A lízingbrókerek szabályozását tartja fontosnak a Lízingszövetség új elnöke

Budapest, 2009.06.04.

Hordós Zoltán személyében új elnököt választott a Magyar Lízingszövetség, aki a május végén leköszönt Mészáros Györgyöt váltja posztján. Hordós Zoltán, a lízingbrókerek tevékenységének szabályozására kíván nagyobb figyelmet fordítani, a lízingpiacon pedig a válság súlyosbodása miatt egészséges megtisztulásra számít.

A Lízingszövetség közgyűlése Hordós Zoltánt választotta új elnökévé, aki továbbra is ellátja a szövetség Eszköz Bizottságának vezetői feladatait. Az új elnök az elkövetkező hónapokban nagyobb hangsúlyt szeretne fordítani a pénzügyi kultúra terjesztésére, valamint a lízingszakma és a lízing, mint pénzügyi konstrukció szélesebb körben való megismertetésére. Véleménye szerint a tavaly ősszel megindult piaci csökkenés következtében az év második felében a lízing szakmának újabb kihívásokkal kell szembenéznie: erőteljes piaci tisztulásra lehet számítani mind a termékek és azok kondíciói, mind a piaci szereplők számát tekintve.

Hordós Zoltán szerint szükség lesz arra is, hogy a válságot túlélő lízingbrókerek működését a jelenlegieknél szigorúbb előírásokkal szabályozzák, ami a lízingszakma jobb megítélését is eredményezi. A Lízingszövetség mindent megtesz annak érdekében, hogy a vállalati szféra pénzügyi ismeretei és a lízinggel kapcsolatos tudása mélyüljön az elkövetkező időszakban.

„A Lízingszövetség által folytatott szakmai munka eredményeként jó esélyt látok arra, hogy hamarosan életbe lépjenek azok a szabályozások, amelyek megszüntetik a vállalkozások forráshoz jutásában jelentős szerepet betöltő lízingfinanszírozás negatív diszkriminációját, a vállalati ingatlanlízing esetén a kettős illeték megszüntetését valamint az uniós-projekteknél  a társfinanszírozás lehetővé tételét.” – hangsúlyozta Hordós Zoltán, a Lízingszövetség elnöke.

Életrajz:

Hordós Zoltán, 2002 óta tölti be a BNP Paribas Lízing Csoportjának kereskedelmi igazgatói pozícióját, vezetése alatt cég értékesítési részlege megötszörözte értékesítési volumenét és piacvezetővé vált. Az eredetileg közgazdász majd posztgraduális jogi képzettséget szerzett új elnök szabadidejében vitorlázik és síel.

2009. június 04. csütörtök, 17:23