A legsikeresebb pénzintézeteket díjazta az EXIM

Az EXIM július 28-án rendezte meg az EXIM AWARDS díjátadó gáláját, ahol a 2017-es évben elért eredmények alapján díjazta hitelintézeti partnereit. A résztvevőket Magyar Levente a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszterhelyettese, valamint Jákli Gergely, az EXIM vezérigazgatója köszöntötte. Jákli Gergely nyitóbeszédében elmondta – „Tavalyi évben összesen 336 milliárd forint új hitelt helyeztek ki, amelyből 206 milliárd forintot a gálán résztvevő kereskedelmi bankok segítségével értek el.” Magyar Levente miniszterhelyettese kiemelte – Ahhoz, hogy a tavalyi évben a magyar gazdaság - történelmében először - lépte át a 100 milliárd eurót nagymértékben hozzájárult az, hogy az EXIM-nek és partnereinek egyre több céget sikerül bevonni a hitelezésbe.

Az EXIM legtöbb hitelt folyósító hitelintézeti partnere a Raiffeisen Bank Zrt., a legtöbb KKV ügyfelet finanszírozó hitelintézete partnere a CIB Bank Zrt., a leggyorsabban bővülő hitelintézeti partnere a Polgári Bank Zrt., a legtöbb lízingszerződést megkötő refinanszírozási partnere pedig a Merkantil Bank Zrt. volt a tavalyi évben. Az EXIM Urbán Zoltán-emlékdíjjal jutalmazta Tóth Attilát, a CIB Bank Zrt. vezető kereskedelemfinanszírozási tanácsadóját.

2018. július 02. hétfő, 11:59