Magyar Lízingszövetség / Hasznos / Rólunk írták

Kiváló részeredmények a lízingpiacról - infografika

2017. augusztus 09. szerda, 12:30

Kiváló részeredmények a lízingpiacról

Az építőipari fellendülés jól látszik a lízingpiaci adatokon, ahogy az agrárgépek boomja is - derül ki a Magyar Lízingszövetség összeállításából. Az építőgépek esetében a finanszírozott összeg az első félévben 33 százalékkal nőtt, mezőgazdasági gépek pedig 16 százalékos volt a bővülés.

2017. augusztus 09. szerda, 12:26

Bérletben jobban megéri - Trade Magazin - 2017....

A gépjárműflották megtervezése során a megszokott szolgáltatások mellett új trend, hogy a megrendelők már nemcsak bérlet árára, hanem a jármű használata során jelentkező összes költségre kíváncsiak. Egyre nagyobb az igény a flottamenedzsment-rendszerek használatára is. Az operatív lízing a legkedveltebb szerződési forma, ami a kis-és középvállalkozások körében is egyre népszerűbb.

2017. augusztus 03. csütörtök, 13:01

Rekordot produkált a lízingpiac - infografika

2017. augusztus 01. kedd, 12:23

Rekordot produkált a lízingpiac

A lízingpiacon folytatódott a növekedés: az első félévben 279,4 milliárd forintra rúgott a finanszírozott összeg, ami 19 százalékos éves növekedésnek felel meg és az elmúlt öt év legmagasabb értéke. A piaci bővülés motorja a járműfinanszírozás, de a lízingcégeknél egyre több vállalkozás érdeklődik az eszközfinanszírozás iránt.

2017. augusztus 01. kedd, 12:17

EXIM díjátadó

Július 10-én  24 pénzügyi intézmény (kereskedelmi bankok, takarészövetkezetek, lízingcégek) képviselői részére rendezte meg az EXIM Díjátadó Estjét. Az idén 6 kategóriában osztottak ki EXIM Díjakat, melyeket az est házigazdája, Urbán Zoltán vezérigazgató adott át a pénzügyi intézmények képviselőinek.

Az EXIM lízing finanszírozási konstrukciójában legaktívabb partner pénzügyi intézmény: Deutsche Leasing Hungaria Zrt.

2017. július 14. péntek, 12:58

Az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény...

2018-tól nem lehet a kedvezményes 2 százalékos illetékmérték alkalmazása miatt az illetékkülönbözet kétszeresét előírni abban az esetben, ha a lízingbe vevő meghal, illetve cégek esetében jogutód nélkül megszűnik vagy a szerződés a lízingbevevő lízingszerződésből eredő fizetési kötelezettségének elmulasztása miatt szűnt meg.

A jogszabály módosítás szövege elérhető itt: (29. o. 116. §)

2017. június 21. szerda, 12:04

Lízingelj gépet

2017. június 19. hétfő, 13:28

A GÉMOSZ Partner Nívódíj nyertese a...

A Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetsége 2017. május 30-i, 15 éves ünnepi közgyűlésén és konferenciáján kiosztott GÉMOSZ Partner Nívódíj nyertese a  Gépjármű-finanszírozó kategóriában a Merkantil Bank lett.

2017. május 31. szerda, 09:47

GVH piacelemzés a magyarországi új személy-és...

A Gazdasági Versenyhivatal az új gépjárművek forgalomba helyezésével és üzemben tartásával összefüggő költségek (például: regisztrációs adó, illeték) csökkentését javasolja az új autók, ezen belül a környezetkímélőbb típusok vásárlásának ösztönzése érdekében, mindez ugyanis egyebek mellett kedvező hatást gyakorolna a gazdaság fehéredésére - derül ki a GVH piacelemzési tanulmányából.

