Magyar Lízingszövetség / Hasznos / Rólunk írták

Lízingszövetség: Rápörögtek a gépekre a cégek

A beruházások látványos bővülésében a lízingpiac is fontos szerepet kapott: a vállalkozások egyre nagyobb része lízingkonstrukció segítségével szerzi be a gépeit. A lízingpiacon belül a gépfinanszírozás 31 százalékkal nőtt az idei második negyedévben és a Magyar Lízingszövetség további növekedésre számít.

2017. szeptember 19. kedd, 08:47

Ötödszörre mérhetik össze tudásukat a...

Immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre a PénzSztár Hazai és Határon Túli Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozási Versenye, amelyre 2017. október 9-ig regisztrálhatnak négyfős hazai és határon túli magyar diákcsapatok.

Részletek

2017. szeptember 05. kedd, 11:28

Megjelent az elektromos gépkocsi beszerzésének...

Bővül az elektromos autók vásárlásának támogatási köre és adminisztratív könnyítések is életbe lépnek a környezetbarát közlekedés ösztönzése érdekében

A pályázat itt érhető el

2017. augusztus 31. csütörtök, 15:06

PénzSztár 2017

Hamarosan indul a PénzSztár Hazai és Határon Túli Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozási Versenye a Magyar Lízingszövetség szakmai támogatásával!

2017. augusztus 23. szerda, 09:37

Rekord született az első félévben

Rekord született az első félévben, azaz egyre többen igénylik ezt a finanszírozást, hiszen majdnem 280 milliárd forintért lízingeltek. A gépjárműpiac a fő hajtóerő, a verseny pedig jót tesz a cégeknek.

Egyre népszerűbb a lízingelés, a kedvező gazdasági folyamatok bizakodásra adnak okot a Magyar Lízingszövetségnek. „Persze folyamatosan dolgozunk, keressük a kapcsolatot a kormányzattal és az intézményekkel, hiszen ez a finanszírozási forma segíti a gazdaságélénkítést, sőt a továbbiakban is növekedésre számíthatunk” – nyilatkozta a Figyelőnek a szövetség elnöke annak kapcsán, hogy ötéves rekordot értek el az első fél évben a finanszírozási összeget tekintve. Nyikos Katalin úgy látja: az egyszerű konstrukciók mellett tovább szélesedik a termékpaletta.
Arra számítanak, hogy a vissza nem térítendő uniós források kiapadása után a bérleti konstrukciók egyre nagyobb szerepet kapnak. Az elnök szerint az biztos, hogy a trendfordulóra már most fel kell készülnie a lízingszakmának, új ismereteket szükséges szerezni.

2017. augusztus 22. kedd, 11:07

Kiváló részeredmények a lízingpiacról - infografika

2017. augusztus 09. szerda, 12:30

Kiváló részeredmények a lízingpiacról

Az építőipari fellendülés jól látszik a lízingpiaci adatokon, ahogy az agrárgépek boomja is - derül ki a Magyar Lízingszövetség összeállításából. Az építőgépek esetében a finanszírozott összeg az első félévben 33 százalékkal nőtt, mezőgazdasági gépek pedig 16 százalékos volt a bővülés.

2017. augusztus 09. szerda, 12:26

Bérletben jobban megéri - Trade Magazin - 2017....

A gépjárműflották megtervezése során a megszokott szolgáltatások mellett új trend, hogy a megrendelők már nemcsak bérlet árára, hanem a jármű használata során jelentkező összes költségre kíváncsiak. Egyre nagyobb az igény a flottamenedzsment-rendszerek használatára is. Az operatív lízing a legkedveltebb szerződési forma, ami a kis-és középvállalkozások körében is egyre népszerűbb.

2017. augusztus 03. csütörtök, 13:01

Rekordot produkált a lízingpiac - infografika

2017. augusztus 01. kedd, 12:23

Rekordot produkált a lízingpiac

A lízingpiacon folytatódott a növekedés: az első félévben 279,4 milliárd forintra rúgott a finanszírozott összeg, ami 19 százalékos éves növekedésnek felel meg és az elmúlt öt év legmagasabb értéke. A piaci bővülés motorja a járműfinanszírozás, de a lízingcégeknél egyre több vállalkozás érdeklődik az eszközfinanszírozás iránt.

