Új haszongépjármű eladás az EU-ban: 12,1 %-os növekedés az első negyedévben

Márciusban 8 %-kal nőtt az új haszongépjárművek európai értékesítése, több mint 242 ezer darabot adtak el. Minden szegmensben növekedést mértek. Olaszországban 29,3, Franciaországban 6,4, az Egyesült Királyságban 3,2, Németországban 2,6 %-kal helyeztek több új haszongépjárművet forgalomba. Spanyolországban (-0,6 %) kis visszaesést mértek az erős növekedési szakaszt követően.

Az első negyedévben több mint 563 ezer új haszongépjármű talált gazdára, ami 12,1 %-kal több mint az előző év azonos időszakában. Ez időszak alatt Olaszországban 27,9, Spanyolországban 10,6, Franciaországban 10,2, Németországban 9,2, az Egyesült Királyságban 2,2 %-kal nőtt az eladás.

Az új 3,5 tonna alatti kisteherautók eladása márciusban 7,6 %-kal nőtt, meghaladva a 204 ezer darabot. Az első negyedévben közel 467 ezer darabot helyeztek forgalomba, 11,3 %-kal nőtt az eladás.

A harmadik hónapban az új 16 tonna feletti nehéz teherautók eladása 12,2 %-kal nőtt, közel 28 ezer darabot értékesítettek. Januártól márciusig 18 %-kal nőtt a piac, az uniós eladás meghaladta a 71 ezres darabszámot.

Az eladásra került új 3,5 tonna feletti haszongépjárművek száma 22 %-kal nőtt márciusban, több mint 34 ezer darabot adtak el. Januártól márciusig több mint 87 ezer darabot értékesítettek, ami 17,6 %-os növekedést jelent.

Márciusban az új busz eladások 2 %-kal nőttek Európában, 3800 darabot adtak el. Az első negyedévben 3,7 %-os növekedést mértek a piacon, megközelítve 9031 darabot helyeztek forgalomba.

2016. április 27. szerda, 10:55