Új haszongépjármű eladás az EU-ban: 12,9%-os növekedés az első félévben

Júniusban 18,6 %-kal nőtt az új haszongépjárművek európai értékesítése, 197,2 ezer darabot adtak el. Minden szegmensben növekedést mértek. Németországban 9,4, Olaszországban 12,5, Franciaországban 12,9, az Egyesült Királyságban 18,5, Spanyolországban 49,7 %-kal helyeztek több új haszongépjárművet forgalomba.

Januártól júniusig több mint 1,03 millió új haszongépjármű talált gazdára, ami 12,9 %-kal több mint az előző év azonos időszakában. Ez idő alatt Spanyolországban 36,8, az Egyesült Királyságban 21,8, Olaszországban 8,6, Németországban 4,6, Franciaországban 1,6 %-kal nőtt az eladás.

Az új 3,5 tonna alatti kisteherautók eladása júniusban 16,3 %-kal nőtt, meghaladva a 163,7 ezer darabot. Az első félévben több mint 854,7 ezer darabot helyeztek forgalomba, 12,3 %-kal nőtt az eladás.

A hatodik hónapban az új 16 tonna feletti nehéz teherautók eladása 32,7 %-kal nőtt, 23,36 ezer darabot értékesítettek. Az első hat hónapban 20,3 %-kal nőtt a piac, az uniós eladás meghaladta a 126 ezres darabszámot.

Az eladásra került új 3,5 tonna feletti haszongépjárművek száma 31,4 %-kal nőtt júniusban, közel 29,9 ezer darabot adtak el. Januártól júniusig több mint 156,7 ezer darabot értékesítettek, ami 15,9 %-os növekedést jelent.

Júniusban az új busz eladások 28,6 %-kal nőttek Európában, számuk 3569 darab volt. Az első félév alatt 16,9 %-os növekedést mértek a piacon, elérve a 18669 eladási darabszámot.

2015. augusztus 12. szerda, 12:08