2017. augusztus 01. kedd, 12:17

EXIM díjátadó

Július 10-én  24 pénzügyi intézmény (kereskedelmi bankok, takarészövetkezetek, lízingcégek) képviselői részére rendezte meg az EXIM Díjátadó Estjét. Az idén 6 kategóriában osztottak ki EXIM Díjakat, melyeket az est házigazdája, Urbán Zoltán vezérigazgató adott át a pénzügyi intézmények képviselőinek.

Az EXIM lízing finanszírozási konstrukciójában legaktívabb partner pénzügyi intézmény: Deutsche Leasing Hungaria Zrt.

2017. július 14. péntek, 12:58

Az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény...

2018-tól nem lehet a kedvezményes 2 százalékos illetékmérték alkalmazása miatt az illetékkülönbözet kétszeresét előírni abban az esetben, ha a lízingbe vevő meghal, illetve cégek esetében jogutód nélkül megszűnik vagy a szerződés a lízingbevevő lízingszerződésből eredő fizetési kötelezettségének elmulasztása miatt szűnt meg.

A jogszabály módosítás szövege elérhető itt: (29. o. 116. §)

2017. június 21. szerda, 12:04

Lízingelj gépet

2017. június 19. hétfő, 13:28

A GÉMOSZ Partner Nívódíj nyertese a...

A Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetsége 2017. május 30-i, 15 éves ünnepi közgyűlésén és konferenciáján kiosztott GÉMOSZ Partner Nívódíj nyertese a  Gépjármű-finanszírozó kategóriában a Merkantil Bank lett.

2017. május 31. szerda, 09:47

GVH piacelemzés a magyarországi új személy-és...

A Gazdasági Versenyhivatal az új gépjárművek forgalomba helyezésével és üzemben tartásával összefüggő költségek (például: regisztrációs adó, illeték) csökkentését javasolja az új autók, ezen belül a környezetkímélőbb típusok vásárlásának ösztönzése érdekében, mindez ugyanis egyebek mellett kedvező hatást gyakorolna a gazdaság fehéredésére - derül ki a GVH piacelemzési tanulmányából.

A tanulmány elérhető az alábbi linken

2017. május 11. csütörtök, 14:19

Tempós évkezdés a lízingpiacon

Lendületesen kezdte az évet a lízingpiac: a finanszírozott összeg 127,5 milliárd forintot tett ki az első negyedévben, ami a tervezett 5 százalékos növekedéssel szemben 23 százalékos bővülést jelent - közölte a Magyar Lízingszövetség. A legtöbb szegmensben növekedés volt, kiugró bővülést ért el többek között az termelőeszköz-, a gép- és a flottafinanszírozás. A Lízingszövetség az idén további fejlődésre számít, elsősorban a kis- és középvállalkozások eszközfinanszírozási igényei miatt.

2017. május 09. kedd, 08:26

Tempós évkezdés a lízingpiacon - infografika

2017. május 08. hétfő, 12:34

Traktorboom a magyar piacon

Bár az újautó-eladások az idén is növekedést mutatnak, a traktoroknál kiugró, 88 százalékos volt a piacbővülés az év elején - közölte a Magyar Lízingszövetség. A szervezet elemzése szerint a lízingpiacon belül ez elmúlt tíz évben egyre nagyobb szerepet kaptak a mezőgazdasági gépek, amelyek aránya az új kihelyezéseknél 15 százalék körüli. A Lízingszövetség előrejelzése szerint a mezőgép- és agrárfinanszírozásban pedig egyre fontosabb szerepet kapnak a lízingkonstrukciók.

2017. április 25. kedd, 13:22

100 billió forint landolt az európai lízingpiacon

Összesen 312 milliárd euróra rúgott tavaly a finanszírozott összeg az európai lízingpiacon, ami több mint 11 százalékos éves növekedést jelent - ismertette a Leaseurope friss adatait a Magyar Lízingszövetség. A magyar piac lépést tart az európaival, hiszen a magyar lízingcégek 9 százalékkal növelték a finanszírozott összeget.

2017. április 19. szerda, 13:03

Új elnökségi tagot választott a Lízingszövetség

Új elnökségi tagot választott a Magyar Lízingszövetség: a Merkantil Bankcsoport flottaüzletágának vezetőjét, az évtizedes lízingpiaci múlttal rendelkező Zs. Nagy István a testületi tagságáról lemondó Merk Gábort váltja. Zs. Nagy István szerint a bővülő lízingpiac szereplői számára a szolgáltatásokkal kiegészített eszközfinanszírozás jelenti a legnagyobb lehetőséget a növekedésre.

2017. április 10. hétfő, 13:15