Új haszongépjármű eladás az EU-ban: 17,8 %-os növekedés februárban

Februárban 17,8 %-kal nőtt az új haszongépjárművek európai értékesítése, több mint 160 ezer darabot adtak el. Minden szegmensben növekedést mértek. A legnagyobb piacokat tekintve Olaszországban 30,4, Spanyolországban 17,6, Németországban 16,2, Franciaországban 13,9, az Egyesült Királyságban 3,7 %-kal helyeztek több új haszongépjárművet forgalomba.

Az első két hónapban közel 321 ezer új haszongépjármű talált gazdára, ami 15,4 %-kal több mint az előző év azonos időszakában. Ez időszak alatt Olaszországban 27,1, Spanyolországban 19,1, Németországban 13,9, Franciaországban 12,8 %-kal nőtt az eladás, míg az Egyesült Királyságban (+0,6 %) stabil maradt a piac.

Az új 3,5 tonna alatti kisteherautók eladása februárban 16,9 %-kal nőtt, megközelítve a 132 ezer darabot. Januártól februárig közel 263 ezer darabot helyeztek forgalomba, 14,4 %-kal nőtt az eladás.

A második hónapban az új 16 tonna feletti nehéz teherautók eladása 22,2 %-kal nőtt, több mint 21 ezer darabot értékesítettek. Az első két hónapban 21,8 %-kal nőtt a piac, az uniós eladás meghaladta a 43 ezres darabszámot.

Az eladásra került új 3,5 tonna feletti haszongépjárművek száma 23,4 %-kal nőtt februárban, közel 26 ezer darabot adtak el. Januártól februárig közel 56 ezer darabot értékesítettek, ami 22 %-os növekedést jelent.

Februárban az új busz eladások 10,5 %-kal nőttek Európában. Az első két hónapban 5,4 %-os növekedést mértek a piacon, 5217 darabot értékesítettek.

2016. március 31. csütörtök, 16:31