Korszerűbb autóparkot hozhat az új állami intézkedés

A gyermekvállalást ösztönző új családtámogatási intézkedések az autópiacot is érintik, a tervek szerint ugyanis az állam 2,5 millió forintos támogatás nyújt a 7 személyes új autók vásárlásához.

“A Magyar Lízingszövetség üdvözli a lépést, mert ennek köszönhetően növekedhet a korszerűbb autók aránya a magyar piacon, amelyen a személyautók átlagos életkora meghaladja a 14 évet. A pontos részletek nem ismertek és a piaci hatásokat csak azok megismerése után lehet számszerűsíteni, de mindenképpen fontos lépést jelent az autópiacon” - értékelte az új kormányzati intézkedésre vonatkozó terveket Tóth Zoltán, a Magyar Lízingszövetség főtitkára. Megemlítette, hogy - ahogy az az elektromos autók vásárlásához fűződő állami támogatásnál is működik - fontos lenne, hogy a támogatást finanszírozás mellett is igénybe lehessen venni, hiszen az új autók mintegy 40 százalékát lízingkonstrukcióban értékesítik. A támogatáshoz így sokkal szélesebb kör is hozzáférhet.

Tóth Zoltán hangsúlyozta: A magyar lízingpiaci szereplők támogatják azokat a lépéseket - így a most bejelentett nagycsaládosoknak szánt támogatást -, amelyek az újautó-vásárlásokat ösztönzik hiszen ezzel a korszerűbb, jobb környezetvédelmi besorolású autók elterjedése is növekszik.

2019. február 12. kedd, 10:41