Magyar Lízingszövetség / Hasznos / Rólunk írták

Traktorboom a magyar piacon

Bár az újautó-eladások az idén is növekedést mutatnak, a traktoroknál kiugró, 88 százalékos volt a piacbővülés az év elején - közölte a Magyar Lízingszövetség. A szervezet elemzése szerint a lízingpiacon belül ez elmúlt tíz évben egyre nagyobb szerepet kaptak a mezőgazdasági gépek, amelyek aránya az új kihelyezéseknél 15 százalék körüli. A Lízingszövetség előrejelzése szerint a mezőgép- és agrárfinanszírozásban pedig egyre fontosabb szerepet kapnak a lízingkonstrukciók.

2017. április 25. kedd, 13:22

100 billió forint landolt az európai lízingpiacon

Összesen 312 milliárd euróra rúgott tavaly a finanszírozott összeg az európai lízingpiacon, ami több mint 11 százalékos éves növekedést jelent - ismertette a Leaseurope friss adatait a Magyar Lízingszövetség. A magyar piac lépést tart az európaival, hiszen a magyar lízingcégek 9 százalékkal növelték a finanszírozott összeget.

2017. április 19. szerda, 13:03

Új elnökségi tagot választott a Lízingszövetség

Új elnökségi tagot választott a Magyar Lízingszövetség: a Merkantil Bankcsoport flottaüzletágának vezetőjét, az évtizedes lízingpiaci múlttal rendelkező Zs. Nagy István a testületi tagságáról lemondó Merk Gábort váltja. Zs. Nagy István szerint a bővülő lízingpiac szereplői számára a szolgáltatásokkal kiegészített eszközfinanszírozás jelenti a legnagyobb lehetőséget a növekedésre.

2017. április 10. hétfő, 13:15

2016 Q4 leasing market - infographics

2017. április 03. hétfő, 13:10

A hibridek és a villanyautók is segíthetik a...

Az európai villanyautó-piac 5 százalékkal nőtt tavaly, de a hibrideknél jóval nagyobb, 27 százalékos volt a bővülés. Mind a hibridek, mint a villanyautók segíthetik a jövőben a flottapiac bővülését - közölte a Magyar Lízingszövetség. A szervezet szerint azonban a villanyautók térnyeréséhez további ösztönzőkre lenne szükség.

2017. március 28. kedd, 10:04

Hibridforradalom van

A hibridek sokkal nagyobb bővülést értek el, mint a hagyományos vagy éppen a villanyautók.

A hagyományos személyautók európai piaca tavaly 7 százalékkal bővült, azaz közel 14 millió - hagyományos - új autó talált gazdára. Ezen belül a magyar piacon 25 százalékkal közel 100 ezerre darabra nőtt az eladott új autók száma.

2017. március 03. péntek, 08:55

Így szerepelt a magyar lízingpiac 2016-ban

2017. március 02. csütörtök, 12:55

Trendforduló és 9 százalékos többlet a lízingpiacon

Jelentős növekedést ért el 2016-ban a magyar lízingpiac: a finanszírozott összeg 518 milliárd forintra rúgott, ami 9 százalékkal magasabb az előző évi adatnál és meghaladja a lízingpiaci szakértők által 2016-ra becsült 5 százalékos növekedést is - közölte a Magyar Lízingszövetség. Az idén folytatódhat a növekedés, elsősorban az alacsony kamatkörnyezet és a vállalkozások  fokozódó eszközfinanszírozási igényei miatt.

2017. február 16. csütörtök, 20:34

2017 januári gépkocsieladások - infografika

2017. február 15. szerda, 09:38

Az autók közel negyedét hitelre adták el tavaly -...

Míg a válság után összeomló autópiacon szinte senki sem mert hitelre vásárolni, tavaly már visszatérni látszódtak a nem készpénzre vásárlók.

2017. január 19. csütörtök, 14:17

A legjobb megoldást szeretné az autóvásárláshoz?

Akkor olvassa el ezt!

2017. január 19. csütörtök, 13:20

Több mint 2400 jármű kelt el hetente

A legnépszerűbb kategóriákban több mint 126 ezer új jármű talált gazdára a magyar piacon, ami 22 százalékos növekedés éves összevetésben.

Bővebben

2017. január 11. szerda, 11:01

EBA POG GL - MNB lakossági termékfelügyleti ajánlás...

