Új haszongépjármű eladás az EU-ban: 2,4 %-os csökkenés októberben

Októberben 2,4 %-kal csökkent az új haszongépjárművek európai értékesítése, 185 ezer darabot adtak el. A szegmensek mindegyikében visszaesést mértek. Egyedül Olaszországban nőtt a kereslet, 47,9 %-kal, míg Németországban 15, az Egyesült Királyságban 6,4, Spanyolországban 5,7, Franciaországban 5,6 %-kal csökkentek az eladások.
Az első tíz hónapban mintegy 1,9 millió új haszongépjármű talált gazdára, ami 11,6 %-kal több mint az előző év azonos időszakában. Ez időszak alatt Olaszországban 41,1, Spanyolországban 10,8, Franciaországban 8,3, Németországban 8,1, az Egyesült Királyságban 2,1 %-kal nőtt az eladás.

Az új 3,5 tonna alatti kisteherautók eladása októberben 0,8 %-kal csökkent, 150 ezer darabot helyeztek forgalomba. Januártól októberig közel 1,6 millió darabot helyeztek forgalomba, 11,9 %-kal nőtt az eladás.
A tizedik hónapban az új 16 tonna feletti nehéz teherautók eladása 7,7 %-kal esett, több mint 26 ezer darabot értékesítettek. Januártól októberig 12,4 %-kal nőtt a piac, az uniós eladás meghaladta a 244 ezres darabszámot.
Az eladásra került új 3,5 tonna feletti haszongépjárművek száma 9 %-kal nőtt októberben, közel 32 ezer darabot adtak el. Az első tíz hónapban több mint 300 ezer darabot értékesítettek, ami 11 %-os növekedést jelent.
Októberben az új busz eladások 6,7 %-kal csökkentek Európában, 3013 darabot adtak el. Januártól októberig közel stabil (+0,5 %) volt a piac, 32311 darabot helyeztek forgalomba.

2016. november 30. szerda, 13:15