A tanulmány elérhető az alábbi linken

2017. május 11. csütörtök, 14:19

Tempós évkezdés a lízingpiacon

Lendületesen kezdte az évet a lízingpiac: a finanszírozott összeg 127,5 milliárd forintot tett ki az első negyedévben, ami a tervezett 5 százalékos növekedéssel szemben 23 százalékos bővülést jelent - közölte a Magyar Lízingszövetség. A legtöbb szegmensben növekedés volt, kiugró bővülést ért el többek között az termelőeszköz-, a gép- és a flottafinanszírozás. A Lízingszövetség az idén további fejlődésre számít, elsősorban a kis- és középvállalkozások eszközfinanszírozási igényei miatt.

2017. május 09. kedd, 08:26

Tempós évkezdés a lízingpiacon - infografika

2017. május 08. hétfő, 12:34

Traktorboom a magyar piacon

Bár az újautó-eladások az idén is növekedést mutatnak, a traktoroknál kiugró, 88 százalékos volt a piacbővülés az év elején - közölte a Magyar Lízingszövetség. A szervezet elemzése szerint a lízingpiacon belül ez elmúlt tíz évben egyre nagyobb szerepet kaptak a mezőgazdasági gépek, amelyek aránya az új kihelyezéseknél 15 százalék körüli. A Lízingszövetség előrejelzése szerint a mezőgép- és agrárfinanszírozásban pedig egyre fontosabb szerepet kapnak a lízingkonstrukciók.

2017. április 25. kedd, 13:22

100 billió forint landolt az európai lízingpiacon

Összesen 312 milliárd euróra rúgott tavaly a finanszírozott összeg az európai lízingpiacon, ami több mint 11 százalékos éves növekedést jelent - ismertette a Leaseurope friss adatait a Magyar Lízingszövetség. A magyar piac lépést tart az európaival, hiszen a magyar lízingcégek 9 százalékkal növelték a finanszírozott összeget.

2017. április 19. szerda, 13:03

Új elnökségi tagot választott a Lízingszövetség

Új elnökségi tagot választott a Magyar Lízingszövetség: a Merkantil Bankcsoport flottaüzletágának vezetőjét, az évtizedes lízingpiaci múlttal rendelkező Zs. Nagy István a testületi tagságáról lemondó Merk Gábort váltja. Zs. Nagy István szerint a bővülő lízingpiac szereplői számára a szolgáltatásokkal kiegészített eszközfinanszírozás jelenti a legnagyobb lehetőséget a növekedésre.

2017. április 10. hétfő, 13:15

2016 Q4 leasing market - infographics

2017. április 03. hétfő, 13:10

A hibridek és a villanyautók is segíthetik a...

Az európai villanyautó-piac 5 százalékkal nőtt tavaly, de a hibrideknél jóval nagyobb, 27 százalékos volt a bővülés. Mind a hibridek, mint a villanyautók segíthetik a jövőben a flottapiac bővülését - közölte a Magyar Lízingszövetség. A szervezet szerint azonban a villanyautók térnyeréséhez további ösztönzőkre lenne szükség.

2017. március 28. kedd, 10:04

Hibridforradalom van

A hibridek sokkal nagyobb bővülést értek el, mint a hagyományos vagy éppen a villanyautók.

A hagyományos személyautók európai piaca tavaly 7 százalékkal bővült, azaz közel 14 millió - hagyományos - új autó talált gazdára. Ezen belül a magyar piacon 25 százalékkal közel 100 ezerre darabra nőtt az eladott új autók száma.

2017. március 03. péntek, 08:55

Így szerepelt a magyar lízingpiac 2016-ban

2017. március 02. csütörtök, 12:55

Trendforduló és 9 százalékos többlet a lízingpiacon

Jelentős növekedést ért el 2016-ban a magyar lízingpiac: a finanszírozott összeg 518 milliárd forintra rúgott, ami 9 százalékkal magasabb az előző évi adatnál és meghaladja a lízingpiaci szakértők által 2016-ra becsült 5 százalékos növekedést is - közölte a Magyar Lízingszövetség. Az idén folytatódhat a növekedés, elsősorban az alacsony kamatkörnyezet és a vállalkozások  fokozódó eszközfinanszírozási igényei miatt.

2017. február 16. csütörtök, 20:34