Magyar Lízingszövetség / Hasznos / Rólunk írták

Rekord a lízingpiacon - az agrárszegmens stagnál

Kilencéves rekord született a lízingpiacon: 2017-ben a finanszírozott összeg éves szinten 18 százalékkal 613 milliárd forintra nőtt, ennél nagyobb összegre pedig a válság elmélyülése előtt, 2008-ban volt példa legutóbb – jelentette be a Magyar Lízingszövetség. A különböző lízingpiaci szegmensek közül a járműfinanszírozás jelenti a lízingpiac egyik motorját. A mezőgazdasági gépek finanszírozása egy aránylag magas szinten stagnált tavaly. Miután 2014-ben növekedésnek indult az agrárgépek lízingpiaca, azóta az egyik legstabilabb piacnak számít a mezőgazdasági gépek ilyen jellegű finanszírozása.

Magyar Mezőgazdaság cikk - 2018 február

2018. április 10. kedd, 14:59

Dübörög a géplízing - hitelnél is olcsóbb...

A Haszon - Agrár Magazin 2017. decemberi számában jelent meg az alábbi cikk a géplízingről.

2017. december 19. kedd, 08:38

Amit egy lízingbe vevőnek tudnia érdemes a lízinget...

A Magyar Lízing- és Finanszírozó Társaságok Szövetsége folyamatosan dolgozik azon, hogy a lízingről minél több és pontosabb információ legyen elérhető, és a lízingcégek meglévő, illetve potenciális ügyfelei minél átfogóbb tájékoztatásban részesüljenek.

A cikk a Számviteli tanácsadó 2017. szeptemberi számában jelent meg.

2017. október 11. szerda, 09:54

Rekord született az első félévben

Rekord született az első félévben, azaz egyre többen igénylik ezt a finanszírozást, hiszen majdnem 280 milliárd forintért lízingeltek. A gépjárműpiac a fő hajtóerő, a verseny pedig jót tesz a cégeknek.

Egyre népszerűbb a lízingelés, a kedvező gazdasági folyamatok bizakodásra adnak okot a Magyar Lízingszövetségnek. „Persze folyamatosan dolgozunk, keressük a kapcsolatot a kormányzattal és az intézményekkel, hiszen ez a finanszírozási forma segíti a gazdaságélénkítést, sőt a továbbiakban is növekedésre számíthatunk” – nyilatkozta a Figyelőnek a szövetség elnöke annak kapcsán, hogy ötéves rekordot értek el az első fél évben a finanszírozási összeget tekintve. Nyikos Katalin úgy látja: az egyszerű konstrukciók mellett tovább szélesedik a termékpaletta.
Arra számítanak, hogy a vissza nem térítendő uniós források kiapadása után a bérleti konstrukciók egyre nagyobb szerepet kapnak. Az elnök szerint az biztos, hogy a trendfordulóra már most fel kell készülnie a lízingszakmának, új ismereteket szükséges szerezni.

2017. augusztus 22. kedd, 11:07

Bérletben jobban megéri - Trade Magazin - 2017....

A gépjárműflották megtervezése során a megszokott szolgáltatások mellett új trend, hogy a megrendelők már nemcsak bérlet árára, hanem a jármű használata során jelentkező összes költségre kíváncsiak. Egyre nagyobb az igény a flottamenedzsment-rendszerek használatára is. Az operatív lízing a legkedveltebb szerződési forma, ami a kis-és középvállalkozások körében is egyre népszerűbb.

2017. augusztus 03. csütörtök, 13:01

Stabilan fejlődik a hazai lízingpiac - interjú Nyikos...

Feléledt a magyar lízingpiac. Az első fél évben a jegybanki hitelprogramhoz volt köthető a teljes finanszírozott összeg 24 százaléka. Ez több mint ötvenmilliárd forint kedvező kamatozású forrást jelentett a vállalkozásoknak. A lízingcégek viszont szeretnének kitörni abból, hogy csak jármű-finanszírozóként tekintenek rájuk –   mondta lapunknak Nyikos Katalin, a Magyar Lízingszövetség elnöke.

2016. október 11. kedd, 09:16

Érdekel, hogyan cserélnek gazdát a kifutó cégautók...

A magyar autóállomány folyamatosan bővül, amiben továbbra is a használtautó-piac játszik domináns szerepet. Mivel a 2008-as válság után évről-évre a céges autóvásárlások uralták az újautók piacát, most alig van olyan "fiatal" használt autó az országban, amely korábban nem cégautó volt. Lássuk, mit érdemes tudni a kifutó flottaautók értékesítéséről: körülbelül hány céges autó van ma Magyarországon és ezek jellemzően hogyan cserélnek gazdát?

2016. október 10. hétfő, 14:27

Jobb, mint a hitel? - Egyre több cég lízingelhet

A 300 millió forintnál nagyobb árbevételű cégek 30 százalékának van lízingszerződése, az alacsonyabb árbevételű cégeknél ez alacsonyabb, de a Lízingszövetség szerint növekedhet az arány a jövőben.

2016. augusztus 18. csütörtök, 09:51

Világgazdaság Lízing melléklet - 2016. augusztus 10.

Az NHP is sokat lendített a finanszírozáson.

2016. augusztus 15. hétfő, 12:26

Híznak a lízingcégek

Az első fél évben 4 százalékkal nőtt a lízingpiac. A gépjármű-finanszírozási láb mellett egyre erősebb a termelőeszköz- és gépfinanszírozási pillér. A teljes évre 500 milliárd forintnyi finanszírozást prognosztizál a szakma.

