Új haszongépjármű eladás az EU-ban: 13,5 %-os növekedés az első félévben

Júniusban 13,3 %-kal nőtt az új haszongépjárművek európai értékesítése, több mint 223,5 ezer darabot adtak el. Az új busz szegmens kivételével a többiben növekedést mértek. Olaszországban 29,9, Spanyolországban 14,5, Németországban 11,3, Franciaországban 11,1, az Egyesült Királyságban 2,8 %-kal helyeztek több új haszongépjárművet forgalomba.

Az első félévben több mint 1,17 millió új haszongépjármű talált gazdára, ami 13,5 %-kal több mint az előző év azonos időszakában. Ez időszak alatt Olaszországban 30,8, Spanyolországban 14, Franciaországban 12,7, Németországban 10,4, az Egyesült Királyságban 3,6 %-kal nőtt az eladás.

Az új 3,5 tonna alatti kisteherautók eladása májusban 14,2 %-kal nőtt, meghaladva a 187 ezer darabot. Januártól júniusig közel 969 ezer darabot helyeztek forgalomba, 13,2 %-kal nőtt az eladás.

A hatodik hónapban az új 16 tonna feletti nehéz teherautók eladása 13 %-kal nőtt, több mint 26 ezer darabot értékesítettek. Januártól júniusig 17,6 %-kal nőtt a piac, az uniós eladás meghaladta a 147 ezres darabszámot.

Az eladásra került új 3,5 tonna feletti haszongépjárművek száma 10,3 %-kal nőtt júniusban, több mint 33 ezer darabot adtak el. Az első félévben közel 183 ezer darabot értékesítettek, ami 16,5 %-os növekedést jelent.

Júniusban az új busz eladások 4,8 %-kal csökkentek Európában, 3330 darabot adtak el. Januártól júniusig 2,7 %-os növekedést mértek a piacon, 18766 darabot helyeztek forgalomba.

2016. augusztus 03. szerda, 11:11