VÁLLALATI SZEMÉLYGÉPKOCSI BÉRLET, LÍZING

Mint azt Ön bizonyára tudja, a hatályos jogszabályokkal összhangban ma a céges személygépkocsi bérleti (lízing-) díját terhelő áfa levonására az üzleti használat arányában kerülhet sor. Mindez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a vállalkozásnak alá kell támasztania az egyes autók üzleti használati arányát, mely többnyire egyedi útnyilvántartás vezetésével, vagy más egyéb adminisztratív módon teljesíthető.

A Lízingszövetség vizsgálja annak lehetőségét, hogy a személygépkocsik bérlete (lízingje) során a bérlők (lízingbevevők) a fenti egyedi adminisztráción alapuló megoldás helyett jogosultak lehetnek-e egy átalány-szerűen alkalmazható diktált áfa levonási hányadot érvényesíteni a bérleti / lízingdíj áfa tartalmára vonatkozóan, ahogy az számos EU tagországban is biztosított.

Az átalány-szerű hányad alkalmazása átlátható, egyszerű, adminisztráció-mentes megoldást jelenthetne a vállalkozások számára.

Kérjük, támogassa Ön is a Lízingszövetség fenti kezdeményezését az alábbi kérdőív kitöltésével!

A kérdéseket az Ön, vagy ügyfelei által kizárólag operatív lízing, tartós bérlet, vagy nyílt végű pénzügyi lízing konstrukcióban üzemeltetett személygépkoocsik vonatkozásában szíveskedjen kitölteni!
Kérjük, válassza ki, hogy ön könyvelő, könyvvizsgáló, adótanácsadó vagy bérlő/lízingbevevő képviselője!

Bérelt/lízingelt gépjárművek száma a 2016-os évben (db)
A bérleti/lízing konstrukciók átlagos futamideje (hónap)
Az egy gépjárműre jutó havi átlagos bérleti díj (Ft)
A magáncélú használat aránya a 2016-os évben (%)