.
Szeptemberben az új busz eladások 1,8 %-kal csökkentek Európában, 3934 darabot adtak el. Januártól szeptemberig közel stabil (+0,5 %) volt a piac, 29047 darabot helyeztek forgalomba.

2016. október 24. hétfő, 12:18