Új haszongépjármű eladás az EU-ban: 17,8 %-os...

Februárban 17,8 %-kal nőtt az új haszongépjárművek európai értékesítése, több mint 160 ezer darabot adtak el. Minden szegmensben növekedést mértek. A legnagyobb piacokat tekintve Olaszországban 30,4, Spanyolországban 17,6, Németországban 16,2, Franciaországban 13,9, az Egyesült Királyságban 3,7 %-kal helyeztek több új haszongépjárművet forgalomba.

Az első két hónapban közel 321 ezer új haszongépjármű talált gazdára, ami 15,4 %-kal több mint az előző év azonos időszakában. Ez időszak alatt Olaszországban 27,1, Spanyolországban 19,1, Németországban 13,9, Franciaországban 12,8 %-kal nőtt az eladás, míg az Egyesült Királyságban (+0,6 %) stabil maradt a piac.

2016. március 31. csütörtök, 16:31

A kkv-k a lízingcégek célkeresztjében

A vállalkozások, azon belül is a kis- és középvállalkozások körében egyre népszerűbbek a költséghatékony finanszírozást biztosító lízingkonstrukciók – áll a lízingszövetség friss elemzésében. A lízingpiac a legtöbb szegmensben bővülést ért el már az első félévben is: a flottaszegmensben például a finanszírozott összeg 40 milliárd forintot tett ki, ami 25 százalékos növekedést jelent éves szinten, a termelőeszközök esetében pedig a finanszírozott összeg 24,2 százalékkal 123 milliárd forintra nőtt elsősorban a vállalkozások, azon belül is a kis- és középvállalkozások fokozott érdeklődése miatt – derül ki a Magyar Lízingszövetség összeállításából. A szövetség a lízing népszerűsítésére országos roadshow indít, amelynek első állomása Győr lesz október 15-én.

2015. október 13. kedd, 15:12

Operatív lízingbe vett személygépkocsikhoz...

A Nemzetgazdasági Minisztérium és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közelmúltban a Lízingszövetség rendelkezésére bocsátott két tájékoztatójában pontosította a bérbe, operatív lízingbe vett személygépkocsikhoz kapcsolódó áfa-levonási jog terjedelmét, annak gyakorlási módját.

2013. január 17. csütörtök, 21:53

Egységes gépjármű visszavételi útmutató a...

A Lízingszövetség Flotta Bizottsága egységes gépjármű visszavételi útmutatót alakított ki. Az egységes gépjármű visszavételi útmutató segítségével az ügyfelek egyértelműen láthatják, hogy a gépjármű visszaadásakor mely sérülések számítanak a normál használat során elfogadott kategóriába, és melyek fognak plusz költséget jelenteni számukra.

Útmutató magyar és angol nyelven

2012. július 05. csütörtök, 12:41

Egységes gépjármű visszavételi útmutató a...

Útmutató magyar és angol nyelven