Összhangban az Európai Bankhatóság által, 2015. július 15. napján közzétett a lakossági banki termékekkel kapcsolatos termékfelügyeleti és - irányítási intézkedésekről szóló iránymutatásokban foglaltakkal, az MNB elkészítette a pénzpiaci lakossági  termékekkel kapcsolatos termékfelügyeleti és irányítási intézkedésekről szóló ajánlást, amely elérhető az MNB honlapján.

2016. december 21. szerda, 10:38

Békés Karácsonyt és sikerekben gazdag új évet...

2016. december 21. szerda, 10:15

Dr. Böde Tamás az "Év lízinges jogásza" 2016-ban

A Wolters Kluwer Kft. által 2016-ban alapított Jogászdíj célja, hogy elismerje jogásztársadalom kiemelkedő képviselőinek szakmai teljesítményét. Az idén első  alkalommal 2016. december 15-én a Boscolo Hotelben megrendezett Díjátadó Gálán az „Év lízinges jogásza”  kategóriában Dr. Böde Tamás, a Lízingszövetség Jogi Bizottságának elnöke nyerte meg a díjat. Az elegáns plakettet Nyikos Katalin, a Lízingszövetség elnöke adta át.

2016. december 21. szerda, 10:12

Változott az elektromos járművek beszerzését...

Az NGM több ponton pontosította a GZR-D-Ö-2016  pályázati felhívást, s a lízingmódozatok, valamint flottakezelői szolgáltatások igénybevételére kitérő, Varga Mihály Miniszter Úr által aláírt hivatalos változat elérhető itt.

2016. december 05. hétfő, 08:52

A legfontosabb tények az IFRS 16-ról

A lízingre vonatkozó új nemzetközi számviteli standard, az IFRS 16 közzétételét követően a gépjárművek és berendezések lízingelésével foglalkozó európai vállalkozásoknak meg kell vizsgálniuk esetleges érintettségüket, s ha igen, az új szabályok időzítését és hatásait.

2016. november 30. szerda, 13:28

Új haszongépjármű eladás az EU-ban: 2,4 %-os...

Októberben 2,4 %-kal csökkent az új haszongépjárművek európai értékesítése, 185 ezer darabot adtak el. A szegmensek mindegyikében visszaesést mértek. Egyedül Olaszországban nőtt a kereslet, 47,9 %-kal, míg Németországban 15, az Egyesült Királyságban 6,4, Spanyolországban 5,7, Franciaországban 5,6 %-kal csökkentek az eladások.
Az első tíz hónapban mintegy 1,9 millió új haszongépjármű talált gazdára, ami 11,6 %-kal több mint az előző év azonos időszakában. Ez időszak alatt Olaszországban 41,1, Spanyolországban 10,8, Franciaországban 8,3, Németországban 8,1, az Egyesült Királyságban 2,1 %-kal nőtt az eladás.

2016. november 30. szerda, 13:15

Kitolja az MNB a Növekedési Hitelprogram határidejét

A Monetáris Tanács a Növekedési Hitelprogram (NHP) harmadik, kivezető szakaszában a hitelszerződések kis- és középvállalkozásokkal (kkv) történő megkötésére vonatkozó határidő 2017. március 31-ig történő kitolásáról döntött, ezt követően a program lezárásra kerül. Addig a hitelintézetek mostantól a devizapillérben még rendelkezésre álló hitelkeretüket akár forintban történő hitelezésre is felhasználhatják.

2016. november 23. szerda, 10:47

EU - új személyautó forgalomba helyezés: kissé...

Októberben 0,02 %-kal csökkent az unió piacain az újonnan eladott személyautók száma, mintegy 1,1 millió darabot értékesítettek. A nagyobb piacok közül Olaszországban 9,7, Spanyolországban 4, az Egyesült Királyságban 1,4 %-kal nőtt a kereslet, míg Németországban 5,6, Franciaországban 4 %-kal esett.

Az első tíz hónapban 7,2 %-kal nőtt az új forgalomba helyezések száma, több mint 12,3 millió darab új személyautót helyeztek forgalomba. Olaszországban 16,7, Spanyolországban 10,8, Németországban 4,9, Franciaországban 4,7, az Egyesült Királyságban 2,5 %-kal bővült a piac ez időszak alatt.

2016. november 22. kedd, 14:37