Regisztrációs adó a külföldi rendszámos bérautókra

2012. január 1-jétől bevezetésre kerül az EGT-ben székhellyel rendelkező, gépjármű-bérbeadással foglalkozó flotta-üzemeltető társaságok regisztrációs adó fizetési kötelezettsége. A flottaüzemeltető esetében akkor áll be 2012. január 1-től regisztrációs adófizetési kötelezettség, ha 1 napnál hosszabb időre ad bérbe, illetve lízingbe a tulajdonában, üzemben tartásában lévő személygépkocsit belföldi illetőségű személy részére.

Az elfogadott törvénynek megfelelően, a fenti szabályozás miatti adó-megállapítási eljárást a flottaüzemeltetőnek a bérbeadást követő 15 napon belül kell kezdeményeznie a vámhatóságnál. Az adó összegét a vámhatóság a törvény mellékletében lévő táblázat és képlet együttes alkalmazásával állapítja meg a bérleti szerződés benyújtását követő 3 munkanapon belül.

A jövő év elejétől bevezetésre kerül az elektronikus eljárás a regisztrációs adó esetében is. Elfogadásra került az az egyszerűsítést célzó rendelkezés is, amely szerint a regisztrációs adóval kapcsolatos ügyekben az adóalany képviselőjeként azon személy is eljárhat, aki a vámjogi képviseletet is ellátja.

«« Vissza 2011. december 09. péntek, 11:40

Utolsó blog bejegyzés

MFB refinanszírozás pénzügyi lízinghez is.

4 év. Ennyi ideje foglalkoztunk azzal, hogy a lízingcégek is hozzájussanak az MFB kedvező refinanszírozási forrásaihoz, és ezek segítségével árfolyam kockázat nélküli, kedvező kamatszintű pénzügyi lízing szerződéseket köthessenek az ügyfelekkel. És sikerült! 2010 végén történt meg az áttörés, akkor fogadta … Egy kattintás ide a folytatáshoz.... >>>

További blog bejegyzések

• Jövőre mindenki céges autót vesz? Vagy mégsem? >