2016. augusztus 11. csütörtök, 11:09

Egyre több a lízingelt mezőgazdasági gép

Tovább bővült a lízingelt mezőgazdasági gépek állománya, az idei első negyedévben az új és használt mezőgazdasági gépeknél a finanszírozott állomány 79 milliárd forintot ért el, ez éves összevetésben 7 százalékos növekedés, az elmúlt év utolsó negyedévéhez képest pedig 0,5 százalékkal nőtt a lízingelt állomány - közölte a Magyar Lízingszövetség az MTI-vel.

2016. július 18. hétfő, 09:58

Ez lesz a befutó, ha a céges autóra kerül a sor?

Pozitív kilátásokkal számolhat a magyar lízingpiac, de nem csak a járműfinanszírozáson van a fókusz. Tartós fejlődési pályára állt a lízingpiac, elsősorban a kis- és középvállalkozások (kkv) eszközfinanszírozása került a szövetség tagvállalatainak fókuszába - mondta Nyikos Katalin, a Magyar Lízingszövetség tavasszal megválasztott új elnöke.

2016. május 20. péntek, 09:31

Jól teljesít a mezőgazdasági lízingpiac

A 2014-es rendkívüli növekedés után tavaly is szinten tudott maradni a kihelyezés a mezőgazdasági gépfinanszírozásban, 2016-ban azonban korrekcióra számítanak a szereplők az agrár lízingpiacon. Jó évet zárt tavaly a magyarországi lízingpiac – derült ki a Magyar Lízingszövetség évértékeléséből. A szövetség tagvállalatai összesen 513 milliárd forintot helyeztek ki az elmúlt évben, ami 13,5 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest, az összegen belül a termelőeszközök esetében 279 milliárd forintra rúgott az új kihelyezések értéke, ami 6,1 százalékos növekedésnek felel meg.

2016. február 22. hétfő, 09:32

Az NHP húzta a lízingpiacot

Közel 16 százalékkal növekedett tavaly a magyar lízingpiac, amiben jelentős szerep jutott az MNB növekedési hitelprogramjának is. Idén visszafogottabb bővülés jöhet.

2016. február 17. szerda, 09:53

Szintet lépett a magyar autópiac

A múlt évben összesen 103 ezer új jármű talált gazdára a magyar járműpiacon, ami 13,8 százalékos növekedést jelent éves összevetésben, 2013-hoz viszonyítva pedig közel 40 százalékos bővülésnek felel meg – közölte a Magyar Lízingszövetség a Datahouse adatai alapján. A szervezet arra számít, hogy a járműpiacon növekedhetnek az eladások az idén is.

2016. január 07. csütörtök, 09:21

10-15 százalékkal csökkenhet a devizás autóhitelek...

A devizaalapú lakossági autóhiteleket december 1-jén forintosítják a Magyar Lízingszövetség tagvállalatai, az erről szóló tájékoztató levelet pedig december 15-én postázzák az ügyfeleknek. A forintosítással eltűnik a szerződésekből az árfolyamkockázat - közölte a Magyar Lízingszövetség kedden az MTI-vel.

2015. december 02. szerda, 09:57

Lendületben van a lízingpiac

Az idei első három negyedévben 329 milliárd forint volt a lízingcégek által finanszírozott érték, 6,5 százalékkal több, mint a múlt év azonos időszakában - mondta Lévai Gábor, a Magyar Lízing és Finanszírozó Társaságok Szövetségének főtitkára.

2015. november 08. vasárnap, 15:35

Mezőgazdasági beruházások: bekapcsolódhatnak a...

A 2020-ig tartó uniós költségvetési ciklusban évi 628 milliárd forint jut a mezőgazdaság támogatására, ennek 80 százaléka a beruházásokra, amelyek finanszírozásába a lízingcégek is bekapcsolódhatnak - mondta Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára csütörtökön Kecskeméten, a Magyar Lízing és Finanszírozó Társaságok Szövetsége éves konferenciáján.

2015. november 08. vasárnap, 15:32

Fókuszban az agrárium és az eszközlízing

Egyre népszerűbbek a lízingkonstrukciók a vállalkozások, így a kis- és középvállalkozások körében is: az első félévben a flottaszegmensben a finanszírozott összeg 40 milliárd forintot tett ki, ami 25 százalékos növekedést jelent éves szinten, a termelőeszközök esetében pedig a finanszírozott összeg 24,2 százalékkal 123 milliárd forintra nőtt. A legfrissebb adatok szerint pedig 2015 harmadik negyedévében pedig közel 10 százalékkal nőtt ismét a lízingpiac. A Lízing Szakmai Napok konferencián, november 5-én többek között a lízingpiac szabályozásáról, a fejlődési lehetőségekről tart előadást Harangi Sándor, a Magyar Nemzeti Bank Hitelintézetek és pénzügyi vállalkozások felügyeleti igazgatója, az agrárfinanszírozásban rejlő lehetőségekről pedig Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség Agrár-és Vidékfejlesztésért Felelős államtitkára beszél majd.

2015. november 03. kedd, 14:24

Megkedvelték a lízinget a magyarok

Komoly mértékben nőtt a lízingfinanszírozás vonzereje a kis- és középvállalkozások számára, ami jól látszik a növekvő kihelyezéseken. A növekedési hitelprogram (NHP) nyomán kedvező az árazás.

2015. október 14. szerda, 10:43